Update & zomerstop Limburgliefde

| 2 reacties

Het is de 11e van de maand, dus normaal gesproken zou je hier een nieuwe aflevering van Limburgliefde mogen verwachten. Ik heb besloten deze rubriek even een zomerstop te geven. Gelukkig zijn er nog 14 oude edities terug te lezen. Ik zal ze in dit blogje even uitlichten. Enne: dan vertel ik ook meteen waarom er afgelopen week even geen blogje is verschenen…

Drrruk!

Ik heb een aardig goede reden voor de stilte hier: sinds afgelopen maandag heb ik een nieuwe baan! Het is allemaal behoorlijk snel gegaan. De laatste twee weken van juni had ik vakantie. Eerst zat ik een midweekje op Texel en ontdekte ik allerlei leuke food-hotspots op dit waddeneiland. Die week erna had ik een tweede sollicitatiegesprek, draaide ik een dagje proef én kon ik een halve week later al beginnen. Op donderdag was ik dan ook nog een dagje in Utrecht (inclusief The Bodyguard). Op vrijdag ging ik nog even langs op mijn oude werk, deed ik wat new job-shopping én ging ik naar Rrrollend Roermond, een foodfestival.

Mijn werkweek nieuwe stijl bestaat (mede door de reistijd) uit wat langere werkdagen dan eerst. Dat vind ik helemaal niet erg, want het werk is superleuk, net als mijn nieuwe collega’s. Ik ben vanaf nu Online Communicatie Specialist bij een communicatiebureau, wat inhoudt dat ik voor veel verschillende opdrachtgevers aan de slag mag. Wees gerust: ik hou toch nog genoeg tijd over om te bloggen. Ik kreeg het alleen nu dus voor elkaar om bijna al mijn avonden óók vol te plannen afgelopen week, net als het weekend ervoor én dat erna. De weekends zaten stampvol met agility. Vorig weekend heb ik bekeken hoe de pro’s het doen bij het NK. Nou, daar hoor ik dus alleen maar thuis als vrijwilliger/toeschouwer 😉 Afgelopen weekend mocht ik zelf aan de bak. Op zaterdag had ik een fun-wedstrijd waarbij we een compleet onverwachte medaille mee naar huis namen. Het was een ander soort wedstrijd van normaal met een redelijk onbegrijpelijke puntentelling, die in dit geval dan goed uitpakte. En gisteren (of ja, vandaag terwijl ik dit typ) haalde ik wat puntjes voor de Limburgse competitie in de hitte.

Limburgliefde: een terugblik

Veertien verhaaltjes over Limburg alweer. De meeste gingen over taal. Van isoglossen tot stoot- en sleeptonen tot een heleboel blogposts over mooie Limburgse dialectwoorden. Zo schreef ik over groentennut en neutelik, intensiveerders, allerlei kleine woordjespratsjtooter en tattie en Limburgse liefkozingen. Ook de populairste Limburgliefde-blogpost tot nu toe ging over taal: de Limburgse scheldwoorden. Gebruiken op eigen risico!

Dan waren er nog wat afleveringen over cultuur. Mijn favoriete Limburgse artiest kwam voorbij, net als typisch Limburgse namen en het ‘wij en zij’-gevoel dat speelt in onze provincie. Ook carnaval en vlaai mochten niet ontbreken. Op 11 september – als Limburgliefde weer terug is – komt er trouwens weer een blogpost over een Limburgse lekkernij. Wie raadt wat, maakt kans op mijn zelfgebakken versie ervan!

Hoe bevalt jouw zomer tot nu toe?

2 reacties

  1. Ook al ligt het waarschijnlijk te zeer voor de hand, ga ik toch vlaai zeggen. Gewoon, omdat ik het niet erg zou vinden een lekkere vlaai te eten 😀 En je moet btw echt doorgaan met deze serie! Super leuk om al die verschillende dingen te lezen :p

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge