You know what I did last Summer? – 2021

| 15 reacties

Het is weer voorbij, die mooie zomer. Of ja, mooi: we hebben wel eens een betere gehad volgens mij. Die nazomer was dan wel weer erg fijn, maar inmiddels valt het niet meer te ontkennen: de zomer van 2021 is hartstikke voorbij. Gone. Finito. Hoog tijd om even terug te blikken op mijn eigen zomer!

Gesplitste vakantie

Ook dit jaar splitste ik het verlof van mijn werk weer op. In juni nam ik 1,5 week vrij, en afgelopen week had ik ook verlof. Ik vind het altijd heel fijn om als een van de eersten vakantie te hebben, en dan ook nog als een van de laatsten. En juli en augustus zijn voor een tekstschrijver in loondienst echt topmaanden om gewoon door te werken. Krijg je lekker veel werk verzet zonder dat er even veel nieuwe verzoekjes in je mailbox stromen.

In juni gingen we een midweekje naar Texel, wat echt heerlijk was. Het was precies toen de rest van Nederland bezweek onder een flinke hittegolf, en dan is zo’n waddeneiland echt de perfecte plek om wel nog iets te kunnen ondernemen, en vooral: normaal te slapen.

Tijdens mijn weekje verlof in september bleef ik lekker thuis. Ik ging babyshoppen in Venlo met mijn moeder en sloeg ook veel tweedehands spul in bij mijn zus. Hoewel ik vrij veel plannen had voor deze vakantie, moest ik nog aardig wat cancellen omdat mijn lijf toch meer behoefte bleek te hebben aan extra rust. Niet per se leuk, maar wel verstandig. En hé, het is voor een goed doel.

Beeldbank bloesem bloemen boompje

Wat deed ik nog meer deze zomer?

Waar ik verder over schreef deze zomer

Uiteraard schreef ik ook de nodige artikelen voor mijn blog. Wat er zoal verscheen?

Wat heb jij gedaan de afgelopen zomer?

15 reacties

 1. Eigenlijk ongeveer hetzelfde als de rest van het jaar : )
  Ik vond het overigens fijn dat het niet zo heet werd.

 2. Leuk om te lezen! Ik kan me voorstellen dat het fijn is om als een van de eersten én laatsten vakantie te hebben. Ik heb wel eens tot eind augustus gewacht en dan had iedereen voor mij vakantie – toen was ik er wel echt aan toe. En zeker waar dat je in die maanden lekker rustig en ongestoord kunt doorwerken 🙂
  Blog by Linda postte onlangs…Dagboekje augustus 2021 ☾ meh week, zomervakantie & ham is vega?My Profile

 3. Ik ben die weirdo die toch ook echt op vakantie wil in juli, want in mijn hoofd hoort dat zo, ook al is het veel duurder en gaat iedereen dan. Wel leuk dat je nu nog een weekje vrij had, ik heb er ook alweer behoefte aan hahaha.
  Lesley postte onlangs…EUH JA #52My Profile

 4. Jouw manier van vakantie inplannen vind ik wel wat. Eerst kun je lekker weg en daarna kun je toch nog uitkijken naar nóg een keer vakantie. Lijkt me heerlijk! Ik heb vooral veel geslapen geloof ik, deze zomer;). Iets met energiegebrek. Gelukkig nu weer meer energie, dus volop genieten van de zomerse dagen die we nu hebben.
  Naomi postte onlangs…Mobiele telefoon: vriend of vijand?My Profile

 5. Wat fijn om te lezen! Ik ben ook in juni op vakantie geweest. Heel gek, want normaal gesproken gaan we eind juli / begin augustus, maar deze keer begin juni al. Het was wel heel fijn! Deze zomer was inderdaad niet zo warm en zomers als we hadden gehoopt, maar de nazomer was wel echt heerlijk.
  Charlotte postte onlangs…Wat neem ik mee naar mijn kruidenstudie?My Profile

 6. Leuk om te lezen zo’n terugblik. Ik heb vooral gewerkt en wel genoten van wat vrije dagen. En onze verbouwing van de kozijnen en badkamer uiteraard. We hebben niet stil gezeten 😉

 7. Wat leuk om te lezen! Wij zijn deze zomer ook naar Texel geweest, heerlijk! Verder heb ik het idee dat het niet eens zomer is geweest, qua weer. Jammer!
  theNextG1rl postte onlangs…Colourpop Mystery Box unboxing!My Profile

 8. Leuk om te lezen. Je hebt leuke dingen ondernomen. Ik ben in juni ook op Texel geweest, heerlijk eiland is het. Ik kom er graag.
  Darina postte onlangs…9 dingen die ik altijd doe als ik in Parijs benMy Profile

 9. Texel (en de andere eilanden daar) staan nog op mijn lijstje maar dat komt nog wel eens. Ik vond het altijd lekker om als laatste te gaan als iedereen zijn na de vakantie dip had en ik het nog voor me had liggen.

 10. Phoe toch altijd pijnlijk om zwart op wit te zien staan dat de zomer voorbij is haha. Ik wil al een nieuwe. Ik vind je idee van juni en september vakantie heel slim! Ik heb dat ook altijd, dat ik én de eerste én de laatste wil zijn. Ik wil alle snoepjes haha.

 11. Nou, jij hebt je wel vermaakt. Ik heb deze zomer helemaal niks gedaan. Behalve mantelzorgen en lezen. Ik vond dat wel een verstandige combi, eigenlijk. Ik moet vooral zorgen dat ik niet omval dus dat heb ik gedaan. Ik ben daar echt heeeeel goed in! Ik heb niks doen en lanterfanten tot kunst verheven. 🙂

 12. Zo leuk! Ik kan me goed voorstellen dat je ook erg hebt genoten van het babyshoppen toen nog niet zoveel mensen (of misschien niemand?) wisten dat je zwanger was. Ik kan me nog goed herinneren dat wij de eerste spulletjes voor Jula kochten en hoe spannend en bijzonder dat was!
  Anne postte onlangs…Dagboekje 36 • 2021My Profile

 13. Op mijn balkon is het nu zomer en ondanks een overvolle agenda geniet ik daar met volle teugen van.

 14. Klinkt als een prima zomer. Mijn zomer vond plaats in een psychiatrische instelling; maar, ben weer thuis! Dus afgelopen weekend al heerlijk weggeweest met mijn beste vriend en er staan nog leuke uitjes met vrienden op de planning de komende tijd. Heerlijk om wat tijd in te halen na vijf maanden opname.
  Ilona Wielinga postte onlangs…Maar jij hebt geen autisme | ColumnMy Profile

 15. Leuk om te lezen! Dat was een goede zomer. Lijkt mij ook fijn om je vakantie op te splitsen eigenlijk, double pleasure. 😉
  Giovanna Jansen postte onlangs…Research doen | 7 tipsMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge