Een week in mijn leven | juni 2024

| 6 reacties

Bij andere bloggers vind ik het altijd leuk om een kijkje in hun dagelijks leven te krijgen. Toch doe ik het zelf weinig. Op een verdwaalde plog of vakantieverslag na, vind je hier weinig dagboek-achtige posts. Een beetje afwisseling is natuurlijk altijd leuk, en daarom besloot ik afgelopen week eens wat foto’s te maken zodat ik jullie op een weekoverzicht kan trakteren. Het werd niet de meest representatieve week uit mijn leven, en ook liepen er wat dingen anders dan gepland. Kijk je mee?

margrieten, van bovenaf gefotografeerd

Maandag

Op maandag pak ik de trein naar Amsterdam. Ik heb afgesproken met Maaike. We hebben een heel fijn, open gesprek en daarna gaan we naar Bagels & Beans voor taart, want we vieren deze keer dat we al tien jaar met elkaar bevriend zijn. Extra leuk en bijzonder omdat we elkaar via onze blogs en social media leerden kennen.

een tafel met daarom 2 drankjes en 2 gebakjes

Daarna eten we bij haar thuis een heerlijk avondmaaltje: gnocchi met tomaatjes, paprika, olijven, gegrilde courgette, pesto en verse peterselie. Ik ontdekte ook de lifehack om de plakken courgette in een tafelgrill/tosti-ijzer te grillen.

een witte kom met daarop een avondmaaltijd, bestaande uit gnocchi, tomaatjes, gegrilde courgette, olijven, pesto en verse peterselie

Dinsdag

Op dinsdag doe ik redelijk rustig aan ter compensatie van de maandag. Nadat ik de kinderen naar de peuterspeelzaal heb gebracht, rij ik naar de Lidl om weekboodschappen te doen (en het XXL wc-papier uit de aanbieding in te slaan, haha). Brood kopen we eigenlijk altijd bij de supermarkt in het dorp. Ik winkel graag bij de Lidl, maar van hun broden ben ik geen fan.
een gevulde boodschappenkar

’s Middags fiets ik nog even naar de bieb. Voor mijn studie moet ik een aantal jeugdboeken lezen, wat ik echt superleuk vind. Ik leverde Iedereen krijgt klappen en Schaduwbroer in en nam mijn reservering (Spijkerzwijgen) mee. Als jullie het leuk vinden om (mini-)recensies van jeudgboeken te lezen: geef maar een gil!

drie jeugdboeken

Woensdag

Op woensdag ga ik in de ochtend met de kinderen op stap. De wagen neem ik altijd mee voor mijn eigen gemoedsrust, maar meestal lopen ze een groot deel van de tijd zelf. Ik vind het heel leuk om te zien hoe ze zich opperbest kunnen vermaken door bijvoorbeeld over kiezels op opritten of randjes van bloembakken te lopen.
een tweelingwagen met een kind ernaast, van schuin boven gefotografeerd. In de verte zie je een tweede kind lopen.

Terwijl mijn vriend luncht met de kinderen, ga ik naar zolder om een podcast (deze keer was het Omdenken) te luisteren en wat te legpuzzelen. Eerst vond ik het een beetje suf, maar inmiddels heb ik het omarmd als prima tijdverdrijf als je even iets simpels wil doen dat niet te veel energie kost.

een tafel met een legpuzzel die voor ongeveer de helft klaar is, met allerlei losse puzzelstukjes eromheen

Ik moest mijn energie ook wel een beetje sparen, want in de avond heb ik nog college. En zoals (vrijwel) alle ouders van jonge kinderen wel zullen herkennen, ben ik niet zo goed in avondactiviteiten. Op woensdag heb ik nu elke twee weken les in onderwijskunde. Op deze avonden kom je dus ook studenten tegen die een ander vak dan Nederlands willen gaan geven. Soms kun je op basis van hun uiterlijk trouwens wel raden dat ze geschiedenis of een exact vak hebben gekozen, haha.

studieboek 'Gedragsproblemen in de klas', een notitieboek en een blauwe Dopper-fles

Donderdag

Op donderdag doe ik weer rustig aan. Ik breng de kinderen weer naar de peuterspeelzaal en haal op de terugweg even brood en een paar dingen die in de aanbieding zijn. Daarna heb ik nog een gesprek over mijn tweede stageplaats.

Aan het einde van de middag heb ik de laatste les van het vak ‘Algemene Taalwetenschap en Psycholinguïstiek’. Die volg ik online, omdat er voor de volgende dag een uitje gepland staat met Vriend O. – weer in de avond. Ik vind het heel fijn dat ik de meeste donderdag-lessen ook online kan volgen, maar het is wel een stuk gezelliger en leuker om ze als het even kan fysiek bij te wonen.

Een laptop met Teams-meeting en een notitieboekje ernaast

Vrijdag

In de dag van donderdag op vrijdag slapen we niet al te best. We zijn twee weken geleden gestopt met de speentjes (die hadden L&M alleen nog maar in bed) en een van de kinderen heeft veel last van doorkomende kiezen. Dat is niet zo’n beste combinatie.

We besluiten om het uitje van die avond – een theatervoorstelling die ik eigenlijk nog als verrassing voor de verjaardag van Vriend O. had geboekt – te annuleren. Wel laten we de geplande logeerpartij van de kinderen bij mijn ouders doorgaan. Het is de eerste keer dat ze ergens anders de nacht doorbrengen en Vriend O. en ik vinden het allebei een heel vreemde ervaring. De rust bij het eten, de lege bedjes ’s nachts…

Voor het avondeten besluit ik ook eens mijn best te doen met placemats op tafel, water uit glazen in plaats van waterflessen op tafel, en een zo mooi mogelijk opgemaakte salade. Verder eten we frietjes en vegetarische kroketten uit de oven.

een eettafel met daarom 2 placemats met daarop borden met friet en in het midden een kom met salade

Om toch nog wat leuks te maken van ons avondje met z’n tweeën, kijken we een film: The Prestige. Een heel fascinerende film die goed in elkaar zit.

een bakje M7M's en de dvd van The Prestige

Na de film blijkt het te regenen. Toch lopen Vriend O. en ik samen het avondrondje met de honden. Het is gewoon al ruim 2,5 jaar geleden dat we dat voor het laatst konden doen! Het heeft wel iets, net als vroeger samen wandelen in het dokter, en nu ook nog eens samen onder één paraplu. Je moet de romantiek als jonge ouders toch zelf opzoeken, haha.

Zaterdag

Op zaterdagochtend word ik rond 7 uur wakker van… een inbreker. Tenminste, ik hoor geluiden beneden. Ik voel even aan Vriend O.’s kant van het bed en concludeer dan dat hij al is opgestaan. Toch een beetje jammer dat uitslapen dan niet lukt als de kinderen voor het eerst niet thuis slapen.

Na het ontbijt lees ik nog even in het Meerlingen Magazine, het clubblad van de Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM). Vooral een artikel over hoe de hechting bij meerlingen verloopt vind ik interessant.

op mijn benen ligt het Meerlingen Magazine

Daarna halen we de kinderen op, die het gelukkig ook prima naar hun zin hebben gehad bij opa en oma.

Verder maak ik mijn legpuzzel af en chillen we op de bank tijdens het middagdutje van de kinderen.

een legpuzzel van That's life die klaar is

’s Avonds vermaken we ons met een aflevering van de Vlaamse Junior Bake-Off. Ik vind die zó veel leuker dan de Nederlandse junior-versie! Natuurlijk is Jeroom fantastisch, maar ik ben vooral blij dat het niveau veel hoger is en de kinderen echt zelf bakken. Voor de Vlaamse lezers: in Nederland bakt een kind dus met een van zijn ouders of een andere volwassene, zodat de kinderen niet zelf dingen in de oven hoeven te zetten. Het idee is dat de volwassenen slechts een hulpje zijn, maar in de praktijk bakken ze gewoon samen. Supersuf.

Zondag

Op zondag ga ik met de kinderen naar een speeltuintje in de buurt. Even later komt er nog een meisje dat iets ouder is en dat we al kennen ook samen met haar moeder. De kinderen vermaken zich goed samen en ik klets gezellig met haar moeder, en zo zijn we opeens 1,5 uur verder voor ik weer naar huis wandel. Heerlijk!
twee peuters van bovenaf gefotografeerd. Ze spelen met een emmertje, schepje en harkje in het zand

’s Middags studeer ik nog wat voor mijn tentamen komende donderdag. Iedereen die ook weet wat een stemhebbende alveolaire fricatief is: say YEAAAAH! Verder begin ik aan deze blogpost, maar ik krijg hem niet af voor het einde van het middagdutje.

Hoe was jouw week?

6 reacties

 1. Leuk om een kijkje in je leven te krijgen. Zo groot dat de kindjes al zijn!
  Ik kan er ook zo van genieten als D. er eens niet is en ik samen met mijn lief kan de hondjes kan uitlaten ’s morgens of ’s avonds. Ik duim voor goede resultaten op je tentamen!
  Irene postte onlangs…2024 · Week 25My Profile

 2. Heel leuk, zo’n week in jouw leven op de blog. Dat ’s avonds studeren lijkt me inderdaad behoorlijk intensief. Heerlijk dat je dan ook de lessen online kunt volgen als je dat wilt. Heel veel succes met je tentamen!
  Naomi postte onlangs…Boekrecensie: Hij ziet jou (Carla Kovach)My Profile

 3. Leuk om een inkijkje in je leven te krijgen! Jammer dat jullie de kaartjes voor de voorstelling annuleerden, maar het klinkt toch nog als een leuke avond 🙂
  Linda’s Journal postte onlangs…Weekdagboekje 88 ☾ bordspelletjesavond, tentoonstellingen en terras met djMy Profile

 4. Wat leuk om zo even in je week te mogen kijken. Wat een gezellig inkijkje ook! Ik heb er veel bewondering voor dat je naast een druk en jong gezinsleven je ook nog eens studeert!

 5. Ik weet niet wat die tongbreker op het einde is dus ik zeg geen yeah.
  Leuk blog. Fijn je weer te lezen.

 6. YEAAAAH! Maar ik speel vals, ik heb gespiekt. Leuk zo’n inkijkje in je week. Mijn weken vliegen voorbij want druk, druk, druk. Maar wel leuk druk. Jij staat overigens al veel te lang op mijn veel te lange to do list…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge