Plog: verlate verjaardagsverrassing met veel voedsel

| 19 reacties

Ja ja, het is weer zover: een plog op Een of andere Blog! Dit fotoverslag van zaterdag 6 februari 2021 hád eigenlijk nog leuker kunnen zijn, want ik had eigenlijk afgesproken om met de fokker van Mango te gaan wandelen. Omdat Mango de dag ervoor niet zo lekker was én omdat er een horrorsneeuwstorm werd voorspeld, besloten we dat maar uit te stellen. Maar er was wel nog iets anders heel leuks waar ik de hele dag naar uit kon kijken: de beloofde verjaardagsverrassing (in overleg een weekje later van Vriend O.). O ja, en er zat ook nog opeens een gat in ons dak… Lees je mee?

Ik kom naar beneden, doe de deur van de woonkamer open en… geen hondjes die me vrolijk begroetten.

Die zijn namelijk in de keuken, samen met Vriend O. die hun ontbijt klaarmaakt. Meestal doe ik dat, maar nu lag mijn bed nog iets te lekker…

Daarom begin ik maar aan mijn eigen ontbijt. Donker brood met hagelslag is puur genieten. Vond ik vroeger trouwens niet (toen haatte ik ook alle pitten en zaden die ik ook maar aantrof in een boterham), maar ik heb het enorm leren waarderen. En wat vinden jullie van mijn alpaca-placemat?

De foto hieronder is een beetje een zoekplaatje geworden. Wie spot de vogel in schutkleur die hier door de tuin hupst?

Mocht je het je afvragen: de vogelpindakaas in het huisje is inmiddels in gebruik genomen! Ik zie er vooral kauwtjes uit snaaien, maar ja, wat wil je ook met zo’n naam.

Ondertussen zijn Sproet en Mango aan een vloergevecht begonnen. Dat doen ze tegenwoordig heel vaak.

Ik lees op de bank nog even in een van de boeken waar ik in bezig ben: Magnus van Arjen Lubach. Ik laat tegenwoordig eigenlijk altijd een boek beneden liggen en eentje boven op mijn nachtkastje, zodat ‘pff, dan moet ik helemaal de trap op om ‘m te halen’ geen excuus meer vormt.

Daarna gaan we wandelen, maar ik vergeet een foto te maken. (’s Werelds slechtste plogger, ik weet het. Van de andere kant: gewoon lekker genieten van de hondjes en de omgeving is ook wat waard. Ha, ik liep gewoon hartstikke mindful bezig te zijn!)

Over de hondjes gesproken: die zijn aan een volgende ronde stoeien begonnen. Op deze foto kun je ook mooi zien waarom we Mango ook wel Draakje noemen.

Vriend O. en ik settelen ons intussen op de bank voor een aflevering van Game of Thrones. De seizoensfinale van seizoen 5, retespannend! Maar halverwege worden we bruut gestoord…

Rond de middag zou er iemand komen om ons dakraam te plaatsen, maar opeens stonden ze al om 10.45 op de stoep. Zonder even een belletje vooraf. Vond ik een beetje apart. En ik vónd hun communicatie-aanpak al wat vreemd. Ik had de maandag vooraf namelijk per mail de offerte bevestigd en gevraagd om me te laten weten hoe het nu verder zou verlopen. Donderdag belde ik erachteraan, en toen vertelde die man doodleuk ‘o, dat komen we zaterdag plaatsen!’. Dus ik dacht al: eeeeeh, heb ik daar zelf ook nog wat over te zeggen? Uiteindelijk lieten ze dan het tijdstip weten dat in hun planning zou passen – en dat kwam voor ons ook uit, dus prima, maar dan gewoon veel eerder komen zonder me heel even een heads up te geven… Tja. Ach, ik kan dan weer geen dakramen plaatsen zullen we maar zeggen.

Ik ben in elk geval heel blij met het resultaat, want WAT een zee aan licht!

Er was alleen nog één klein probleempje…

… ik kan het dakraam niet bedienen zonder opstapje. Oeps.

Daarna was het tijd voor de lunch. Ook hier zat ik weer zo mindful te genieten van mijn geroosterde boterhammen met homemade bietenhummus en komkommer dat ik eerst vergat een foto te maken. Maar gelukkig heb ik nog een plaatje kunnen schieten van een half afgekloven sneetje brood. Speciaal voor jullie, goed hè?

Na de lunchwandeling kijken we GOT af (OMG!), doen we de eerste aflevering van seizoen 6 er ook maar direct achteraan en daarna ga ik wandelen.

Vriend O. blijft thuis om zich bezig te houden met het diner. Ik wist al dat hij iets zou gaan maken als verlate verjaardagsverrassing (sterker nog: ik had zelf gehint dat hij maar iets met lekker eten voor me moest regelen), maar wat er precies op het menu stond: geen idee. Na een hele dag waarbij ik niet in de keuken had mogen komen, krijg ik dit voorgeschoteld. Wow!

Vriend O. heeft zich helemaal uitgeleefd op een culinair bordje. Bovenaan zie je een speklap (mijn lievelingsvlees) met een heerlijk honing-ketjap-azijnsausje met tuinbonen, en als je met de klok meegaat, zie je daarna aardappelschijfjes, twee bieten-bospeenhartjes met daarbovenop geraspt cured egg (dat hij dus 5 dagen in een zout-komijnbadje heeft gelegd) en een puree van zoete aardappel. De kleine toefjes hier en daar zijn gemaakt van een bietengelei, en daar zit een crumble op van gedroogde tuinboon.

Ja, dat fixt-ie maar mooi even, hè, dat vriendje van mij. Het smaakte ook echt heel erg goed!

Over het dessert had hij al aangekondigd dat dat niet culinair zou zijn. Als hij het op tafel zet, denk ik nog héél even dat hij zelf een vruchtencrumble heeft gemaakt, maar al gauw dringt tot me door dat hij de laatste twee stukjes abrikozenkruimelvlaai (van een Too Good To Go-pakket van de bakker) uit de vriezer heeft gehaald en even in de oven heeft gezet. Daar moet ik toch ook wel even héél hard om lachen!

Na het eten lees ik nog even en train ik even met Mango. We gebruiken een clicker en oefenen momenteel vooral het (blijven) staan. Als ze dat goed beheerst, wil ik haar leren om achteruit te lopen.

Na al haar harde (hersen)werk, mag ze op mijn schoot komen liggen. Ik kan niet kiezen welke foto ik schattiger vind, dus krijgen jullie ze gewoon allebei.

DIE OORTJES! So fluffy I’m gonna die.

Daarna is het tijd voor WIDM. Ik vind de tweede en derde opdracht supertof, maar ik eindig toch weer een beetje met een meh-gevoel. Zo’n beetje alles dat er gebeurt kan net zo goed mollerig als niet-mollerig zijn.

Uiteraard begint het na negenen nog te sneeuwen, maar daar maak ik geen foto’s van, want ik vind sneeuw stom. Dus.

Wat heb jij afgelopen weekend gedaan?

19 reacties

 1. Hoera! Sneeuw-is-stom-gelijke gevonden!
  En wat wordt Mango al groot zeg. Dat probleem met het dakraam is voor mij als mini heel herkenbaar. Soms zou een paar centimeter langer zijn echt wel handig zijn;).
  Naomi postte onlangs…Mijn gebruiksaanwijzingMy Profile

 2. Zo leuk om te lezen & te zien! Ik had precies hetzelfde gevoel als jij na de aflevering van WIDM. Jammer hè? Ik vind ook niemand dit seizoen heel sympathiek op Splinter na en daardoor vind ik het ook nog minder leuk om te kijken.
  Anne postte onlangs…Gewoon een zondagMy Profile

 3. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een lieve foto’s allemaal van de hondjes. En wat gek dat die mensen van het dakraam zo vreemd reageerden en afspraken inplanden. Hihi en die foto bij jou met het dakraam is heel herkenbaar. Ik kan daar ook nooit bij met mijn 1m55. Het ziet er trouwens wel mooi en licht uit!

 4. Aargh, afspraken maken en dan toch op een ander tijdstip komen.. I hate it. Al zit het er bij mij wel ingepeperd dat ik altijd te vroeg moet zijn op een afspraak als in een halfuur ofzo. Heb ik meegekregen van thuis uit, maar jah.. Of dan heb je van die bedrijven die melden dat ze tussen 13u en 16u zullen komen. Blijf je dan een ganse middag vrij en komen ze dan.. jawel om 15u55 of iets later. Daar zou je het toch van krijgen, niet?

 5. De tweede oortjesfoto is voor mij niet zichtbaar… En na die Agnesverwijzing ben ik helemaal hyper…

  Mooie plog weer. De dakraamspecialisten zijn communicatie zwak, ik kan het niet anders zeggen.
  En de doggies… om weg te smelten.

 6. Hahahaha want ik vind sneeuw stom. Nu dat dakraamprobleem heb ik ook, maar ik heb van mijn meme zo’n stok gekregen die het opent voor mij. Ik heb wel een hele hoge dus dat maskeert wel beter dat ik te lui ben om op een stoel te gaan staan.

  Ik vind geen vogel behalve een soort eend naast die bak bovenaan. Is dat hem? En wat een culinair bordje zeg!! Bieten-bospeenhartjes ook, je zou denken dat het een etenswaar is dat te koop is in de supermarkt! Haha nog een heel gelukkige verjaardag!!

 7. Oh wat een schatjes! Ik ben dol op jouw hondjes! En wat gaaf dat jullie een dakraam hebben laten plaatsen. Dat zorgt vast voor heel veel ruimte en licht.

 8. Ik ben blij dat er eindelijk nog iemand zegt dat sneeuw stom is. Sneeuw is heel stom! Jouw Plog daarentegen (mijn favoriete woord) vind ik wel leuk want ik kijk graag bij mensen binnen. Je hondjes zijn zó leuk! En die O! Die kan er wat van! Maar euhh… welke vogel?

 9. Leuk artikel! En een ontzettend schattige hond.
  Hier ook iemand die sneeuw stom vind maar mijn dochter vind het geweldig dus ik juich maar mee als het er ligt haha

  Liefs,
  Angela

 10. Toch weer een leuk overzichtje. Ik vind je trui met “dogs before dudes” supercool! En die alpaca placemat is inderdaad wel heel erg cool! Ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van volkorenbrood, maar speciaal brood kan me dan wel weer meestal bekoren.

 11. Haha ik moest wel lachen om die foto van jou, dat je net niet bij het raam kunt;-) Enne, hier nog zo iemand die nooit kan kiezen tussen foto’s van (in mijn geval dan) Sketch. Ik hou ook niet van sneeuw trouwens. Ik moet zeggen dat ik het nu ietsje meer waardeer omdat Sketch het blijkbaar helemaal geweldig vind. Ze heeft nog nooit zo hard buiten gerend als nu, en niet omdat ze het koud heeft trouwens;-) Maar ik ben blij als het straks allemaal gesmolten is!

 12. Leuk verslagje! Wat wordt Mango al groot zeg, moest wel erg lachen om de ‘draakjes foto’. Vetbalen dat je niet bij het raam kunt zonder opstapje zeg. Ik vond de sneeuw even wel leuk (ik hou wel van sneeuwfoto’s maken) maar ben er nu wel echt klaar mee! 😉

 13. O die clickers werken dus echt super he. Ik werkte met een hond die keigoed luisterde met zo’n ding. Jammer van je dakraam maar je tshirt is supertof he. Ik zal er ook eens aan denken te ploggen, ik vergeet dat.

 14. Wat leuk, zo’n fotoverslag van jou! Ik moest vreselijk lachen om de foto met het dakraam. Ik heb namelijk precies hetzelfde….. Heb je dat bij meer dingen in huis? En ik zie vooral heel veel lekkere eetdingen voorbijkomen. Bleghhh nu heb ook zin in zo’n culinair hoogstandje!

 15. Ik vind je alpaca placemat zeer gezellig! Waarvoor dient zo’n ding? Ik heb dat nooit begrepen, hoe leuk ze er ook uitzien. Of is het puur voor de leuk?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge