22 dingen die ik deed tijdens mijn belachelijk lange kerstvakantie

| 14 reacties

Vandaag is mijn kerstvakantie voorbij. Yep, deze verwende aap had bijna 3 weken lang kerstvakantie. ATV-dagen zijn toch wel een geschenk uit de hemel, hoor. Ik bracht mijn kerstvakantie uiteraard grotendeels in mijn eigen huis door, maar ik deed toch allerlei leuke dingen, waaronder deze 22!

Beeldbank kerst, kerstboom close-up

 1. Ik sliep regelmatig uit. Oké, met een puppy is uitslapen relatief, maar wat blijkt? Als die puppy in haar mand mag slapen ipv haar bench, dan houdt zij óók van uitslapen. Beste nieuws ever.
 2. We keken ongeveer anderhalf seizoen Game of Thrones
 3. Ik zag een kerstfilm (A Gift for Christmas) die ZO slecht was dat we daarna voor de triljoenste keer Love Actually keken omdat die tenminste wél leuk is.
 4. Maaike en ik deden weer een creatieve beeldbelsessie. Mango en ik verschenen zelfs in haar Vlogmas-vlog (vanaf ongeveer 8.55, maar helemaal kijken is natuurlijk leuker)
 5. Ik maakte mijn laatste twee spuitzakken op voor deze heerlijke kerst-dessertjes. Best een mijlpaal, want ik kocht er ooit 24 met het idee dat ik pas mocht concluderen dat toeven spuiten niet mijn ding was als ze allemaal op waren. En guess what: ik heb nu 100 nieuwe liggen!Wat ik deed in de kerstvakantie, mini-gebakjes met Italiaanse meringue
 6. Kerst was natuurlijk anders dan anders. Bij mijn familie betekende dat Vriend O. en ik de ene dag kwamen en mijn zus met haar gezin de andere dag. Voor de schoonfamilie waren er geen aanpassingen nodig, met twee duo’s die twee huishoudens vormden.
 7. Door een team-samenstelling waar ik het niet mee eens was (sorry, E.!), verloor ik bij 30 seconds. Baal er nog steeds een beetje van, haha.
 8. Ook Mango had een korte familie-ontmoeting met Kerst. Die zag een van haar grote halfbroers toen ik op afstand een klein pakketje bezorgde aan vriendin J.
 9. Ik at heel veel lekkere dingen, waaronder hemelse modder en nonnevotte.
 10. Ik haalde twee keer een belachelijk goed TGTG-pakket bij de Sligro. Groente- en fruitpakketten, dus als je je zorgen maakte over of ik ook wel wat vitaminen en mineralen binnen kreeg, kan ik je geruststellen. Volgende week laat ik je in een apart artikel zien hoe ik ze verwerkte!
 11. Nadat ik lemon curd maakte, móést ik natuurlijk ook wel scones maken (topcombi!).
 12. De honden zorgden voor een hoog entertainmentgehalte tijdens hun meer dan dagelijkse stoeisessies.
 13. Ik maakte heel veel hondenpootjes en -buikjes schoon na wandelingen over net iets te modderige paadjes.
 14. Regelmatig dook ik in mijn favoriete hoekje van de bank met een boek.
 15. Ik vermaakte me opperbest met het terugkijken van de Vlaamse Bake-Off. Mijn favoriete ding is toch wel dat ze daar in de leader wél gewoon het juiste aantal frambozen op de chocoladetaart leggen.
 16. Ik gebruikte een elektrische schroevendraaier zonder dood te gaan.
 17. Vriend O. en ik speelden Ticket to Ride Nederland (Ik won.)
 18. Met Neefje F. en Neefje B. speelde ik de juniorversie van Ticket to Ride. Erg leuke en toegankelijke versie! (Neefje B. won.)
 19. Ik schrok me te pletter toen ik zag hoe groot mijn jongste neefjes (een tweeling van 2) inmiddels zijn.
 20. Op oudjaarsdag bleek Mango helemaal niet bang te zijn voor vuurwerkknallen (die hier helaas wel aanwezig waren, al was het minder dan normaal). Sterker nog: ’s avonds gromde ze er zelfs nog even naar. Daarbij lag ze overigens wel veilig binnen in haar mandje – dat dan weer wel.
 21. Ik maakte een aantal 1-op-1-afstandswandelingen.
 22. Voor mijn 21 for 2021-lijstje maakte ik alvast een overzicht in mijn bullet journal – inclusief vrolijke doodles van drip cakes en sushi.

Wat is het leukste dat jij deze kerstvakantie hebt gedaan?

14 reacties

 1. Heerlijke lijst! De vlog ga ik zo kijken. HHB is hier ook weer begonnen. Wat ik heel leuk vond was een crimibox op oudejaarsavond.

 2. Top, zo’n lange(re) vakantie! En ook lekker dat je dan niet gelijk na alle ‘gekke’ dagen weer moet beginnen met werken. Volgens mij heb je een fijne, ontspannen vakantie gehad. Succes met werken weer!
  Naomi postte onlangs…Boekenpraat: Dochter van Jesaja (Mesu Andrews)My Profile

 3. Wat een leuk lijstje! Je hebt echt wel veel ondernomen 🙂 Ik ben erg benieuwd naar wat nonnevotte precies is?
  Anne postte onlangs…Tien maanden vioollesMy Profile

 4. Super leuke dingen allemaal. Zo te zien heb je jouw tijd in je vakantie goed benut! Vooral lekker dat je zo veel hebt gebakken en allemaal leuke spelletjes hebt gespeeld! Ik had tussen kerst en oud en nieuw een weekje vrij en heb toen een Harry Potter filmmarathon gehouden samen met mijn vriend en ik heb ook leuke spelletjes gedaan zoals Party en Co, Ticket to Ride en monopoly,

 5. Super fijn dat je drie weken vakantie had! En je hebt zulke leuke dingen gedaan ook 🙂

 6. Oke. Ik schreeuw het op elke blog waar de term ‘Kerstfilm’ voorbij komt dus ook bij jou. Je móet als Kerstfilm gewoon Last Christmas kijken.

  Ik had maar een week vakantie. Maar ik las ook veel. En ik bracht één dag in de keuken door. En ik ging op tweede Kerstdag lekker in mijn eentje naar mijn moedertje. En ik sliep veel uit. Maar dan ook écht. Verder deed ik niet veel, geloof ik…

 7. Het leukste wat ik deed…

  Geen kerstfilms kijken, breien (de trui is voor 3/4 klaar), lezen, frisse neus halen en euh… niksen.

  ps. Punt 6 behoeft enige aanpassing! 😉
  Rianne postte onlangs…Dahag, goed voornemenMy Profile

 8. De wandelingen met mijn jongste dochter op Tweede Kerstdag en met mijn middelste op Eerste Kerstdag.
  Nicole Orriëns postte onlangs…Online agenda? Voor- en nadelen, en links naar online agenda’sMy Profile

 9. Wat een heerlijk lijstje! Een welbestede kerstvakantie! 😉

 10. Fijn dat je toch zoveel leuke dingen hebt kunnen doen in je vakantie. Zelf heb ik nu net een vrije week achter de rug en vooral genoten van de wandelingen.

 11. Hemelse modder heeft me eens aan het huilen gemaakt. Ik was aan het afkicken van chocola al meer dan een jaar kwam een toenmalige maat voor kerst en die zei; jij gaat zondigen vandaag. Janken zo lekker serieus tranen stromen over m’n wangen.

  Ik ben ruim een week voor kerst naar mn familie geweest en heb de week daarvoor quarantaine gedaan voor de zekerheid. Was de moeite waard en erg gezellig.

 12. Oh ja, maar dit zijn toch ook heerlijke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie! Ik denk dat ik alle kerstfilms op Netflix gezien heb, en ja, sommige waren tenenkrommend slecht dat je zo toch af wilde kijken. Love actually blijf ik ook geweldig vinden, die heb ik uiteraard ook voor de 364e keer gekeken vorige maand.
  bychristiana postte onlangs…Sothys Prescription jeunesse (professionele behandeling voor de oogcontouren)My Profile

 13. Klinkt als een fantastische (lange) kerstvakantie. Wij speelden ook Ticket to Ride, the Nordic Edition en die is heel leuk met z’n tweetjes! 🙂

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge