Update: 3 weken moeder!

| 20 reacties

Vandaag zijn L. en M. alweer drie weken oud. Iets met tijd die vliegt en zo – ik vrees dat de meeste clichés wel waar zijn. Tijd voor een korte update over hoe het gaat met onze kindjes – en met mij!

Ik typ deze blogpost vanaf de bank, met uitzicht op de box, waarin twee belachelijk snel groeiende baby’s rustig liggen te tukken. Wat hebben we tot nu toe een geluk! De eerste week was wel wat zwaarder: toen moesten we nog elke drie uur twee kinderen voeden en verschonen. En als je dan bedenkt dat zo’n voeding met nog niet volleerde ouders en niet altijd meewerkende baby’s ook wel eens anderhalf tot twee uur duurde, dan bleef er verdomd weinig tijd over om te rusten of slapen tussendoor. Ik was hartstikke high on hormones, dus ik functioneerde vrij aardig tussen mijn emo-buien door. Vriend O. had minder geluk, dus die zat er als een zombie bij om vier uur ’s nachts, terwijl ik energiek het programma voor de dag erna doorsprak en vertelde wat hij nog mee moest nemen van de supermarkt.

Onze vreugde was dan ook groot toen onze kraamhulp na een week, toen beide kindjes terug waren op hun geboortegewicht en het goed deden, ons vertelde dat we minder vaak hoefden te voeden. Overdag maximaal vier uur tussen twee voedingen, ’s nachts zelfs vijf. En dus zitten we alweer twee weken op een veel relaxter schema. Geen twee nachtvoedingen meer, maar nog maar eentje. Dat die dan om half 3 ’s nachts is, is een stuk minder erg als je bedenkt dat we meestal voor 23.00 uur klaar zijn met de avondvoeding, en na die nachtvoeding vaak weer van 3.30 uur tot een uur of zeven kunnen slapen. Af en toe liggen die twee zelfs nog om half acht te ronken, waardoor we ze dan wakker moeten maken. Soms nog best een uitdaging als we zelf ook nog in een halve zombiemodus zitten, haha.

De kindjes krijgen voor het grootste deel mijn moedermelk via de fles. Ze drinken aardig wat, dus we vullen wat ik geproduceerd heb aan met kunstvoeding. Live borstvoeding geven hebben we in het begin geprobeerd (en een paar sessies lukte het ook goed met L.), maar dat slurpt energie. Het geeft me veel rust om het bij kolven te houden. Ik ben inmiddels bijna vergroeid met mijn kolfapparaat, die ik liefkozend Kolfje Weerwolfje noem. O ja, en wist je dat mijn lichaam om een tweeling te voeden maar liefst 1000 (DUIZEND!) kcal per dag extra nodig heeft? Ik kan nu dus alles eten wat ik wil zonder aan te komen, dus eigenlijk leef ik gewoon mijn droom. Of dat stiekem een beetje meespeelt in mijn streven om wel een tijdje door te gaan met kolven? Misschien…

Over dromen gesproken: met mijn postpartum-lijf gaat het ook heel goed. Echt, zo’n geplande gentle sectio (waar ik vast ooit meer over ga schrijven – hopelijk lukt het voor 2023 nog): 10/10 would recommend. Je kunt natuurlijk minder geluk hebben dan ik, maar mijn herstel gaat echt heel voorspoedig. De foto hieronder is gemaakt toen we voor het eerst gingen wandelen met het hele gezin, toen de kindjes negen dagen oud waren.

Sorry voor dit licht warrige artikel – schrijftechnisch niet mijn beste werk, maar who cares: ik ben een tweelingmoeder! Bedankt voor al jullie lieve felicitaties <3

20 reacties

 1. Fijn dat jouw herstel goed gaat.
  En oh, die handjes. Zo mooi.
  Kan me best voorstellen dat jullie héél blij waren toen er meer tijd tussen de voedingen mocht.
  Ik zou ze gewoon verplichten om tot hun achttiende moedermelk te drinken. Kun jij tot die tijd alles eten:).
  Naomi postte onlangs…De kleine make-overMy Profile

 2. Blij om te horen dat het goed gaat met jullie allemaal! Eén baby lijkt me al een enorme uitdaging, laat staan twee… Gelukkig hebben jullie het onder controle en slapen ze goed 🙂

 3. Leuk joh 🙂 Je roze wolk ziet er van hieraf ook fantastisch uit! Geniet daar ook van, dat is niet iedereen gegeven. Misschien is het juist wel fijn voor de tweeling, dat ze elkaar hebben. Misschien slapen ze daarom ook wel zo lekker! Houden zo 🙂 (maar als het even anders is, dan komt daar ook wel weer een einde aan, hoor. Leef even bij de dag!)
  Geef jezelf en elkaar de ruimte, blijf zo positief en doe lekker je ding. De rest komt wel weer.

 4. Wat fijn dat het zo goed gaat! Ik was zelf vrij snel klaar met al dat gekolf. Ik voelde me op den duur meer borst dan mens.
  Emmy postte onlangs…Een boodschapper uit een andere wereld: symboliek van de uilMy Profile

 5. Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat!
  Mrs. T. postte onlangs…Het meisje uit de trein & TolbosMy Profile

 6. Wat fijn dat het zo goed gaat. Geniet er vooral van!
  Ilona Wielinga postte onlangs…Nieuwe ‘Studio Ludic’ achtergronden voor je telefoonMy Profile

 7. Wat fijn dat jullie al zo’n mooi, rustig schema hebben en dat het al zo goed gaat met je herstel. Geniet van deze mooie tijd! <3

 8. Wat fijn dat alles goed gaat! En och, die kleine vingertjes! Om op te vreten!
  En dan te bedenken dat je over zestien jaar wéér gebroken nachten hebt omdat je het spul op moet halen van een of ander vaag feestje ergens in the middle of nowhere. 😉 Geniet er lekker van!
  Nicky postte onlangs…De weblog-routine.My Profile

 9. Wat fijn dat het zo goed gaat! Ik vind het een mooie post vervuld van nieuw moederschap : )

 10. Wat fijn dat het zo goed met ze gaat en dat jij ook zo snel aan het herstellen bent. En een topblog hoor, valt reuze mee met de warrigheid.
  Giovanna Jansen postte onlangs…7 tips om je schrijfmotivatie een boost te gevenMy Profile

 11. Aah fijn om te lezen! Mijn kinderwens begint langzaam te groeien dus dit soort eerlijke blogs zijn heel fijn om te lezen 🥰

 12. Fijn dat het goed gaat met moeder en kinderen … Begint vader de zombiestatus een beetje te ontgroeien?
  Koffie Digitalix postte onlangs…Toet & Co: In de ban van de ring knuffel stijlMy Profile

 13. Ik heb wat weldenkende vrouwen van dichtbij meegemaakt die opeens voor een baby moesten zorgen en waar geen zinnig woord meer uitkwam. Je doet het prima voor over ik er verstand van heb. En die handjes (L)

 14. Awww cute, ook nog gefeliciteerd van mij!

 15. Wat leuk om de lezen hoe de eerste drie weken zijn bevallen. Dat moet vast een hele omslag zijn geweest in jullie leven! Knap ook hoe jij en vriend O. het doen met twee baby’s. Eén baby is natuurlijk al wennen, maar twee die elkaar afwisselen (of tegelijk) aandacht nodig hebben lijkt me echt wel pittig! Echt goed om te lezen dat de kindjes het zo goed doen.
  Meaghan postte onlangs…Wat doe ik precies op mijn werk?My Profile

 16. Oh dat klinkt allemaal heel goed! Geniet geniet geniet, fijn om te lezen dat het zo goed met jullie gaat 🙂

 17. High on hormones hahaha! Ik ben blij dat het goed gaat daar!

 18. Fijn dat het zo goed gaat. Heel erg mooi om te lezen!
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Quote | Wees niet ongelukkig met wat je niet hebtMy Profile

 19. Zo blij te horen dat alles goed gaat met jullie <3

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge