Waar ik blij van word #4

| 9 reacties

De laatste ‘Waar ik blij van word’ stamt alweer uit 2015, zag ik net toen ik opzocht aan welk deel ik toe was. Maar maak je geen zorgen, het is niet zo dat ik de laatste 5 jaar doodongelukkig zat te zijn. Integendeel! Alleen zijn de laatste weken echt een aaneenschakeling van fijne dingen – groot en klein – dus al die blijmakers deel ik graag met jullie.

waar ik blij van word, blijmakers, happy list

Lunchwandelingen

Vrijwel elke werkdag maak ik met collega’s in de lunchpauze een wandeling. Alleen als het weer écht heel slecht is slaan we over. Dat is naast gezond vooral supergezellig. En dan hebben we ook nog eens de mazzel dat er vlakbij ons werk een heel mooi gebied ligt. Daardoor komen we heel vaak deze grote vrienden tegen.

Lunchwandeling Galloway runderen Roermond

Mijn neefjes

Ik heb in 4,5 jaar tijd maar liefst 4 neefjes gekregen. En ja, die hebben allemaal dezelfde ouders! Neefje F. is alweer 5, Neefje B. is 3 en babyneefjes T. en M. zijn alweer ruim 8 maanden. Daardoor zijn die babyneefjes allang geen mini-baby’s meer. En stiekem vind ik dat alleen maar leuk. Tuurlijk zijn baby’s superschattig, maar ik beleef toch meer lol aan kinderen met wie je echt contact kunt hebben. Kleintjes die spelen en lachen en die langzaam de wereld ontdekken.

Nieuwe hangmat!

Mijn oude hangmat gaf het na 12 jaar trouwe dienst plotseling op. Omdat ik ‘m bij de eerste zonnestralen al té erg miste, besloot ik dat er een nieuwe moest komen. De standaard van mijn oude hangmat was niet bepaald universeel te noemen, dus moest er een geheel nieuwe hangmatset komen. Het is een Vivere Combo geworden, in de kleur Tropical. Ik kocht ‘m bij Fonq – irritante commercials, maar prima service.

De hangmat is echt HUGE in vergelijking met mijn vorige en hij ligt heerlijk. Zeker met het mooie weer van afgelopen weekend was het echt genieten.

betaalbare hangmat met standaard, vivere combo tweepersoons hangmat

Samenwonen en gratis pianoconcerten

Vorige week vierde ik een heuglijk feit: ik ben één jaar woningeigenaar! Sinds een maand of 9 woont mijn vriend hier ook en dat is om meerdere redenen heel erg fijn en leuk. Onder andere de gratis pianoconcerten waar hij me op trakteert zijn een heel mooie bonus. Ik vind het zo schattig hoe Sproet er dan vrolijk naast gaat liggen.

Promotie!

Over Sproet gesproken: mijn fantastische agilityhond en ik zijn gepromoveerd naar de hoogste klasse van de Limburgse competitie! Ik ben echt supertrots op ons. Als je bedenkt van hoe ver we komen – Sproet heeft er jaren over gedaan om zonder angst de wip over te gaan én ze was eerst een stuk langzamer – is dit echt een wonder, haha. Nu vliegt ze door het parcours op een tempo waar ik soms bang van word. Heel erg tof om te zien. We vierden onze overwinning door bij de training te trakteren op homemade brownies. Sproet kreeg knakworst 😉

Filmpjes van onze prestaties ga ik niet openbaar plaatsen hier. Mocht je het leuk vinden om Sproet en mij in actie te zien, laat het dan even weten. Dan stuur ik je een linkje door!

Hoe geniaal is dit actieshot van Sproet? Er hoeft alleen nog maar een vliegend tapijt onder haar te komen, haha!

Sproet agility, sprollie, kruising border collie Engelse springer spaniel

En verder…

…ging ik twee keer sushi eten de afgelopen 1,5 week. Smullen!
… kocht ik kaartjes voor het nieuwe theaterseizoen.
…gingen Vriend O. en ik een mini-weekendje weg.
…word ik bijzonder vrolijk van de vele reacties die ik de laatste tijd krijg op mijn blog. Superleuk, thanks!

Waar werd jij blij van de afgelopen maand?

9 reacties

 1. Wat een heerlijke blijmakers zijn dit! Zo’n pianoconcert thuis lijkt me geweldig, na een dagje werken ofzo. Laten we hopen dat er snel weer komt waarbij je weken in die hangmat door kan brengen.

 2. Leuke leukjes allemaal maar die foto van Sproet… Die is een partij tof!

 3. Oh ja, een piano in huis is zooooooo tof. Hier wordt er ook regelmatig op gespeeld.

 4. Wat een lieve hond :-). Lunchwandelen zou ik ook wel moeten doen.

 5. Wat een prachtige foto van je hond! Wat een schitterende omgeving om even tijdens je lunch te kunnen wandelen zeg.

 6. Oh tof hoor die wandeling<3 Schitterende omgeving. En een hangmat is zo fijn! Wij hebben er ook 1, alleen ben ik bang als ik er nu met mijn zwangerschap in ga liggen ik er nooit meer uitkom haha :')

 7. Mooie hangmat! Ik lig ook graag in de mijne. Je voelt je dan zo heerlijk gewichtloos vind ik.

 8. Ik word er zelf helemaal blij van! 🙂 Een pianospelende man… heerlijk, zeg. Zal eens kijken of die van mij nog op les wil.

  Ik werd blij van het lekker weer, van de zee, van mijn balkonnetje en van een heel lief appje van mijn dochter.

 9. Oh wauw proficiat met de promotie! ^^ Lijkt me leuk om te doen! Die lunchwandelingen zijn zalig! Zeker als er diertjes in de buurt zijn 🙂 Dat is bij ons helaas niet het geval maar ik wil eigenlijk ook wel wat vaker naar buiten onder de middag.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge