10 ideeën voor een lekkere thuiswerklunch

| 11 reacties

Door de recente corona-ontwikkelingen werk ik weer fulltime vanuit huis. Best een beetje balen, want de afwisseling van kantoordagen met thuiswerken beviel me goed. Eigenlijk wil ik ook – als alles ooit écht weer normaal wordt – best een dagje voor vast blijven thuiswerken. Want thuiswerken heeft voor mij één gigantisch voordeel: lekkere lunches! Het broodrooster draait hier echt overuren tegenwoordig. Ik deel vandaag 10 ideeën voor een lekkere thuiswerklunch met je.

inspiratie voor een lekkere thuiswerklunch

1. Geroosterd brood met hummus

Dit is een van de thuiswerklunches die hier tot het vaste repertoire is gaan behoren. We hebben standaard een krop ijsbergsla, komkommer en cherrytomaatjes in huis om van een saaie boterham met één soort beleg een vrolijk – en smaakvol – geheel te maken. Hier gaat er veel hummus doorheen, maar het werkt natuurlijk ook met kaas, ham of een ander type hartig broodbeleg.

2. Eiersalade

Ook eiersalade eet ik héél graag op geroosterd brood met wat rauwkost. Die uit de winkel vind ik meestal niet zo lekker (behalve die van de Aldi), en dus maak ik regelmatig zelf een flinke bak eiersalade. Met verse bieslook is-ie het allerlekkerst. Enne: hij is prima een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Hier gaat-ie meestal snel op, maar 3 tot 4 dagen moet minimaal lukken.

Recept eiersalade, zelf eiersalade maken, de lekkerste eiersalade

3. Scrambled eggs

Sowieso ben ik nogal dol op ei. Een omelet, gekookt of gebakken eitje eten we regelmatig, maar mijn favoriet is toch wel een goed gelukte portie scrambled eggs. Mijn tips voor het beste resultaat? Echt goed loskloppen, een beetje melk toevoegen, het vuur laag zetten en vooral niet te lang laten garen.

4. Wraps

Gotta love wraps. Ik maakte eerder al een artikel met vier van mijn favoriete varianten, maar je kunt hier echt zo’n beetje alles op doen wat je lekker vindt. Hou er wel rekening mee dat normale wraps (die ik wel lekkerder vind dan de meergranen-variant) niet de allergezondste optie zijn, dus eet ze niet elke dag. Al heb ik in de supermarkt ook wel eens wraps op basis van groenten en peulvruchten(?) zien liggen, dus dat kan nog een goed alternatief zijn. En als je de eieren nog niet zat bent, kun je ook altijd omelet-wraps maken.

omelet-wraps

5. Maak je favoriete luxe broodje uit een lunchtentje na

Ik vind het echt altijd genieten: van die harde broodjes die rijkelijk belegd zijn met allerlei heerlijks. In de meeste gevallen kun je die ook zelf heel goed samenstellen. Haal verse broodjes (of zorg ervoor dat je een pak afbakbroodjes in huis hebt) en kies eens voor een belegcombinatie die je normaal gesproken in de horeca eet. Gerookte zalm met scrambled eggs bovenop is een van mijn aanraders.

6. Ga voor een afhaallunch!

Dit is niet de meest budgetvriendelijke optie, maar als je het geld kunt missen, overweeg dan zeker om zo nu en dan iets af te halen voor de lunch. Steun dat leuke lunchtentje uit punt 5 door er te bestellen. Dat kunnen ze wel gebruiken!

7. Pastasalade

Ook met pastasalades kun je alle kanten op. Mijn huidige favoriet is deze vegetarische variant met o.a. gerookte paprika, feta, komkommer en tomaatjes, en in dit artikel deel ik nóg een paar lekkere recepten voor pastasalades.

8. Geroosterd brood met avocado en tomaatjes

Deze thuiswerklunch-optie ontdekte ik pas recent (nadat Too Good To Go al een paar keer avocado’s in mijn figuurlijke schoot had geworpen). Een geroosterde boterham met avocado is extra lekker met wat tomaatjes uit de koekenpan erbij.

9. Soep, soep en nog eens soep!

Mij maak je altijd erg blij met soep. Ook hierin zijn zoveel varianten mogelijk dat er vást wel iets bij zit dat jij lekker vindt. Deze courgette-zoete aardappelsoep bijvoorbeeld, of deze pompoen-paprikasoep. Maak een flinke pan soep en smul een paar dagen van een extra lekkere lunch.

10. Pannenkoeken of flensjes

Last but not least: een thuiswerklunch die je niet te vaak moet eten, want gezond is-ie niet bepaald. Maar hé, thuiswerken – en deze hele coronatijd – kan je soms best een beetje deprimerend zijn. Op zulke dagen mag je jezelf best verwennen met een stapel pannenkoeken of flensjes. Of van die kleine American pancakes, als je die lekker vindt. Wat mij betreft nóg beter met een goede topping, zoals deze met Griekse yoghurt en lemon curd. Ook lekker als het géén Pasen is.

Wat eet jij graag tijdens je thuis(werk)lunch?

11 reacties

  1. Dit is inderdaad wel hét voordeel van thuis werken. In plaats van altijd maar die droge bammetjes, gaat er nu bij mij ook vaker een eitje op het vuur of veel groenten op mijn bordje. Bestellen kan ik nog wel een keertje doen. Mijn favoriete zaak zit daarvoor net te ver weg, maar in de buurt zitten ongetwijfeld ook allerlei zaakjes die ik kan steunen in deze tijd.

  2. Wat een heerlijke lunch ideeën! Bij mij varieert de thuiswerklunch ook, soms een tosti, soms pasta, soms crackers, soms brood en soms gewoon lekker een kommetje havermout.

  3. Scrambled eggs zoooo lekker.
    Maar nu ik op de dag weinig doe eet ik vooral crackers komijnekaas.

  4. Goed idee! Ik ben al jaren thuis, maar eet altijd ‘gewoon’ brood. Toch mijn tosti-ijzer er ook weer eens bij gaan pakken.

  5. Pannenkoeken en soep zijn niet mijn ding. Maar als ik de rest lees, moet ik oppassen dat ik niet op mijn laptop kwijl.

  6. Ik eet graag een tosti, dan maak ik er ook een feestje van, met extra kaas bijvoorbeeld. Handvol snoeptomaatjes ernaast. Op vrijdag is het meestal “soep-middag”, dus dan maak ik soep warm voor mezelf. Momenteel is de pompoensoep favoriet! En afgelopen zondag heb ik mezelf verwend met krentenbrood. Ik vind de lunch de fijnste maaltijd van de dag eigenlijk.

  7. Hmmm, lekker allemaal. Ik heb een tijdje meer moeite gedaan voor mijn lunches, maar mijn gemakzucht heeft nu weer de overhand helaas… Maar je brengt me op ideeën!

  8. Jaaa soep! Zo makkelijk! Ik haal ze op bij de meme en ik eet ze op. Haha.
    Nee maar, avocado is lang geleden. Ik ga nog eens één kopen en die niet te lang laten liggen zodat ik een groene heb. Afbakbrood, daar teer ik echt op: hop in die oven en dan een smos namaken. Een smos behoort ongetwijfeld wel tot jouw Vlaamse woordenschatlijst denk ik? :p

  9. Ik ben ook echt dol op eieren en soep! In het begin van het thuiswerken deed ik soms de moeite om iets specialer te eten ’s middags (nu ja speciaal, een croque of tomaat-mozzarella of zo), maar nu is het toch vaak gewoon brood met salami. Oeps!

  10. Oh, wat heerlijk allemaal zeg. Ik ben heel erg van het koken, maar op de een of andere manier maak ik altijd heel weinig werk van de lunch. Wel maak ik heel vaak verse soep, dat dan weer wel. En laatst was ik even wat restjes aan het opmaken in de koelkast en fabriceerde ik een heerlijke rauwkostsalade. En toen dacht ik meteen, waarom doe ik dit niet vaker? Ik houd namelijk niet zo van brood tussen de middag, maar op de een of andere manier vind ik mezelf toch bijna elke dag terug met een broodje met kaas en pindakaas, wat ik dan met lichte tegenzin op eet tussen de middag. Heel suf.
    Truusje – De Sandwichformule postte onlangs…Films en series van de laatste tijd #18My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge