Ik heb een huis gekocht!

| 2 reacties

Ik kan hier nog een onwijs spannende intro van proberen te maken, maar de titel zegt het al: ik heb een huis gekocht! Een echt grotemensenhuis met een tuin, drie verdiepingen, een carport en zonnepanelen. Alles is rond en tot ik in juni de sleutels krijg, hoef ik alleen nog maar mijn geduld in bedwang te houden. O, en natuurlijk Pinterest af te struinen en woonwinkels leeg te kopen. In deze blogpost praat ik je helemaal bij over mijn huizenzoektocht, de woning die ik gekocht heb en de interieurplannen die ik heb.

De zoektocht naar mijn eerste eigen koophuis

Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover: mijn zoektocht naar een huis kon eindelijk serieuze vormen gaan aannemen. Zoals zo veel mensen heb ik al jaren een Funda-verslaving. Ik kan mezelf urenlang vermaken met het bekijken van huizen. Huizen met een prijskaartje op ‘als ik de loterij win’-niveau, veredelde bezemkasten in Amsterdam, maar natuurlijk ook de woningen die wel bij mijn wensen en budget zouden passen, als ik maar wat meer vastigheid had. Met het vaste contract dat ik inmiddels op zak had, was een hypotheek krijgen geen enkel probleem meer. Zelfs in mijn eentje.

Mijn wensenlijstje voor mijn huis was wel vrij specifiek. Mede vanwege Sproet moest het een “echt” huis met tuin zijn in plaats van een appartement, en wilde ik per se in mijn eigen dorp blijven wonen. Combineer dat met het feit dat mijn budget niet sky high was, en dan heb je best een uitdaging. En waar ik de afgelopen jaren al heel wat leuke, betaalbare huizen voorbij had zien komen (en in gedachten al verbouwd en ingericht had), was het aanbod vorig jaar wat schaarser. Gelukkig waren er hier (nog) geen randstedelijke taferelen waarbij je met 100 mensen om één huis vecht, maar lastiger werd het zeker. Ik heb een stuk of vijf huizen bezichtigd die het toch niet waren voor mij, en uiteindelijk stuitte ik in het najaar op een huis dat nog niet officieel in de verkoop was. Ik had bij wat mensen laten vallen dat ik op zoek was, en zoals dat gaat in een dorp, had iemand bij dit huis een makelaar en fotograaf gespot. Bij de eerste bezichtiging werd ik positief verrast door de ruimtes en de goede afwerking, en na een tweede bezichtiging, bouwkundige keuring en wat nachtjes slapen heb ik een bod gedaan. Uiteindelijk kocht ik het huis nog voor het op Funda kwam. Winning!

Mijn huis

Mijn huis! Het voelt nog een beetje gek om het te zeggen, en technisch gezien duurt het natuurlijk nog even voor het echt van mij is, maar toch. Beneden heeft het – naast een wc en gang natuurlijk – een doorzon woonkamer met een open keuken. Er ligt een lamelparket-vloer in met eiken toplaag. Niks meer aan doen dus! Ook is er een kleine bijkeuken waar ik mooi mijn wasmachine en verzameling bakspullen kwijt kan. Daarnaast heb ik er een ruime kelderkast én een schuifpui die naar de achtertuin leidt. De tuin is helemaal prima: niet enorm, maar wel groot genoeg en met een berging.

Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en een badkamer. Die laatste is – net als de keuken trouwens – pas een paar jaar oud en ik vind ‘m mooi, dus daar hoef ik helemaal niks aan te doen. Er is een vlizotrap naar de zolder, en een vaste trap zou in theorie moeten kunnen zonder dat ik er een slaapkamer voor moet opofferen. De zolder is sowieso ruim en hoog, dus ook daar aan opbergruimte geen gebrek.

Interieur

Er valt voorlopig weinig te klussen in het huis. Het wordt dus vooral verven, schoonmaken en inrichten als ik straks de sleutel krijg. Ik ben van plan om de lange muur in de woonkamer – bijna 7,5 meter – blauw/turquoise te schilderen. Ik weet het, niet echt subtiel, maar 1: ik wil het, 2: het is maar een muur en geen keuken of badkamer en 3: het is gewoon cool. Ik realiseer me wel dat ik de rest van de ruimte dan wellicht beter een ietsiepietsie rustiger moet houden qua kleuren. Elke keer als ik weer gele stoelen zie die ik tof vind, of felblauwe dingen voor in de keuken, spreek ik mezelf streng toe: “Audrey, 7,5 meter blauwe muur, weet je nog?” Vooralsnog lukt het me vrij aardig om me in te houden. Mijn bank (een hoekbank natuurlijk, ik HOU van hoekbanken) wordt grijs en de eethoek hout met antraciet.

Ik kan niet wachten tot het eindelijk juni is! Heb jij nog geniale interieur- en/of verhuistips voor me? Ik hoor het graag!

2 reacties

  1. Gefeliciteerd! Ik wens je heel veel plezier in je huisje voor straks. En succes met klussen!

  2. Gefeliciteerd en wat een gaaf idee: 7,5 meter turkoise muur… Helemaal top! (en inderdaad, de rest een beetje rustig houden) ..

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge