Persoonlijke update

| 40 reacties

Het is hoog tijd voor een persoonlijke update van mijn kant. Ik heb namelijk nieuws voor jullie. Op zich had ik het best in de titel van deze blogpost kunnen zetten, maar hé, ik vond het leuker om de spanning nog een klein beetje op te bouwen. Nieuwsgierig? Klik dan gauw door…

beeldbank bloemen roze bloesem

*tromgeroffel*…

Ik ben zwanger! Ruim drie maanden inmiddels. Hoewel Vriend O. en ik de afgelopen maanden veel lol hebben gehad met ons geheimpje dat de buitenwereld nog niet kende, ben ik ook heel blij dat iedereen het nu mag weten. En tja, mijn buik is inmiddels ook wel getransformeerd van wat zachte vetrolletjes naar een kleine, maar stevige baby bump. Verbergen is bijna niet meer mogelijk!

Spannende eerste maanden

Nu het eerste trimester achter de rug is, denk ik dat ik eigenlijk niet echt mag klagen over zwangerschapskwaaltjes tot nu toe. Ik was wel behoorlijk moe (hoera voor thuiswerken, waardoor ik af en toe even 5 minuten op bed kon gaan liggen) en heb zo nu en dan boven een emmer gehangen. En verder maakte mijn baarmoeder het ook nog wel spannend. Ik had namelijk best wel wat bloedverlies in het begin. Daarom ging ik met bijna 7 weken voor het eerst naar de verloskundige voor een snelle echo, en daar zagen we gelukkig een kloppend hartje! Ook wel een kleine opluchting dat het er maar eentje bleek. Er zitten namelijk nogal wat tweelingen in mijn familie – onder andere bij mijn zus. Hartstikke leuk natuurlijk, maar één kindje is toch wat makkelijker en overzichtelijker.

De dag na de eerste echo had ik echter weer bloedverlies – en niet zo’n beetje ook. Er viel letterlijk een flats bloed uit me, inclusief twee flinke stolsels. Gek genoeg bleef ik daar vrij rustig onder, ook omdat ik had gelezen dat de kans op een miskraam nog maar heel klein is als je al een hartje hebt zien kloppen. Een paar dagen later stond de intake bij de verloskundige al gepland, dus we besloten dat af te wachten.

Eenmaal daar sloeg de spanning toch even toe. Wat niet hielp, is dat je rond de 7-8 weken echt precies niks kunt zien op het scherm tot de verloskundige aanwijst wat je waar zou moeten zien. Het bleef wat langer stil dan de vorige keer. Wat zou ze gaan zeggen? “Kijk, daar is het hartje” of toch “Helaas…”

En Wat Er Toen Gebeurde Zal Je Verbazen!

De verloskundige sprak de woorden:

“Het zijn er twee!”

Eh… WAT? Ik weet niet meer wat mijn letterlijke woorden waren, maar volgens mij zei ik iets als “Huh, HOEZO, het zijn er twee?” Niet dat ik er niet blij mee was (absoluut wel!), maar het is wel éééven een schok als je eerst maar een kindje hebt gezien. Vriend O. reageerde iets gevatter: “Nou, we komen hier niet meer terug, hoor, de volgende keer zijn het er drie.” Dat bleek gelukkig niet het geval, maar er groeien nog steeds twee kleine kindjes in me. We krijgen een twee-eiige tweeling! Dat is gelukkig medisch gezien de veiligste variant – beide kindjes hebben hun eigen placenta en hun eigen vruchtzak. Geen wonder dat ik zo moe was in het begin: mijn lichaam moest niet alleen twee kindjes laten groeien, maar maakte ook nog even twee nieuwe organen from scratch aan.

Dus ja, ik word moeder van een tweeling. Mijn uitgerekende datum ligt halverwege januari, maar met tweelingen weet je het natuurlijk maar nooit. Ik hoop in elk geval van harte dat ze tot na de feestdagen kunnen en willen blijven zitten.

Nu ben ik wel benieuwd: op welk punt in dit artikel zag jij aankomen wat mijn nieuwtje was?

40 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! En wauw een tweeling!

 2. Dat is tof nieuws! En zelfs een tweeling. Gefeliciteerd en geniet ervan!

 3. Wauw! Het is je in elk geval gelukt om me nieuwsgierig te maken met de titel;). Wat een prachtig nieuws. Van harte gefeliciteerd! En wat een spanning moet je gehad hebben. Ik hoop dat dat nu voor het grootste deel achter de rug is.
  Naomi postte onlangs…Boekenpraat: Noem geen namen (Astrid Sy)My Profile

 4. Waah, gefeliciteerd! 😀 Ik had bij de eerste alinea al zoiets van “zou ze misschien zwanger zijn?” maar dat was dus meer een vraag (en de hoop op goed nieuws) dan een overtuiging.

  Een vriendin van mij kwam er trouwens op een soortgelijke manier achter dat ze zwanger was van een tweeling (al konden ze bij haar niet zien of het om een één- of twee-eiige tweeling ging, het blijkt twee-eiig te zijn). Maar bij haar stond er op korte termijn geen echo gepland, dus toch maar een afspraak gemaakt. Daar in haar eentje naartoe, want ze maakte zich geen grote zorgen. Maar dat ze DIT te horen zou krijgen had ze ook niet verwacht, dus toch lichtelijk in shock weer naar huis. En ’s avonds, haar vriend toen hij thuiskwam natuurlijk meteen: “Hoe was het?” “Eh, nou, het zijn er twee.” “Je maakt een grapje.” “Nee, het zijn er echt twee.” “ALS DIT EEN GRAP IS VIND IK ‘M ECHT NIET LEUK!!!” XD Het heeft een paar dagen geduurd om aan het idee te wennen, hihi, maar toen waren ze over de schrik heen en nu hebben ze twee superschattige dochters.
  Wendy postte onlangs…De poes die mocht blijvenMy Profile

 5. Gefeliciteerd! Een fijne zwangerschap gewenst!
  Truusje – De Sandwichformule postte onlangs…Zomerse salade met aardbeien, feta, sinaasappel en radijsjesMy Profile

 6. Wat een geweldig nieuws, wauw! Van harte gefeliciteerd! Ook heel spannend dat het er twee zijn (en grappig dat dat zo vaak in je familie voorkomt, ik heb echt geen idee hoe dat dan werkt? haha), lijkt me fantastisch. Ik hoop dat je je de komende tijd nog zo goed blijft voelen! 🙂
  Anne postte onlangs…Dagboekje 29 • 2021My Profile

 7. Wat super leuk en gefeliciteerd allebei ❤❤

  Bij de aankondiging van de post had ik al een vermoeden wat het kon zijn, maar twee is onverwacht 💕

 8. Van harte gefeliciteerd zeg. Wat een fijn nieuws. Een hele goede zwangerschap toegewenst!

 9. Holy, wat een goede plotwending halverwege de post! Van harte gefeliciteerd! Een tweeling, super leuk en ook bijzonder. Geniet van je groeiende buik. Liefs

 10. Ahhhh gefeliciteerd! Ik had bij de ‘persoonlijke update’ al een idee. Echt superleuk! En dat bloedverlies had ik ook, al bleef ik er niet zo rustig onder.

 11. Ja, leukerds! De verrassing van het jaar (naast de Deltavariant en de overstromingen). Ik weet hoe bijzonder het is een kindje te mogen ontvangen, laat staan twéé. Nogmaals: van harte gefeliciteerd!!

 12. De titel: het was trouwen of zwanger…

  Gefeliciteerd. Wat ontzettend leuk. En meteen twee… <3

  Daar aangekomen zette je mij even op het verkeerde been. Ik dacht even terug aan de eerste controle. Twaalf weken. (geen echo btw). 'Hoor je het hartje?' vroeg de verloskundige. Ik mompelde ja. 'Nu hoor ik er twee'. Met een rotklap lag ik naast de onderzoekstafel. Terwijl ik overeind krabbelde zei de verloskundige, 'Grapje, dat is jouw hart…'

  Heb ik je al gefeliciteerd. Wow. Leuk. Van harte!!

 13. Gefeliciteerd, wat een leuk nieuws. En een tweeling, wat geweldig, dubbel zoveel geluk en liefde.
  Ik ken je verder niet persoonlijk maar lees altijd met veel plezier je blogs.
  Bij de titel van deze blog dacht ik al, zou ze zwanger zijn. Dat is eigenlijk omdat je normaal altijd in de titel zet waar de blog over gaat. En in combinatie met je levensfase leek me dat zomaar mogelijk.
  Veel geluk.

 14. HOLY MOLY WAUW! Gefeliciteerd Audrey en vriend O! Oh ik ben zo benieuwd naar alles 😀 Haha. Ik zou me een ongeluk schrikken dat het er twee zijn :p Lijkt me enorm spannend! Wel grappig hoe dat dan gaat he in je familie, goeie genen zeker 😉
  Irene postte onlangs…10 dingen die niemand vraagtMy Profile

 15. Wat een mooi en bijzonder nieuws! Van harte gefeliciteerd! Wat gaaf dat je in verwachting bent van twee kindjes! Echt een hele leuke aankondiging. Het is je ook zo gegund. Geniet ervan en ik hoop dat je je goed blijft voelen!
  Meaghan postte onlangs…Terug van weggeweestMy Profile

 16. Oh my goooooooood proficiat!!!!! een tweeling jo, gek mens! Worden toffe kinderen! Voor elke hond ééntje.

  Ik wil niet opscheppen maar ik wist het na persoonlijke update direct. De grote verrassing was de tweeling! Spannend!!!

 17. Keileuk en super gefeliciteerd!

 18. Gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws.

 19. Ahhh, wat een gaaf en leuk nieuwtje dit. Van harte gefeliciteerd alvast. Je hebt lig alvast dubbele voorpret… 😉

 20. Jeeeeeeeeeeej! Ik doe een rondedansje voor jullie!!! Gefeliciteerd!!!! Ik dacht boven de foto al dat je een zwangerschap aan ging kondigen. Maar een tweeling zag ik niet aankomen. Hartstikke leuk! Ik hoop dat je de kwaaltjes in het begin inmiddels achter je gelaten hebt en gun je een superfijne zwangerschap. Vergeet niet ervan te genieten, he? Heb ik niet genoeg gedaan, vind ik. En het is zo zo zo bijzonder!
  Nicky postte onlangs…Oproep! Help Nicky de zomer door.My Profile

 21. Ahhhh wat supergaaf! En dan ook nog twee, wat bijzonder!

 22. Waaaaaah, gefeliciteerd! Wat onwijs leuk! Double the fun. 🥰
  Lenneke postte onlangs…een boekje vol gelukMy Profile

 23. Ah wat leuk! Gefeliciteerd! Ik hoop dat je je zwangerschap goed doorkomt 🙂

 24. Wat leuk voor jullie! Gefeliciteerd! Uit ervaring kan ik vertellen dat het zo leuk is! Maar dat je wel even je bolle buikje moet vastleggen op foto. Zo leuk voor later 😀

 25. Wauw, wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Enne, ik kan me je shockmoment helemaal voorstellen toen er twee hartjes klopten. Wel heel leuk, maar toch ook even omschakelen dat jullie straks meteen twee kindjes hebben rondlopen 🙂 Superbijzonder en mooi!
  Ik hoop dat je een fijne zwangerschap zult hebben en natuurlijk kijk ik enorm uit naar de zwangerschapsupdates. Ben zo benieuwd! Ook naar je mini-buikje natuurlijk.

  P.S. Ik zag toevallig in mijn Twitter-feed je reactie op een tweelingpost van iemand anders, dus ik had al een spoiler gehad voordat ik je blog opende, haha 😛
  Romy postte onlangs…Wat zit er sowieso in mijn tas op vakantie?My Profile

 26. Oh wat een prachtig en spannend nieuws, gefeliciteerd! geniet van deze tijden… Kan me voorstellen dat het even slikken is als het er ineens 2 zijn. Ik hoop voor je op een fijne zwangerschap met zo weinig mogelijk kwaaltjes…

 27. Woooow, proficiat zeg!!! Wat een leuk en spannend nieuws. Ik duim voor een voorspoedige zwangerschap zonder kwaaltjes en een goeie bevalling en 2 prachtige mini-mensjes! (Hahaha, had per ongeluk 3 getypt!)
  Lesley postte onlangs…Vakantie mannekes, ‘t is ook niet allesMy Profile

 28. Haha wat!! Mooi, proficiat aan jullie beiden! Meteen 2 tegelijk, da’s al drek een mooi gezin zo 🙂 Ben blij voor jullie!!

 29. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een tweeling, wauw, erg druk maar zo bijzonder! Ik las net voor ik deze blogpost las, je post met het overzicht van de boeken die je deze lente gelezen had, en na de eerste omschrijvingen dacht ik: 2 boeken die over een zwangerschap gaan, is het toeval of zou Audrey zelf zwanger zijn? En toen las ik 5 minuutjes later deze post 🙂 Ik wens je een vlot verder verloop van de zwangerschap en een goede bevalling in januari!

 30. Wauw, wat een mooi nieuws zeg! En dan meteen 2! Gefeliciteerd <3

 31. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Kan me best voorstellen dat het even schrikken is als het er ineens toch twee blijken te zijn. 😉
  Fijn dat je vooralsnog niet heel veel last hebt gehad van kwaaltjes.
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Voor het laatstMy Profile

 32. Wauw, wat superleuk! En meteen twee! Van harte gefeliciteerd allebei <3
  Charlotte postte onlangs…Mijn momentjes in juli 2021My Profile

 33. Ah wat een heerlijk nieuws, gefeliciteerd!! Ik wist het natuurlijk stiekem al , want ik zag afgelopen week in een comment van jou op mijn blog iets over de babykamer voorbij komen;-) En dan zijn het er opeens twee! Haha, die vriend van jou; volgende keer als we komen, zijn het er drie, grappenmaker!
  bychristiana postte onlangs…4 Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin (die tóch gezellig is!)My Profile

 34. Waaah wat leuk, in verwachting! En nog van twee ook, dubbel gefeliciteerd!
  Giovanna Jansen postte onlangs…Zo werk je aan je schrijvers-mindsetMy Profile

 35. Ik had dit bericht helemaal gemist :O En toen zag ik bij Romy opeens dat je zwangerschapskleding had gekocht… dus tja. Wat ontzettend leuk! Van harte gefeliciteerd en een goede zwangerschap toegewenst. En het klinkt zeker spannend als eerste weken. Ik hoop met je mee dat de kindjes tot na de feestdagen blijven zitten 🙂

 36. Ik loop wat posts (en wat nieuws!) achter maar WAT DIT IS FANTASTISCH! Gefeliciteerd met je zwangerschap. En wauw!!! Een tweeling! Moet wel effe een schok zijn, maar ook wel dubbel de vreugde 😀 Wat zullen die twee veel aan elkaar hebben ook! Ik ben heel blij voor je, Audrey!
  Tamara postte onlangs…Inrichting van de mancave (+ korting op posters!)My Profile

 37. Ooooh Audrey! Je wordt binnenkort mama! Ik kom er nu pas achter! Waaaauw! Een tweeling! Gefeliciteerd!!!! ❤️❤️❤️❤️

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge