Even kletsen

| 3 reacties

Ik realiseerde me net dat ik in de bijna twee jaar dat ik op dit domein blog nog nooit een kletsblogje heb geschreven. Dat is best gek, want ik vind ze bij anderen altijd hartstikke leuk om te lezen. Ik vind dit type posts ook geen opvulling voor als je geen inspiratie hebt, maar als ik eerlijk ben, is mijn blogdipje wel de reden dat ik dit nu typ…

Blogdip

Bloggen voelt voor mij steeds meer als ‘moeten’. En hoewel ik ergens het gevoel heb dat het nergens op slaat dat ik er behoorlijk wat moeite mee heb om twee blogjes per week te produceren, is het wel gewoon zo. Ik heb echt enorm veel bewondering voor mensen die naast een fulltime baan 4, 5 of nog meer posts per week plaatsen. Zelf werk ik 5 dagen per week, en mijn rooster is elke week anders. Op zich is het heel fijn dat ik doordeweeks lekker vrij kan hebben als ik in het weekend werk (jeej voor rustig shoppen/treinen enz.), maar voor mijn blog werkt het minder handig. Van mijn twee vrije dagen is er doorgaans minstens één goed volgepland met allerlei leuke dingen, en op mijn tweede vrije dag moet ik dan bloggen. Want zo voelt het dus. Niet ‘ha, eindelijk tijd om te bloggen’, maar ‘dit is het enige moment dat ik nog kan bloggen, en ik moet er nog een X aantal schrijven’.

Af en toe denk ik wel eens: waarom blog ik eigenlijk nog, als het als een verplichting voelt, en meer als een last dan een lust. Van de andere kant is níét bloggen ook geen optie, want ik weet zeker dat ik het zou missen en heel vaak zou denken: ooo, daar wil ik over bloggen. En je eigen platform hebben om dan op te delen wat je maar wil, is gewoon heel fijn. En toen schreef Lisa deze week een post over dingen doen omdat je ze leuk vindt. Oei, die is raak. Met al mijn gemoet en mijn eigen neiging om overal nut aan te willen koppelen, vergeet ik af en toe een beetje wat ik nog echt volledig voor de fun doe, in plaats van met (ook) een ander of hoger doel. Misschien moet ik wat impulsiever worden en ook meer mijn gevoel volgen in plaats van altijd alles maar kapot te beredeneren.

Nieuw project en andere bezigheden

Ik heb trouwens ondertussen wel nog een blogproject bedacht dat mooi aansluit op wat ik hier boven schreef. Komende vrijdag lees je er hier alles over. Ik kan in elk geval alvast verklappen dat iedereen die ook last heeft van wat inspiratieloosheid, een blogdip, of die het gewoon léúk vindt, mee kan doen. Stay tuned dus!

Aangezien er in de sidebar hiernaast staat dat ik hier schrijf over wat me bezighoudt, zal ik dat ook maar eens vertellen in dit kletsblogje. Naast werken heb ik nogal veel eetdates en heb ik de afgelopen weken al twee keer in het theater rondgehangen. Daarnaast ben ik nog steeds mega-enthousiast over agility, de sport die ik met mijn hond doe. We hebben van half november tot begin januari opeens vier wedstrijden gedaan/gepland, en het gaat nog heel goed ook! In december heb ik twee hele leuke wedstrijden. Eentje heet Serious Agility, en de hele opbrengst gaat naar het Glazen Huis. Hij is ook vrij dicht bij waar ik woon, dus ik denk dat ik een hele fanclub krijg daar. Ik ben er eigenlijk zo enthousiast over dat ik iedereen zou willen vertellen dat ze moeten komen, maar het nadeel is dat ik niet bepaald op mijn charmantst ben als ik met mijn hond over het parcours ren. Niet het meest geschikte moment om een meet & greet met mij en Sproet te organiseren voor al mijn bloglezers, haha.

De andere wedstrijd in december is de onderlinge wedstrijd van de plek waar ik train. Andere deelnemers mogen alleen op uitnodiging van een cursist meedoen. Het briljante aan deze wedstrijd is dat er behalve veel gezelligheid ook heel veel eten is. En met honden én eten in de buurt ben ik gewoon heel gelukkig, zo simpel is het.

En hoe is het met jullie?

3 reacties

 1. Prima… Ik drink net mijn laatste slokje koffie op en zit redenen te bedenken om niet te gaan rennen… 😉
  Zij van Wiebeltjes postte onlangs…Open brief aan Meneer PlatoMy Profile

 2. Aah stiekem vind ik het wel een beetje leuk dat mijn blogje je tot nadenken bracht, want dat is toch altijd wel mijn doel. Al is het maar één iemand.

  Ik heb inmiddels wel gemerkt dat tijd inplannen voor bloggen vaak toch geen zin heeft. Mijn beste blogjes komen altijd als ik eigenlijk een presentatie moet oefenen, of als het al veel te laat is.

  Het enige advies dat ik kan geven is: let it go. Het komt vanzelf wel weer, en zo lang je je er zorgen over blijft maken komt er juist helemaal niets. Een nieuw projectje beginnen is ook altijd een goed idee! Ik ben benieuwd wat het wordt en misschien doe ik wel mee, al heb ik in december met mijn duizend terugblikposts nooit een gebrek aan inspiratie, haha.

  En superleuk dat je nu lekker fanatiek bezig kunt zijn met agility!
  Lisa postte onlangs…Week 47 & 48: Mockingjay, kapper & SinterklaasMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge