Welkom thuis, Mango!

| 30 reacties

ZE IS ER! Afgelopen vrijdag mochten we dan eindelijk onze puppy gaan ophalen. Mango is een kooikerhondje en ze is echt superleuk. En ja, dat vind ik zelfs als ik midden in de nacht met haar naar buiten moet. Het lijkt me duidelijk: ik ben smoorverliefd. Ik kreeg al de nodige verzoekjes om VEEL foto’s van haar te delen, dus dat precies wat ik in dit artikel ga doen. En natuurlijk vertel ik ook over onze avonturen tot nu toe, de nachtdiensten en de kennismaking met Sproet.

Kooikerhondje Mango, pupdate

Mijn kooikerhondje-pup Mango ophalen

Om klokslag 11 uur stonden we vrijdagochtend bij de fokker voor de deur. Eindelijk mocht ik Mango meenemen! Onder het genot van een stuk citroen-frambozenslof maakten we het papierwerk in orde, kreeg ik nog wat praktische informatie en nam Mango afscheid van de nestgenootjes die nog niet waren uitgevlogen, haar moeder, grote broer én de fokker die 8,5 week lang voor haar had gezorgd.

Gewapend met een ENORM puppypakket (blij dat Vriend O. de zak met 12 kilo voer naar de auto tilde…) gingen we op weg naar huis. Ik nam Mango in eerste instantie op mijn schoot, maar ze was een beetje onrustig. Toen ik haar op de grond tussen mijn benen legde, viel ze binnen no time in slaap. Winning! Dat mijn benen vervolgens een uur in een zeer onhandige positie moesten verblijven, nam ik maar voor lief…

kooikerhondje Mango puppy

Thuis lieten we Mango eerst op een grasveldje (neutraal terrein) kennismaken met Sproet. Ik had Mango nog maar net op het gras gezet, of er kwamen direct een paar flinke vrachtwagens langs donderen. Goed voor de socialisatie, zullen we maar zeggen. O, en zo’n iedereen die langs reed, fietste of liep, wierp een vertederde blik op Mango. Puppy’s zijn echt goed voor het geluk in de wereld.

Mango vond blaadjes interessanter dan Sproet. In eerste instantie dan…

Eenmaal thuis besloot ze namelijk al binnen een kwartier VOL naar Sproet te rennen. Werd niet gewaardeerd. Maar gelukkig is ze een stoere pup die even later gewoon weer opnieuw toenadering zocht. Ook begrijpt ze de hondentaal echt enorm goed. Oftewel: ze houdt zich goed gedeisd in de buurt van Sproet, die op haar beurt gelukkig vrij relaxed is onder de spannende nieuwe situatie.

Wat ik altijd vergeet, is hoe belachelijk KLEIN puppy’s van 8 weken toch zijn. Sproet lijkt echt een reus naast Mango.

Op vrijdag deden we verder rustig aan. Een klein rondje in de buurt was natuurlijk al een wereldreis…

Kooikerhondje Mango met een vijver op de achtergrond, pupdate

En daar moet je als kleine puppy dan natuurlijk wel even van bijkomen.

Kooikerhondje Mango, pupdate, slapende puppy

Wat is ze schattig, hè… Nou, ik kan je vertellen dat de geluiden die ze af en toe maakte nét iets minder schattig waren. Als de kleine draak namelijk vond dat ze niet genoeg aandacht kreeg, dan liet ze luidkeels van zich horen. Echt op standje ‘knappende trommelvliezen’. Ik zette me schrap voor de eerste nacht (waarbij ik op de bank sliep), maar toen beperkte ze zich tot bescheiden gepiep als ze moest plassen, en heel af en toe tussendoor. Ze meldde zich om 0.55, 3.15 en 6.55. Voorbeeldig!

En na twee ongelukjes op vrijdag heeft ze tot nu toe (afkloppen) AL haar sanitaire stops buiten gedaan. Ja, hier spreekt een trotse puppenmoeder.Kooikerhondje Mango, pupdate

Op zaterdag stond Mango’s eerste schooldag op het programma. De rit in de auto vormde een kleine uitdaging, want gewoon rustig gaan liggen IN de doos die ik had neergezet was geen optie. Ach ja, ernaast was ze in elk geval rustig.

Op de puppycursus was Mango de jongste leerling. We kwamen door het auto-avontuur te laat, maar gelukkig leidde haar cuteness de medecursisten snel af van dat semi-awkward moment.

Over die medecursisten gesproken: ik hoorde nog een paar mooie uitspraken die prima in dit artikel over dingen die hondenbezitters doen hadden gepast. Zo was er een vrouw die tegen haar snuffelende hond zei dat-ie dat niet moest doen, maar goed moest opletten bij de cursus. News flash: het leren ligt op een puppycursus toch echt voor het grootste deel bij de baas.

O, en ik hoorde iemand zeggen dat ze dit keer bewust geen jachthond meer had gewild. Daarom was de keuze gevallen op een kruising. Golden Retriever met Friese stabij. Dus. (Voor de niet-hondenkenners: dat zijn allebei jachthonden…)

kooikerhondje op puppycursus

Vrij spelen! (Dat zijn niet mijn benen. Die zijn witter, dikker en behaarder.)

Ik schrijf deze blogpost op zondagochtend – na een nacht waarin Mango naast drie terechte “oproepen” me ook één keer wist te misleiden. Ik dácht al te horen dat het andere piepjes waren en het was nog geen uur na de vorige melding, maar ik durfde het risico toch niet te lopen (want hé, de puppy was al bezig aan een 36 uurs-streak zonder ongelukjes). Eenmaal buiten wilde ze alleen maar spelen. Dikke doei, draakje, terug in de bench.

Mango vermaakt zich tot nu toe opperbest met spelen, slapen, eten en “wandelen” (ze loopt kleine stukjes en voor langere wandelingen hebben we een heuse puppydraagzak (zoiets als dit, maar dan goedkoper). Ondanks haar streken kan ik deze onwijs schattige, slimme en lieve puppy nu al niet meer missen. Op naar een leven vol fantastische avonturen samen!Kooikerhondje Mango, pupdate

30 reacties

 1. ????
  Mango haar neusje is net een hartje ?
  Heel veel succes in de nachten, die dagen mis ik niet van terrorpup 2.0.

 2. Gefeliciteerd! Wat fijn dat ze er eindelijk is. Ik wens jullie heel veel plezier met Mango.

 3. Zo schattig!!! En zoals ze over baby’s maar toch vooral over honden zeggen: enjoy de puppy-fase want ze worden veel te snel groot hehe.

 4. Wat een CUTE hondje! En ik ben helemaal gek op de naam Mango! Leuke foto’s, soms ook wel goed vergelijkbaar met een baby als ik zo je verslagje lees, haha!

 5. Oeh, dit ziet er zó lief uit! Heerlijk dat ze er is en ik moest lachen om de actie van het spelen ’s nachts. Snel afleren;).

 6. O die wil ik wel voor mij lens hebben!! Wat een heerlijke naam ook en je merkt wel hoe slim ze zijn heerlijk, wekelijkse pupdate graag!

 7. Och wat een snoepje is het toch. Zo leuk altijd, zo’n klein beestje. Veel geluk samen en laat de stroom aan foto’s maar komen hoor haha!

 8. Wat een schatje. ik lees echt graag heel vaak over haar.

 9. Konijnen en cavia’s… Daar gaat mijn voorkeur naar uit…
  Maar oei oei. wat is ze schattig… Ik zou bijna van mijn geloof vallen.

 10. Aww, ik ben ook verliefd op Mango, mag dat? Wat is ze schattig!

 11. Oh, ze is echt een schatje! En ik moet glimlachen om die mevrouw die geen jachthond meer wilde, en er nu toch eentje heeft.

 12. Ah, daar is ze dan! In een adem je artikel uitgelezen, wat heerlijk en herkenbaar allemaal. Wat een prachtige schat, geniet er van;-)

 13. Onwijs lief! Echt een schatje! Ik vind het echt een prachtig hondje. En wat een heerlijk artikel! Succes nog met de nachten, maar uiteindelijk komt dat vast helemaal goed!

 14. Oh! *smelt* Wat een schatje! Ik ruik in gedachten ineens dat speciale puppy-geurtje (Dat vachtje, hè! Niet wat er uit zo’n puppy komt). Veel plezier samen!

 15. Ik ben bepaald geen hondenkenner en ook niet thuis in hondenjargon of rassen, maar zelfs als leek zie ik wat voor schatje het is. Fijn dat het zo goed gaat!

 16. Ahw wat een lieverd. Geniet er van! Ook al zal je haar ongetwijfeld ook wel eens achter het behang willen plakken.

 17. Oh wat een schatje is het! Mijn schoonouders hebben vorig jaar ook een kooiker pup genomen. Het is ook zo’n leuke hond!!

 18. Echt EXTREEM schattig! Ik ben zo blij dat jij een puppy hebt!

 19. Wat een schatje!

  Ik ken je niet, maar ik was op zoek naar wat medebloggers en kwam toevallig op het jouwe terecht

 20. Ik moet je nu wel gaan volgen, hahaha, want een KOOIKER. Wat een plaatje zeg. Wij hebben er een gehad, van 8,5 weken tot bijna 15 jaar. Ook met een M, Mac.

 21. Aww, wat een schatje! Die laatste foto…*smelt* Zo te horen kost een kersverse puppy in huis wel wat extra opvoedwerk, zeker als ze zo ondeugend is als Mango. Maar met zo’n blik als op de laatste foto kun je dat haar vast niet anders dan vergeven 😉 Heel veel geluk met Mango!

 22. Ze is echt super schattig! Ik kan mij goed voorstellen dat je verliefd op haar bent!

 23. Aww wat een leukerd. Have fun! <3

 24. Wat ontzettend lief. En wat glanst de vacht van Sproet mooi. Prachtig om te zien.

 25. Wat een schatje! En leuke naam 🙂

 26. Wat een leuke naam! Toevallig heb ik een Sheltie reutje die Mango heet en sinds een paar dagen een kooiker teefje die Kiwi heet.

  Heel leuk om de naam Mango vaker te horen bij hondjes.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge