Eetdagboek: ons vegetarische weekmenu

| 17 reacties

Als je me vijf jaar geleden had verteld dat ik ooit een eetdagboek op mijn blog zou plaatsen, had ik je waarschijnlijk keihard in je gezicht uitgelachen. Ik ben gewoon niet de beste foodblogger ter wereld. Maar omdat wat extra inspiratie voor het avondeten altijd welkom is, laat ik je nu toch zien wat er hier zoal op het menu staat. Dit is ons eetdagboek van vorige week!
vegetarisch weekmenu

Vegetarisch weekmenu

Toevallig aten we de hele week vegetarisch. Of ja, helemaal toevallig is dat ook weer niet. We vinden het belangrijk om minder vlees te eten, en gaandeweg is voor thuis onze standaard vegetarisch geworden. We eten vlees als we bij anderen eten, in een restaurant zijn of als het in een Too Good To Go-pakket zit (en dan weer alleen als we iets heel lekker vinden – anders geven we het liever weg).

Doordeweeks kookt mijn vriend trouwens vrijwel altijd. In de weekends en tijdens vakanties neem ik het graag van hem over.

Maandag: Groenten met feta en aardappels

Nog niet zo lang geleden gruwelde ik van alle soorten kaas, maar inmiddels is mijn lijstje met acceptabele varianten gegroeid. Mozzarella vind ik lekker, en bijvoorbeeld ricotta en feta krijg ik prima weg, mits het niet te veel is.

Op maandag aten we een groentenmixje bestaande uit courgette, rode ui, gele paprika en cherry-tomaatjes. Daar gingen blokjes feta doorheen, en we aten er gewone gekookte aardappels bij.

Dinsdag & woensdag: vegetarische pasta

In dit weekmenu vind je maar zes gerechten. Dat is omdat we van onze pasta altijd een dubbele portie maken, zodat we het ook een dag kunnen opwarmen. Mijn agilitytraining begon deze woensdag weer, dus dan is dat altijd wel zo handig.

Onze vegetarische pasta heeft vrijwel altijd dezelfde basis: volkoren penne, knoflook, ui, courgette, tomatensaus en vegetarische balletjes (in kleinere stukjes gesneden). Daar voegde O. deze keer twee paprika’s, tomaatjes en veel wortel aan toe, maar we kiezen ook vaak voor broccoli.

Donderdag: bami met veel groenten

Op woensdag haalde ik nog een Too Good To Go-pakket op, en de bamigroenten die daar in zaten bepaalden ons avondeten van donderdag. Er gingen uiteraard nog extra groenten bij (courgette en gele paprika), en we haalden een pakje vegetarische kipstukjes van de Lidl uit de vriezer. Die zijn echt heel lekker!

Vrijdag: vegetarisch agv’tje

Op vrijdag was het tijd voor een vegetarisch agv’tje. De moeder van O. had vegetarische kipfilet van de Albert Heijn voor ons meegenomen. We vonden ‘m echt superlekker! Die komt hier zeker vaker op het menu. En zoals je ziet gingen we wéér voor een groentenmixje. Het is gewoon veel lekkerder om meerdere soorten groenten in de pan te roerbakken dan om één soort tot prut te koken. Deze keer bestond de mix uit courgette, ui, knoflook, champignons en cherry-tomaatjes.

Zaterdag: groenten-pesto-wraps uit de oven

Op zaterdag was het mijn beurt om de keuken in te gaan. We hadden nog een aangebroken potje rode pesto staan, en dat inspireerde me tot het maken van oven-wraps. Zoals je hieronder ziet, smeerde ik de wraps in met pesto en deed ik er een (voorgebakken) mengsel van vegetarisch gehakt, champignons, paprika (geel en rood), cherry-tomaatjes, ui en knoflook op. Dat maakte zaterdag tot onze enige courgetteloze dag van de week, haha! Tja, het is nou eenmaal een extreem makkelijke groente om te bereiden én om te combineren.

Oprollen, wat geraspte kaas eroverheen, tien minuutjes in de oven en aanvallen maar!

Zondag: vegan vissticks en (zoete aardappel)frietjes

Op zondag gingen we voor een van mijn favorieten: vegan vissticks van Vivera met zoete aardappelfrietjes uit de oven. Helemaal from scratch gemaakt! Omdat zoete aardappel stiekem gewoon een groente is, sneed ik ook nog wat frietjes van gewone aardappels. Ik voeg er trouwens geen olie aan toe, maar strooi alleen een beetje paprikapoeder over de frietjes voor ze de oven in gaan.

Omdat de oven toch aan stond, gaarden we de courgette (met rode ui) er ook maar in. De vissticks gingen wel gewoon in de koekenpan. Smullen!

17 reacties

  1. Wat leuk een heel vegetarisch weekmenu. Ik ben ook dol op groentemixen en eet bijna elke dag (nou ja in ieder geval wel 4-5 keer per week) wel een combinatie van verschillende groenten.

  2. Leuk, weer wat inspiratie. Ik eet trouwens ook liever een groentemix dan één groente. Maakt het wat mij betreft echt een stuk minder ‘saai’, het eten.

  3. oh die wraps zien er ook mega smakelijk uit, altijd leuk zulke inspiratie!

  4. Tof om te zien! Weer wat inspiratie op gedaan 🙂 Ik ben ook meer fan verschillende groenten bij elkaar bakken. Dat smaakt mij nu eens altijd! Feta vind ik eigenlijk niet lekker, tenzij het echt een heel klein mini beetje is :p

  5. Ik ben een jaar vega geweest en zo blij dat ik weer vlees eet. Maar wel minder, minder vaak, van betere herkomst en alleen kip, kalkoen en koe. Wraps eet ik liefst met zalm en kruidenkaas.

  6. Het ziet er lekker uit allemaal. Die vegetarische balletjes: wat voor merk zijn die? Waar kan ik die vinden?

  7. Lekkere gerechten. Bijna alles met courgette. Maar die zijn er nu ook volop. Eet ze!

  8. Leuk idee. Zeker is het soms handig om inspiratie op te doen, door te zien wat andere eten. Voor een niet goede foodblogger, heb je het er goed vanaf gebracht. Mijn complimenten!

    Zou je het eventueel leuk vinden om in contact te komen om zo elkaar een beetje te ondersteunen,sparren? over elkaars blog? Zo ja mail me dan op becky1201@gmail.com.

    Groetjes Becky

  9. Ik heb laatst voor het eerst bami gemaakt. Mijn moeder maakte dat vroeger altijd en dat was een van mijn favoriete maaltijden. Ik verbaasde me er dus over hoe makkelijk het was om te maken toen ik het zelf maakte. Zeker voor herhaling vatbaar! Vanavond eet ik vegetarische moussaka. Zin in! Nu alleen nog even maken, haha.

  10. Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Leuke inspiratie ook. Wij eten één keer per week vegetarisch. Omdat we het lekker vinden en omdat we zo toch iets minder vlees eten. Het is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen, toch?

  11. Ik hoop op courgette van eigen balkon, en kom hier dan weer even neuzen…

  12. Groentemixjes zijn lekker! Ik gooi tegenwoordig overal cherrytomaatjes door. Courgette ben ik niet zo dol op eigenlijk.

  13. Leuk om te zien wat je allemaal hebt gegeten! Veel variatie ook. Ik eet zelf ook bijna alleen maar groenten en peulvruchten (met daarbij wat (zoete) aardappel, quinoa, zilvervliesrijst of volkorenpasta) en soms eet ik daar vleesvangers als tofu of vegetarische stukjes kip.

  14. Leuk om te lezen! Haal er ook weer inspiratie uit. Ik ben zelf ook dol op courgette en gooi het ook door van alles heen. Lekker en makkelijk!

  15. Onwijs leuk, dit eetdagboekje! Ik was toevallig van plan ook een keer zoiets te doen met mijn avondeten, ook al is dat niet altijd bijster interessant 🙂
    Je eet lekker gevarieerd (en ook lekker én gevarieerd) zo te zien. Ik eet trouwens ook bijna elke dag courgette (hetzelfde geldt voor paprika trouwens). Is ook gewoon zo’n makkelijke en lekkere groente om overal doorheen te gooien. Vooral de wraps vind ik er trouwens heerlijk uitzien.

  16. Oeh ziet er echt super lekker uit allemaal!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge