Weekendje Utrecht

| 2 reacties

Mijn vakantieplannen voor deze zomer zijn beperkt tot losse uitjes in Nederland. Met mooi weer is ons eigen landje natuurlijk ook heel leuk! Eerste stop: Utrecht, voor een weekendje weg met vriendin D. Zij was nog nooit in de Domstad geweest en met de NS Spoordeelwinkel (aanrader voor betaalbare uitjes!) was een overnachting plus treinreis bijna gratis (49 euro pp). Op naar Utrecht dus!

Vanwege het warme tropische weer van afgelopen weekend besloten we al vroeg de trein naar Utrecht te pakken. We konden om 14.00 uur inchecken in het hotel en gingen dus eerst de culturele highlights van de binnenstad bekijken.

Onvermijdelijk: De Domtoren!

Weekendje Utrecht - Domtoren

Het Pandhof van de Dom. Daar moet je echt even binnenlopen!

Tuinen bij Domkerk

Doorkijkje naar de Domkerk.

Weekendje Utrecht - de Dom

Als je van mooie, oude gebouwen houdt, is Utrecht een must-see.

Weekendje Utrecht - binnenstad

Vriendin D. heeft een enorm talent voor photo-bombing. Toen ik de foto’s op mijn laptop zette, bleek dat ze zelfs op de foto stond die ik nog extra nam om er een zonder haar te hebben, haha!

Weekendje Utrecht - binnenstad

Als boekenliefhebber moest ik natuurlijk even Boekhandel Broese induiken. Grappig dat-ie naast een bibliotheek zit! Ik kocht er het derde deel van de Barista!-trilogie, Troost, van Elsbeth Witt.

Barista! 3 - Troost

Het huis met de rode luiken. Redelijk obvious waarom het zo heet, lijkt me.

Weekendje Utrecht - huis met de rode luiken

Het probleem met dorpsmeisjes in een grote stad is dat je ‘m te groot inschat. Stadscentra zijn vaak toch wel compact. Extra lange lunch dus! We kwamen terecht bij de Bagels & Beans, die tegenover een plein zat waar Tour du Jour wordt opgenomen.

SAM_0834

Ik zat heel braaf bij de voedzame, lunchwaardige bagels te kijken, toen vriendin D. hardop opperde dat Zin in Zoet haar ook wel lekker leek. Allerlei heerlijke zoetigheden die je bestelt voor 2 personen. Hé, en wie ben ik dan om haar dat plezier te ontnemen? 😉

Zin in Zoet - Bagels & Beans Utrecht

Zin in zoet - Bagels & Beans Utrecht

Daarna was het tijd om in te checken in het hotel, waar we een upgrade kregen. Hallo, heel groot bed!

SAM_0839

Met picknickkleedje, eten en drinken bivakkeerden we de rest van de middag in het Wilhelminapark.

Weekendje Utrecht - Wilhelminapark

Ik begon in Troost en las ‘m ’s avonds in het hotel al uit. Mijn recensie staat al online!

SAM_0851

Hoi!

SAM_0858

Hero had hun actie waarbij ze gratis hun nieuwe fruitijsjes uitdeelden in het park niet beter kunnen timen. Ze waren trouwens erg lekker en je kon goed merken dat ze voor 90% uit fruit bestonden. Bij normale waterijsjes zuig je al snel de kleur eruit, maar dat was bij deze niet zo. Heel lekker!

SAM_0861

Vanuit het Wilhelminapark liepen we voor wat extra cultuursnuiverij nog even naar het Rietveld Schröderhuis. Kennen jullie deze ook allemaal uit je Beeldende Vorming-boeken? 😉

Weekendje Utrecht - Rietveld Schröderhuis

Ik kom niet eens zo heel vaak in Utrecht, maar door mijn vele musicalbezoekjes heb ik toch al een favoriet restaurant: Griek Mykonos in de Drakenburgstraat (zijstraat van ’t Neude). Beste gyros ooit!

SAM_0869

Nog even een drankje op het terras op het Neude. Vriendin D. en ik hebben een gezamenlijk favoriet drankje, zo bleek!

SAM_0870

Het beste van hotelovernachtingen vind ik de ontbijtbuffetten. Smullen!

SAM_0875

Voor de lunch schoven we hier aan.

SAM_0876

Haha, nee, dit was een deel van de tentoonstelling over het Koninklijk Huis in het Museum voor Beeld en Geluid. Dat is trouwens zeker een aanrader! We hebben er 4,5 uur doorgebracht en hadden ons best nog langer kunnen vermaken. Heel veel doe-activiteiten en fragmenten van coole kinderprogramma’s als Geef nooit op en Mijn Franse tante Gazeuse kijken (als ik nou een Youtuber was geweest, had ik geroepen: duimpje omhoog als je daar ook altijd naar keek! Maar dat gaat hier niet, dus laat maar gewoon een reactie achter ;))

Hallo, Meneer de Uil!

SAM_0877

Vriendin D. speelde VJ D. bij Toppop en kreeg fans.

SAM_0891

Dag Mediapark! Op naar huis.

Museum voor Beeld en Geluid Hilversum

Ons weekendje Utrecht was meer dan geslaagd. Morgen vertrek ik naar Parijs (we gaan mee met een dagtocht), dus daar kunnen jullie de komende week alles over lezen.

Wat is jouw favoriete Nederlandse stad?

2 reacties

  1. Oeeeh ziet er leuk uit en mooie foto’s ook!
    Isabelle postte onlangs…Perfect imperfectionsMy Profile

  2. Yay eindelijk heb je Troost!
    Lilian postte onlangs…Mijn favoriete YA romancesMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge