Plog: Kerstvakantie deel 1

| 14 reacties

Het leek me leuk om deze kerstvakantie mijn belevenissen weer eens vast te leggen in een plog. Maarrr: aangezien ik ’s werelds slechtste plogger ben, ging dat niet helemaal vlekkeloos. Zo vergat ik het foto’s maken regelmatig… Van de andere kant: ik liet mijn online wereld in elk geval niet voor offline gaan, dus dat is positief. Kijk je mee naar wat ik allemaal deed afgelopen kerstvakantie?

Deze plog werd een beetje lang, dus ik heb ‘m over twee artikelen verdeeld.

Plog: kerstvakantie 2019/2020Mijn kerstvakantie begon op donderdag 19 december, toen ik na mijn laatste werkdag voor de vakantie samen met Vriend O. romantisch ging dineren. We aten onder andere superlekkere bospaddestoelenkroketjes en bieramisu als dessert, maar daar heb ik dus geen foto’s van…

Vrijdag 20 december

De dag erna begon in de keuken: ik maakte een bak eiersalade (gewoon omdat het kan want vakantie) en trof alvast wat voorbereidingen voor mijn kerstbaksels. Je raadt het al: geen foto’s.

’s Middags werden we tijdens de wandeling verrast door een heleboel regen. We deden een poging om te schuilen onder een boom, maar gezien de huidige winterse staat van de loofbomen hielp dat maar deels. De onderstaande foto lijkt bijna zwart-wit maar is #nofilter.

Vriend O. probeerde nog een non-pluviusspreuk, maar Sproet veroverde zijn toverstok en brak hem doormidden.

’s Avonds probeerden we de Tomeato Burger uit. Ik vond hem zeker niet slecht smaken, maar mijn lijstje met favoriete vleesvervangers haalt-ie niet.

’s Avonds lees ik nog even in de Kerst-allerhande. Die valt me een beetje tegen qua recepten eigenlijk.

En dan… gaat tot twee keer toe de deurbel! De pakketbezorgers met twee – voor mij onverwachte – pakketjes. De eerste is van Amazon en bevat wat boeken voor Vriend O. en een puppydraagtas die ik graag wilde hebben. Ik testte hem uit met Sproet – die er een beetje zwaar voor was – en die bleef er daarna in liggen. Volgens mij dacht ze dat het een nieuwe mand was of zo, haha.

Daarna komt er een Kerst-knutselpakket aan van VikingDirect, met o.a. deze prachtige schrijfveer. Bij een eerdere poging was het mis gegaan met de verzending van mijn pakket, maar uiteindelijk kreeg ik ‘m dus toch nog binnen. Leuk!

Zaterdag 21 december

We waren eigenlijk niet van plan om dit jaar kerstkaarten te versturen, maar in het pakket zaten zulke schattige A6-kaartjes dat we toch nog maar even aan het knutselen sloegen. Leuk om weer eens te handletteren! De glitterkerstboom links is trouwens een creatie van Vriend O. Die man kan ook echt alles!

Zondag 22 december

Loooove zelfgemaakte eiersalade.

In de middag gaan we nog even op bezoek bij de opa en oma van Vriend O.

Tijdens de wandeling voert Sproet weer een van haar favoriete hobby’s uit: de grootste stok die ze kan vinden meeslepen.

Maandag 23 december

Een dag die een tikje stressvol is door mijn eigen schuld. Ik wilde per se mijn red & green velvet kersttaart afkrijgen en dat duurt iets langer dan verwacht. Links zie je hoe ik bezig ben met het maken van een toverdrankje – eh, met het maken van het beslag – en daarnaast kun je de lelijkst gekleurde groene biscuit OOIT zien. Gelukkig zag hij er doorgesneden beter uit en was de taart erg geslaagd. Hier vind je het recept!

Sproet lag ’s middags echt zóóó schattig in haar mand dat ik wel een foto moest maken. Het commentaar van Vriend O.: “O ja, leuk, die kun je mooi toevoegen aan de collectie van 823 foto’s waarop Sproet haar hoofd ergens op legt en schattig kijkt”. Hmm. True story. Maar deze blik is toch echt TE schattig?

Dinsdag 24 december

Ik bak maar weer verder. Onder andere mini-kerststolletjes die erg lekker waren!

’s Avonds gaan we naar de moeder van Vriend O., die bij gebrek aan een piek maar een Annie Aardbei-vitamini heeft gebruikt in de kerstboom. Er zijn cadeautjes, we gourmetten en we doen nog een spelletje.

Woensdag 25 december

Op Eerste Kerstdag zijn we bij mijn ouders thuis. Neefjes F. en B. krijgen de taak om de servetten op tafel te leggen en doen dit op geheel eigen wijze.

’s Avonds kijken we de All You Need is Love-kerstspecial terug. Ik heb ongeveer 8 keer gehuild. Die man die zijn pasgeboren dochtertje voor het eerst ontmoette was echt mijn favoriet. Zoooo lief!

Donderdag 26 december

Op Tweede Kerstdag gingen we normaal gesproken naar de andere opa van Vriend O. Hij overleed helaas begin december, en dus besluiten we om ter vervanging weer naar mijn schoonmoeder te gaan voor een casual Kerst met restjes en nog meer spelletjes. We speelden Scotland Yard, een van mijn kerstcadeautjes, voor het eerst. Het tweede potje speelde ik de voortvluchtige Mister X en door wat pech met de startposities word ik binnen no time gepakt. Beetje jammer. Daarna speelde ik voor het eerst in mijn leven Risk. Dat ging niet veel beter. Gelukkig viel er genoeg te lachen!

Vrijdag 27 december

Op vrijdag ging ik naar het zonnige Breda. Want…

… ik had bij Anne Ermens, die haar 10-jarig jubileum als ondernemer vierde, een zangpakket gewonnen inclusief een zangles/opnamesessie. Ik volg Annes supertoffe blog al een tijdje, en ik had eigenlijk vrij impulsief mee gedaan aan de winactie. Ik vind zingen heel erg leuk en was er als kind ook echt goed in, maar ergens is dat mis gegaan de afgelopen jaren. De les van Anne was ontzettend leuk en leerzaam en ze merkte al snel waar de pijnpunten bij mij zaten. Om meer ontspannen te zingen voerde ik onder meer halsbrekende toeren uit op een balance board. Het is echt jammer dat Breda voor mij iets te ver reizen is. Zoek jij nou nog wel een goede plek voor zangles in Breda, dan kan ik je Anne Ermens absoluut aanraden!

Mijn gewonnen pakket, inclusief chocola. Winning!

Op weg vanuit het station naar huis zat ik nog achter de lesauto van de enige echte Rayactie, bekend van Slechte Slogans. Grappig feitje: mijn schoonmoeder spotte de slogan en zond ‘m in. Jammer dat hij de jaarverkiezing niet heeft gewonnen!

Zaterdag 28 december

Ik begin de dag met een wandeling van de hondenclub waar ik ooit met Sproet gehoorzaamheid deed. Leuk om weer bij te kletsen met een aantal oude bekenden! Als mijn pup er (hopelijk) later dit jaar is, ga ik er ook weer heen. Wel ga ik dan zo’n superirritante cursist worden die lekker eigenwijs haar eigen ding doet #sorrynotsorry. Met Sproet heb ik namelijk achteraf gezien veel te lang gehoorzaamheid gedaan. Het heeft me bij agility echt VEEL tijd en moeite gekost om haar zelfstandig te laten werken in plaats van aan mijn been te blijven plakken. En ja, met een nieuwe pup heb ik mooi de kans om dingen anders aan te pakken.

Wat ik altijd zo fijn vind aan de kerstvakantie, is dat je nog eens dingen doet waar je normaal weinig tijd voor hebt neemt. Zoals, in mijn geval, Japanse puzzels maken.

’s Middags wandelen we langs dit mooie kasteel, dat is ontworpen door Pierre Cuypers, de Limburgse architect die bijvoorbeeld ook verantwoordelijk is voor het Centraal Station in Amsterdam.

Benieuwd wat ik deed in de tweede helft van mijn vakantie? Dat lees en zie je komende donderdag in deel 2 van deze plog! Spoiler: meer honden, meer eten, mijn oude slaapkamer en kringloopwinkels.

14 reacties

 1. Wat heb je lekker veel gedaan. Heerlijk om te zien! Vooral de opmerking van vriend O. over de foto van Sproet en de foto van de servetten maakten me aan het lachen. Heerlijk, dat soort humor!

 2. Sproet is gewoon lief en schattig en dat vraagt om een gevoelige plaat… of 900…
  Leuk overzicht.

 3. Wat een leuk overzicht! Begrijp ik het nou goed dat je op een soort wip moest gaan staan zingen of zo? En die servetten … 😉

 4. Heerlijke vakantie zeg, Sproet steelt wel de show ik zou zoveel foto’s van hem maken dat je vriend een reden had te mopperen. Wat een knap dier, een kleine tip gewoon om vriend te plagen je camera vanuit een lager standpunt dan deze. De schrijfveer is een plaatje!

 5. Wat een heerlijke lange plog! Zo te zien heb je fijne dagen achter de rug! Die foto’s van Sproet zijn echt te schattig! Ook ik vond de kersteditie van Allerhande dit jaar tegenvallen. Ik heb er niet zo veel inspiratie uit kunnen halen, terwijl ik er normaal helemaal enthousiast van word.
  En super leuk dat je in Breda was! Ik vind dat ook altijd zo’n gezellige stad.

 6. Wat een leuke plog! Die servetten op tafel, te schattig! Leuk dat de neefjes zo hun eigen taakje konden vervullen. En meer foto’s van Sproet mogen altijd! 🙂

 7. Ik vind de allereerste foto meteen het mooist en zo sfeervol ook!

 8. Ik heb ooit tomato gehakt van dat merk gehad en groenten frikandellen, volgens mij op de Libelle zomerweek. Was heel lekker, maar daarna nooit in een winkel tegen gekomen, haha.

 9. Aah wat leuk dat je me hebt genoemd en zelfs naar me hebt gelinkt. Dankjewel Audrey!

 10. Leuke plog! De missende foto’s denk ik er wel bij. Sproet is zo schattig! Die servetten ook trouwens. En ook leuk dat je in Breda was. My hometown! Het gebouw op de foto is de Koninklijke Militaire Academie. Ben ooit uitgenodigd voor een galafeest daar. Niet gegaan bij gebrek aan galajurk en gebrek aan centen voor een galajurk. #jammer

 11. Ziet er heel gezellig uit. En die eiersalade is ook niet verkeerd.

 12. Pingback: 2020, Week 2, Auditie en Terug naar mijn Middelbare School - Anne Ermens

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge