Ik heb een nieuwe telefoon!

| 12 reacties

Yay, ik heb een nieuwe telefoon! Hoewel ik in het algemeen behoorlijk vooruitstrevend en modern ben, leefde ik tot een paar dagen geleden nog gewoon vrolijk met een ruim drie jaar oude Samsung Galaxy mini. Wow, serieus, Audrey? Dat ding komt uit 2011 en heeft Android 2 punt nog wat! Ja, klopt helemaal. Hij zorgde de laatste tijd steeds vaker voor irritaties en sinds mijn oplader het door een kabelbreuk nog maar half werkt, vond ik het genoeg geweest. Tijd voor een nieuwe!

Samsung Galaxy S3 mini
Zeg, Audrey?
Ja?
Ik wil niet veel zeggen, maar dit is de S3 mini. Volgende maand komt de S6 mini al uit. De S ZÉS!

Tja, wat kan ik zeggen? Ik heb niets met gloednieuwe modellen met extreem coole features, waar je vervolgens wel 500 euro voor mag neertellen. Natuurlijk is er in combinatie met een abonnement vaak wel wat te regelen, maar ik heb dus geen abonnement. (WAT???) Zelfs geen sim-only. (WAT???) Ik gebruik nog steeds – je raadt het al – prepaid. Want ja, bellen doe ik amper, sms’en ook niet (hoera voor Whatsapp!) en ik kan prima zonder mobiel internet. Tegenwoordig is er bijna overal wifi! Toevallig kreeg ik laatst een internetbundel van 250 MB om 7 dagen uit te proberen. Ik heb ‘m welgeteld één keer gebruikt. Je kunt meestal toch makkelijk een paar uurtjes zonder internet? Ik geef toe: als ik thuis lekker op de wifi ben ingelogd, check ik mijn telefoon behoorlijk vaak. Juist daarom vind ik het wel prettig om buitenshuis niet continu online te zijn. Als bonus kun je ook nog het gebruik van 3G-netwerken uitschakelen: dag batterijslurper!

En dag, lieve Samsung Galaxy mini, die nu toch wel mijn uiterste irritatiegrens het bereikt. Ik struggle al jaren bij elke Whatsapp-update met een overvol intern geheugen. Ik kwam er net via Google achter dat hij serieus maar 160 MB intern geheugen heeft. Met Whatsapp (40 MB), Facebook (25 MB) en mail (15 MB) alleen is dus al de helft daarvan vol. Hóe deed ik dat? (Als je me brownies wil komen brengen uit respect voor deze indrukwekkende prestatie, let me know!) O, en voor alle mensen die een training in geduld nodig hebben, had deze smartphone ook een topfunctie: 9 van de 10 keer dat je een internetvenster opent, volgen er een paar zoempjes (is dat een woord?) die aankondigen dat-ie het allemaal niet meer aankan (wat een dramaqueen, dat ding). De tweede keer opent-ie ‘m dan wel braaf, hoor, dat dan weer wel. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het spontaan uitvallen en de steeds sneller leeglopende batterij – niet handig in combinatie met die falende oplader… Ik geef toe: ook zonder dat iets officieel kapot is, kan het toch volledig klaar zijn voor een enkeltje telefoonhemel. En je gelooft nu vast ook dat die S3 mini sowieso een enorme vooruitgang is!

Wil jij wel altijd het nieuwste model hebben, of ga je ook voor een iets oudere met een goede prijs-kwaliteitverhouding?

12 reacties

 1. Ik herken de “megabyte ellende” uit de tijd dat ik ook een Android 2 punt nog-wat had. Die Galaxy S3 mini lijkt me een prima telefoon voor jou.
  Ik lees net dat hij zelfs een NFC chip heeft (Near Field Communication), dat heeft mijn iPhone 6 niet eens!

 2. Wat onwijs leuk geschreven haha! Als ik het zo lees is het inderdaad een enorme vooruitgang. Ik heb serieus ook overwogen om terug te gaan naar prepaid haha. Maar sinds ik een telefoon van de zaak heb (die ik ook privé mag gebruiken) heb ik toch redelijk veel luxe voor geen geld. Die reactie van Christian trouwens, zal wel aan mij liggen hoor, maar ik heb ook nog nooit van die chip gehoord haha, ook geen idee wat het doet en kan, haha.
  Celeste postte onlangs…Je dosis humor voor vandaag!My Profile

 3. Herkenbaar. Ik loop meestal ook achter de feiten aan wat dat soort dingen betreft. Gewoon omdat ik niet wil scheiden van mijn oude vertrouwde dingetje. Eigenlijk heel slecht, want ik test al dat moderne spul voor mijn werk 🙂 Al moet ik wel bekennen dat sinds ik ben overgestapt naar wat “moderns” (ik heb de S4 mini) met data-abonnement ik hem steeds vaker gebruik. Als in: “Oh, even snel opzoeken…”
  Noortje postte onlangs…Trieste marketingMy Profile

 4. Ik heb ook pas maar een smartphone gekocht en dan ook zo’n, zoals de verkoper het verwoordde: “Instap-model.” Al die te moderne techniek is niks voor mij en deze was inderdaad goedkoper. Niks mis mee dus. Veel plezier met je nieuwe telefoon !
  Madelon postte onlangs…De échte dilemma’s in mijn leven.My Profile

 5. Wat een heerlijk artikel! Je hebt helemaal gelijk wat betreft die 500 euro abonnementen! Ik houd daar ook helemaaaal niet van haha en koop ook gewoon een modelletje wat al een tijdje uit is, misschien net wat eerder dan jij, dat wel haha.

  Geniet van je nieuwe telefoon 😀
  Eline postte onlangs…“Ik ben niet zoals normale mensen.”My Profile

 6. Gelukkig, er zijn nog meer mensen met een ouderwetse telefoon ;). Het geheugenprobleem is herkenbaar. Maar ik gebruik mijn ouderwets modelletje eigenlijk ook alleen maar om te bellen. Mijn telefoon is überhaupt niet geschikt om whats app of andere apps erop te zetten.

 7. EINDELIJK heeft Audrey een nieuwe telefoon mensen! Zondag wil ik hem even bewonderen 😀
  Lilian postte onlangs…Top 10 boeken die echt te dun warenMy Profile

 8. Ik zou deze reactie kunnen samenvatten in één woord: Respect!

  Maar ik vind het fijn om iets moderns te hebben. Hoeft niet de laatste nieuwe te zijn maar is altijd wel fijn 🙂 Heb nu ook gekozen voor een Huawei. Zo heb ik een hoop powerrr in m’n telefoontje voor minder pijn aan mijn beurs.

  Stel je voor.. Er zijn smartphones te koop voor al gauw 800 euro!
  Falco Renierkens postte onlangs…Bezocht: Stella Gelato MaastrichtMy Profile

 9. Haha, ik deed tot september met een LG Cookie – uit 2008. Die het niet eens meer deed, dus praktisch gezien was ik gewoon mobielloos. Inmiddels heb ik dan wel een iPhone, maar dat is ook gewoon een oud tweedehands model. Ik vind jouwe wel mooi hoor. En lang leve prepaid! 🙂
  Maaike postte onlangs…6 onmisbare tips om je doelen te bereikenMy Profile

 10. Oh ik voel me nu best wel een beetje gadget verslaafd, als ik deze blogpost en al deze reacties lees haha! Alhoewel ik ook een redelijk goedkope heb, een Huawei Ascend P7, is het wel een van de nieuwste modellen. Als ze niet zo verdomd duur waren, was ik waarschijnlijk voor de nieuwste iPhone of Samsung gegaan. Ik vind het gewoon heerlijk om alle nieuwe snufjes te ontdekken en vind technologie ook super interessant. Nou ben ik ook niet voor niets bijna Electrical Engineering gaan studeren haha! Oh en die NFC chip, is een Near Field Communication chip. Daarmee kan je bijvoorbeeld je mobiel draadloos opladen, bestanden sturen naar telefoons die ook zo’n chip hebben, betalen met je telefoon en meer.
  Marlot postte onlangs…Vapiano, Pizza en Pasta RestaurantMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge