Een dag met heel veel B’s

| 6 reacties

Er zijn heel veel goede dingen met een B. Bloggen (en bloggers), brownies, boeken. Dus toen het Boekenweek was en je op de laatste dag gratis kon treinen met het Boekenweekgeschenk gingen Ilse, Lilian en ik al die dingen combineren in Breda.

We zijn van plan om alle Brabantse steden (inclusief boekhandels) langs te gaan, want dat is heel praktisch afspreken met een Zeeuwse, een Limburgse en een Gelderlandse die zo dicht bij Brabant woont dat ze praktisch een Brabo is. En Breda bleek ook een hele leuke B te zijn!

Breda

Eerst gingen we lunchen met chocoladetaart. Eigenlijk wilden we de lekkerste brownie van Breda proeven, maar niemand kon ons vertellen waar ze die verkopen. Bij Ja! Breda bleken ze héle lekkere chocoladetaart te hebben. Nu hebben we de ambitie om zowel de lekkerste brownie als de lekkerste chocoladetaart van Nederland te vinden. Dus mocht je drie zeer deskundige blogsters willen uitnodigen om die van jou te proeven: voel je vrij! 🙂

chocoladetaart Ja! Breda chocoladetaart

Lilian maakte deze fantastische foto’s. Eigenlijk wilden Lilian en ik al meteen aanvallen op de taart toen de serveerster wegliep, maar Ilse bedacht dat dat er eerst een foto moest worden gemaakt.

Verder bezochten we vier boekenwinkels. Eigenlijk zes, maar bij elkaar opgeteld waren het er toch maar vier. De mini-Bruna op het station, de nog kleinere boekenafdeling van de Bijenkorf en de weer een stuk betere afdeling bij de V&D telden namelijk als een.

In de Vrije Boekhandel konden we heerlijk de geur van oude boeken opsnuiven. Ik snap niet waarom je coke zou snuiven als je ook je neus in boeken kunt steken. Lilian vond dat ze op deze foto high leek, maar ik kan jullie ervan verzekeren dat dat hoogstens van de boekengeur kan zijn geweest.

2014-03-16 14.33.41

Een nadeel van deze winkel is dat ik er ernstig werd geconfronteerd met mijn gebrek aan lengte. Trapje, please? Ik kocht er The Fault in our Stars van John Green. Tweedehands, maar hij zag er nog perfect uit!

We maakten nog even een uitstapje naar een niet-boekenwinkel, maar wat denk je dat dáár gekocht werd? Een notitieboek. Om nog meer pagina’s vol te schrijven, zoals we daar ook in een notitieboekje deden om de potloden te testen. En dan maak je natuurlijk ook even reclame voor je blog. Mocht je een van onze blogs nou hebben gevonden via deze schaamteloze zelfpromotie in de Dille & Kamille, dan zouden we het echt superleuk vinden als je dat laat weten in een reactie!

reclame

Daarna ontdekten we een superleuke winkel met tweedehands boeken. Daar hebben we uitgebreid gesnuffeld en gesnoven (nog steeds boekengeur. Ik leef op boekengeur.).

2014-03-16 15.06.47

 

Ilse, Lilian, de aardige boekenwinkelmeneer en zijn hond. Hoe leuk om je hond zo onder de tafel te hebben op je werk! In deze winkel dwong ik Lilian zo ongeveer om Eendagsvlinder van Lisa Jewell te kopen en kocht ik zelf een boek met een hond op de cover. Ik vrees dat het een deel-verzameling wordt in mijn boekenverzameling. Mijn aankoop kreeg ik mooi verpakt mee. Echt een aanrader, deze winkel!

't Ezelsoor Breda

Twee boeken, een volle maag en een gezellige middag rijker treinde ik weer terug naar huis. In de trein realiseerden we ons dat we weer geen foto van ons samen hadden gemaakt, maar dat we dat waren vergeten, is natuurlijk wel een teken dat we ons absoluut niet hebben verveeld samen 😉

Heb jij nog tips voor waar onze volgende BoekenBloggersBrownie-date moet plaatsvinden? Liefst met tips voor goede brownies (of iets anders met chocola – we zijn niet zo moeilijk) of boekhandels!

6 reacties

  1. Waarom lunchen we eigenlijk niet iedere dag met chocoladetaart? Brood is zo 2013 😉

  2. Hahaha oja wij wilden meteen aanvallen. Maar wat wil je met zo’n stuk taart voor je neus.. Het was leuk meiden!

  3. Jullie hebben echt een gezellige dag gehad dus! Boekbloggers onder elkaar:-D Dat kan ook niet fout gaan 😛

  4. Grappig om mijn stad zo eens via jullie ervaringen te zien! Breda is zeker een leuke B, hihi! En Uitgelaten is ook echt een super leuk boek! Ik heb het zelf ook en heb me kapotgelachen!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge