Ik ga op reis en ik neem mee… niemand!

| 19 reacties

Mijn treintickets zijn geboekt, de accommodaties zijn geregeld en vorige week viel mijn Interrail-pas op de deurmat: ik ben klaar voor mijn vakantie in juni! Het wordt best een bijzondere reis, want ik ga voor eerst alleen op vakantie. Af en toe vraag ik me wel af waarom ik dat ook alweer wilde, maar ik heb er vooral ook héél veel zin in. Wil je weten wat mijn plannen precies zijn? Lees gauw verder!
Interrail One Country Pass Great-BritainEigenlijk komen met deze reis allerlei dingen waar ik stiekem al een tijdje van droomde samen. Toen ik een paar jaar geleden in Londen was en op West End rondliep, kon ik alleen maar verlangend naar de theaters kijken. Ooo, wat had ik graag kaartjes gehad voor een musical! Daarnaast sprak Interrail me ook al jaren aan, en aangezien ik inmiddels alweer 25 ben, was dit jaar mijn laatste kans om van het jongerentarief te profiteren. En dan waren daar nog de Schotse Hooglanden die zo’n aantrekkingskracht op me uitoefenen… Een tijdje geleden hakte ik de knoop door: ik ga het gewoon állemaal doen!

In je eentje op vakantie

Waarom ik alleen ga? Tja, waarom eigenlijk niet? Maaike schreef toevallig gisteren een mooi stuk over waarom ze graag alleen is en dat ook erg op mij van toepassing is. Behalve dat ik me thuis prima in mijn eentje vermaak, vind ik het ook wel lekker om er in mijn eentje op uit te gaan. Shoppen doe ik regelmatig alleen, en ook naar een dierentuin of het theater ga ik zonder moeite zonder gezelschap. In je eentje op reis is natuurlijk wel een stapje verder, maar het is eigenlijk wel prettig om je reis helemaal zelf uit te stippelen en ter plekke alleen maar te doen waar jíj die dag zin in hebt. Hoe het me precies zal bevallen, daar kom ik vanzelf achter (hopelijk niet the hard way, haha) en ik zal jullie natuurlijk achteraf vertellen over mijn ervaringen!

Rondreizen in Groot-Brittannië

Zoals ik al zei, droomde ik van zowel een tweede bezoek aan Londen als het ontdekken van de Schotse Hooglanden. En ja, als je dan toch de Noordzee oversteekt, waarom zou je dat dan niet meteen allebei doen? In Londen ga ik naar de musical Matilda (ik ben verliefd op de muziek én het boekige decor) en in Schotland bezoek ik de steden Glasgow en Edinburgh en het kleinere stadje Fort William, dat bekend staat als goede uitvalsbasis voor de Hooglanden. Een voordeel van rondreizen is dat ik overal maar een paar nachten ben. Als ik helemaal verliefd word op een plek, kan ik altijd nog eens teruggaan, en als dat niet het geval is, hoef ik me er tenminste geen week te vermaken. Plus: op deze manier combineer ik drie citytrips met natuur. Perfect!

Interrail: lekker treinen!

Hé Audrey, zei je nou “lekker treinen”? Ja! Oké, als de NS me opzadelt met al te veel vertraging, ben ik natuurlijk niet blij, maar afgezien daarvan vind ik de trein een heel fijn vervoermiddel. Lekker uit het raam staren zonder dat je je op de weg hoeft te concentreren: ik vind het heerlijk! En laat Schotland nou ook nog eens zo’n beetje de mooiste treintrajecten van de wereld hebben. Naar buiten kijken is daar dus al helemáál geen straf!

Behalve dat ik met mijn Interrail One Country Pass (met een pas voor Groot-Brittannië kun je reizen door Engeland én Schotland) het land ga ontdekken, ga ik ook met de trein naar Londen. Hoewel ik vliegen fijn vind, zag ik dat minder zitten in mijn eentje. Ook moet je dan in Londen nog een transfer van en naar het vliegveld regelen, net als hier in Nederland. In een trein stappen op een vertrouwd station in de buurt en uitstappen in hartje Londen (oké, met een paar keer overstappen) is dan toch een stuk makkelijker. Daarnaast scheelt het heel wat tijd en gedoe bij de douane en met bagage.

Ben jij wel eens alleen op vakantie geweest? Heb je nog tips voor één van mijn bestemmingen? En wat is jouw droomreis? (oké, dat waren best veel vragen, dus kijk maar wat je wil of kan beantwoorden, haha.)

19 reacties

 1. Vind het echt ontzettend gaaf dat je het gewoon gaat doen! Ik heb ook altijd al willen treinen door Europa of door Schotland/Engeland, maar steeds doe ik het niet, haha. Misschien moet ik het gewoon een keertje doen! In ieder geval, super gaaf dat jij het wel gaat doen, echt heel leuk! Alvast heel veel plezier, maar dat gaat ongetwijfeld goed komen! 😉
  Celeste postte onlangs…Medische Weetjes #2My Profile

 2. voordat ik vertrek denk ik ook altijd: oohgottegottegot! maar het is heerlijk alleen! en de trein is ook mijn favoriet. geniet alvast van de voorpret. google voor de tijd even of er in juni ook al midges (steekvliegjes) zijn… die hebben een deel van mijn vakantie in schotland verpest. ik weet goed spul tegen die terroristjes, als je wilt dat ik op zoek ga moet je maar even mailen. ik denk echter dat ze er in juni nog niet zijn… hoop het voor je!
  Tessa | 52druppels.nl postte onlangs…Update week 11My Profile

 3. Heee supertof! Ik vond het retespannend, die eerste keer alleen, maar het viel echt alles mee. En ik herken je ‘Lekker treinen’-reactie! In het buitenland is dat gewoon echt heel leuk en spannend. Ik ben benieuwd!
  Rosanne postte onlangs…Chanson Challenge #1My Profile

 4. Net terug van anderhalve week Canada. Vooral de eerste helft was echt alleen. En alleen toen ik mijn rugzak in de bus had laten liggen en de halve stad achter mijn tas ben gereisd, wenste ik even dat ik niet alleen was. Maar verder ben ik prima gezelschap voor mezelf. Lekker echt doen wat je zelf wil.
  Ik heb er wel voor gezorgd dat ik ook echt iedere dag wat te doen had. Dat vind dan weer een fijne houvast.

 5. Wauw wat gaaf! Niet alleen dat je alleen gaat, maar ook dat je met de trein op vakantie gaat!!! Heel tof lijkt me dat 😀
  Je hebt ook echt een prachtige streek uitgekozen om te ontdekken!

  Geniet er heel veel van en ik denk dat het alleen maar super tof gaat worden voor je 😀 een ervaring om nooit te vergeten!
  Eline postte onlangs…Lidl shoplogMy Profile

 6. Gaaaaf! Veel plezier!
  The Very Hangry Bookworm postte onlangs…Wat vrat De Worm in week 11?My Profile

 7. Wat een goed plan 🙂 Ik reis liever niet alleen (ben een schijterd). Met mijn man heb ik al een treinreis gemaakt in Schotland en dat was heel erg mooi. Je gaat vast ook over de brug uit de films van Harry Potter! Komende zomer gaan we treinen door Engeland, daar heb ik heel veel zin in.

 8. Wat stoer dat je in je eentje zo’n reis gaat maken! Heel gaaf! Met de trein lijkt me veel vrijheid geven en Groot-Brittannië is prachtig! Geniet van je voorbereidingen 🙂
  Amy postte onlangs…Mijn ervaring met Google ChromecastMy Profile

 9. Ik vind het echt zó tof dat je dit gewoon gaat doen, kan nu al niet wachten op je verhalen! Zelf wil ik ook ooit alleen op vakantie, maar misschien moet ik nog even wachten tot ik een heel klein beetje ouder ben, haha (vinden mijn ouders ook wel zo leuk). Tot die tijd maar gewoon hopen dat er iemand anders mee wil Interrailen. 😉
  Maaike postte onlangs…Waarom ik graag alleen benMy Profile

 10. Wat ontzettend stoer en dapper van je! En de reis klinkt echt geweldig, met de trein door Schotland en Engeland is ook een droom van mij. Ik ben heel erg jaloers!
  Madelon postte onlangs…De échte dilemma’s in mijn leven: de antwoorden.My Profile

 11. Spannend Audrey en stiekem ben ik wel een beetje jaloers! Londen wil ik graag zien, nog nooit geweest! (staat wel op de planning :D) Schotland lijkt me cool en Ierland zou ook niet verkeerd moeten zijn. In ieder geval, have fun!
  Falco Renierkens postte onlangs…Jullie weten niet wat vies isMy Profile

 12. Ik denk dat je ontzettend veel gaat genieten! Ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest, maar hoor er wel goede dingen over haha. Ik wens je alvast een hele fijne vakantie toe!
  Jessica postte onlangs…Beter Bloggen | Grote SchoonmaakMy Profile

 13. Huh, wat, waarom wist ik dit niet?! Zit ik tegen jou te zenuwen over New York, blijkt dat jij ook gewoon alleen op reis gaat, haha.
  Ilse postte onlangs…Soms zit het mee…My Profile

 14. Gaaf! Met de trein op vakantie staat ook nog steeds op mijn bucketlist. Ook Engeland en Schotland staan hoog, maar dat is meer vanwege al die Harry Potter kastelen en omgeving ;). Londen kan ik wel al afstrepen. Mathilda heb ik niet gezien, maar lijkt me wel echt super. Echt alleen ben ik nooit op vakantie geweest, maar ik ben wel vaker alleen met een groepsreis mee geweest. Dat bevalt eigenlijk ook best.
  Kim postte onlangs…Nog 1 keer ‘Wie is de Mol?’My Profile

 15. Heel tof hoor, alleen op pad!
  Dina postte onlangs…Geld maakt gelukkigMy Profile

 16. Heel tof!! Ik ben drie keer alleen op vakantie geweest en alle drie de keren waren helemaal super!
  Renate postte onlangs…Stevensloop 2015,My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge