Tien ongemakkelijke momenten uit het dagelijks leven

| 3 reacties

Iedereen heeft het wel eens: van die momenten in sociale interactie waarbij je je een béétje opgelaten voelt, of een beetje veel. Ik deel vandaag tien van die situaties met je. Variërend van ‘gewoon een beetje jammer’ tot ‘licht awkward’, of met een beetje pech ‘EXTREEM ongemakkelijk’ waarbij je graag even tijdelijk zou verdwijnen… In willekeurige volgorde!

1. Als iemand je telefoonnummer opnoemt in het verkeerde ritme

Als iemand mijn telefoonnummer vraagt, dan krijgen ze dat in setjes van twee cijfers: 06-13 24 enz. of nul zes, één drie, twee vier enz. Ik vind het altijd een beetje verwarrend als iemand dan mijn telefoonnummer wil dubbelchecken en dat doet via een 132 489. Of nog erger: als ze aankomen met dertien – vierentwintig. Aargh! Ja, ik weet mijn eigen telefoonnummer écht wel uit mijn hoofd, maar mijn brein moet nu gewoon éven schakelen, oké?

2. Als iemand een code of nummer voor je opnoemt en dat te langzaam doet

Dit kan aan mij liggen, maar ik vind het altijd een tikje irritant als iemand iets te langzaam opnoemt.
“06…”
– (ja, daar begint elk mobiel nummer mee…)
“…13… ”
– “Ja?”
“…24…”
– “JA?!”
“…8…9…”
– “JAAAAAA?!”

Oké, misschien ben ik gewoon een beetje ongeduldig… 😉

3. Als je een deur openhoudt voor degene die achter je loopt en die te langzaam is

Ken je dat, dat je beleefd een deur voor iemand openhoudt, en dat je daar uiteindelijk een béétje spijt van hebt als je een halve minuut later nog steeds semi-ongemakkelijk glimlachend bij die deur staat? Terwijl diegene op slakkentempo vooruit schuifelt, maar wel al heel duidelijk was dat je op hem/haar wachtte bij de deur, waardoor afhaken en alsnog doorlopen óók geen optie meer is… Awkward!

4. Als je een deur toch maar niet openhoudt en ook dát niet goed uitpakt

Dus de volgende keer kies je eieren voor je geld en laat je de deur gewoon dichtvallen als er niet iemand vlak achter je loopt. Maar ja, dan zul je net zien dat diegene toch wat sneller loopt dan je had ingeschat, waardoor de deur vlak voor z’n neus vrolijk op en neer zwiept. Ja, NS, hartelijk dank, voor die stomme deuren van jullie!

5. Als iemand voor jóú die deur openhoudt

En natuurlijk gebeurt het ook wel eens dat jij het lijdend voorwerp bent van een deuren-situatie. Waardoor je al snelwandelend richting een deur gaat omdat je je plaatsvervangend ongemakkelijk voelt voor degene die daar op jóú wacht…

6. Betrapt worden als je praat tegen je huisdier

Ik geef het toe: ik vertel Bones en Sproet regelmatig hele verhalen. Ook in het openbaar praat ik wel eens tegen ze in volzinnen in plaats van in commando’s. Héél awkward als iemand het hoort als je je honden net de liefde aan het verklaren bent, of als je ze aanspoort om eens een mooi drolletje te draaien…

7. Als je ziet dat iemand ziet dat je een selfie neemt

Ook zoiets: betrapt worden terwijl je een selfie maakt. Beetje jammer als diegene die eerst 10 meter verderop gewoon z’n eigen business aan het minden was je opeens aan gaat staren. En onbeleefd trouwens ook!

8. Naar iemand zwaaien of lachen die toch iemand anders blijkt te zijn

Je loopt door een stad of bent in een gebouw en opeens zie je een bekende. Denk je. Terwijl je heel hard je best doet om contact te maken, ontdek je dat het iemand anders is. Oeps.

9. Iemands naam niet meer weten

En als je dan wél die bekende bent tegengekomen, dan zul je altijd zien dat je geheugen je nét op dat moment vol-le-dig in de steek laat. Shiiiit, hoe heet hij/zij toch ook alweer?

10. Tutoyeer-twijfels

Mijn ouders vonden het altijd heel belangrijk dat mijn zus en ik beleefd waren. Liever een keertje ‘u’ zeggen tegen een duidelijke ‘je’ dan onterecht tutoyeren. Tijdens mijn eerste (vakantie)werkervaringen merkte ik echter al snel dat veel mensen – of vooral: vrouwen – zich beledigd voelen door een ‘u’. Mijn gewenning aan tutoyeren en mijn brave opvoeding hebben daarom zo nu en dan ruzie, en dan kom ik er soms even echt niet uit wat ik moet zeggen. Soms kom ik mensen tegen waarvan ik echt niet weet of ik nou ‘je’ of ‘u’ moet zeggen, waardoor ik wel eens krampachtig beide versies vermijd of extra snel of onduidelijk praat. The struggle is real!

Welke situaties zijn voor jou herkenbaar? En gooi het er maar in: wat was de laatste/ergste ongemakkelijke situatie die jij meemaakte?

3 reacties

  1. Haha, de deuren-situatie en het zwaaien naar onbekende mensen komt me wel heel bekend voor! 😀

  2. Kijk, dat is weer het voordeel van een binnenkat: niemand hoort me praten tegen haar!

  3. Hahaha heerlijk herkenbaar dit! Leuke post. x
    Anne-Wil postte onlangs…50 facts about meMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge