De hoogtepunten van onze vakantie op Texel

| 15 reacties

Vorige week genoten Vriend O. en ik van een heerlijke vakantie op Texel. Ik boekte ons huisje afgelopen najaar al, want deze vakantie was natuurlijk helemaal coronaproof. En bovendien: er niks mis met lekker in Nederland blijven!

Sproet en Mango mochten natuurlijk ook mee – want Texel is echt een topplek voor honden. In dit artikel deel ik de highlights van onze vakantie. Van prachtige natuur en een hoop lachwekkende dieren tot natuurlijk de nodige food-hoogtepunten.

– Mango die uit het autoraampje hangen het allerleukste OOIT bleek te vinden (ze zat uiteraard HEEL goed vast, geen zorgen!)

Alpaca’s! We verbleven op Tyeslemore, een heel fijn kleinschalig parkje met een paar bungalows. Naast een speelweide met trampoline en ligbedjes hebben ze er ook veel alpaca’s en andere dieren.

– Ze hadden er trouwens ook – naar ons oordeel – het allerlelijkste schaap van Texel. Ondanks zijn iets minder aantrekkelijke uiterlijk was het wel een schatje trouwens.

– Oké, misschien is dit een tikkie kwaadaardig van me, maar stiekem genoot ik er wel een héél klein beetje van om op Twitter te lezen over jullie hittegolf-plaknachten in de rest van Nederland. Op Texel – net een paar graden kouder en met een fijn zeewindje – was het weer echt perfect namelijk.

Mango die voor het eerst het strand en de zee zag was natuurlijk ook een hoogtepunt op zich. Ons superchille, vrolijke kooikerhondje bleek niet echt onder de indruk te zijn van de golven, maar ze vond het helemaal fantastisch om in het zand te graven. O, en om blij blaffend rondjes te rennen om ons en Sproet heen.

– Tijdens een van onze geocache-rondjes kwamen we terecht bij een prachtig gelegen huisje, waar we direct verliefd op werden. (Voor de mede-cachers: hier vind je ‘m.)

– De Slufter bezoeken. Dit vogelrijke natuurgebied is echt een van de mooiste plekjes op Texel!

– Weer karamel-zeezout-ijs eten. Stond hoog op mijn Texel-bucket list, want ik heb het sinds mijn vorige vakantie nog nergens kunnen vinden bij de ijssalons hier in de buurt.

– Het al-ler-beste lamsvlees eten bij de Twaalf Balcken, een gezellig eetcafé in Den Burg. Echt, als je vlees eet en op Texel bent, wil je deze lamspootjes echt niet missen. En de friet die ze erbij serveerden was trouwens ook megalekker. Heel erg van genoten.

– Vogels kijken bij De Waalenburg. We mogen dan nog niet bepaald ervaren vogelaars zijn, maar leuk was het wel om te proberen vogels te determineren.

Dubbellikkers herontdekken. Je weet wel, van die simpele waterijsjes, maar dan met twee stokjes. Ik zag ze liggen bij de Lidl (slechts 77 cent voor 12 stuks, hoe dan?) en besloot dit stukje jeugdsentiment mee te nemen naar ons vakantiehuisje. Ik kan me trouwens nog een keer herinneren dat we op de basisschool bij een uitje dubbellikkers kregen, maar ze dan moesten delen. Superstom, dan is er toch niks meer aan?

– Weer naar Juttersmuseum Flora. Ik was er al eerder geweest – Vriend O. nog niet – maar we hebben er allebei volop genoten. Het blijft een superleuk museum waar heel veel te zien en te doen is.

– Een klein nadeel van ons vakantiehuisje was dat de gordijnen op de slaapkamer verdomd weinig licht tegenhielden. Niet echt handig als je rolluiken gewend bent. Gelukkig kwam Vriend O. to the rescue! Hij improviseerde met een van de fleecedekens die we voor de honden hadden meegenomen een véél beter verduisterend gordijn.

– Op onze laatste avond sleepte ik Vriend O. mee naar Paal 9, mijn allerfavorietste strandtent en stuk strand van Texel. Dinner with a view! De route ernaartoe is prachtig en je kunt hier echt heel goed eten voor een mooie prijs. Ze hebben trouwens ook veel vega(n) gerechten. Wij probeerden onder andere rode bieterballen uit. Inderdaad: dat zijn bitterballen gemaakt van een rodebieten-ragout. Erg lekker!

– Het was echt de perfecte avond om onze vakantie (bijna) mee af te sluiten. We zochten – en vonden – een geocache en wandelden na het eten nog even een stuk over het strand met de hondjes.

– Wandelen door de prachtige Mokbaaij voor we weer richting de boot gingen.

– En last but not least: deze ansichtkaartwaardige foto schieten bij de vuurtoren.

Ben jij wel eens op Texel geweest? En heb jij nog vakantieplannen voor dit jaar?

15 reacties

 1. Jaren geleden ben ik op Texel op vakantie geweest, een prachtig eiland.
  Heerlijk jouw verslag en foto’s! Zo schattig Mango die met wapperende oren uit het autoraampje hing en ik moest erg lachen om ‘het lelijkste schaap van Texel’.
  Giovanna Jansen postte onlangs…10 zomerse boeken om nu te lezenMy Profile

 2. Oh wat heerlijk, echt genieten daar! En wat leuk voor Sproet en Mango. Dat filmpje van Mango die uit het raam hangt;-) Ik heb het laatst ook met Sketch gedaan, ik stond bijna doodsangsten uit, maar ze vond het zelf helemaal geweldig. Ik heb het niet gefilmd, want ik was veel te druk met haar stevig vast houden. Sowieso vind Sketch auto rijden helemaal geweldig. Zelf ben ik nooit op Texel geweest, wel op een ander eiland, namelijk Schiermonnikoog en dat vond ik inderdaad heel erg mooi en fijn.
  bychristiana postte onlangs…Clarins Comfort scrub op suikerbasis (en hij is héérlijk!)My Profile

 3. Heerlijk dat jullie een week op Texel zijn geweest! Volgens mij hebben jullie enorm genoten. Ik ben wel eens op Texel geweest, maar om parachute te springen, dus we zijn verder alleen een snel rondje over het eiland geweest.
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Even bijkletsen #23 | Alleen maar niet eenzaamMy Profile

 4. Wat een blije hondjes! 🙂 Ben alleen als kind op Texel geweest. Afgelopen jaren wel naar Terschelling geweest, heel fijn eiland ook.

 5. Ik was er vorig jaar september met mijn gezin. Heb me er prima vermaakt toen. Maar wat een wind!

 6. Wat een fijne vakantie! Texel lijkt me een prachtig eiland, dat ik zeker een keer wil bezoeken.

 7. Ohh wat heerlijk! Ziet eruit als een hele fijne vakantie 🙂 Ik ben nog nooit in Texel geweest maar het staat zeker op mijn lijstje.
  Charlotte postte onlangs…De leukste boeken om te lezen deze zomerMy Profile

 8. Aww, dat filmpje van Mango in de auto! Ik vind dat ook altijd zo lief om te zien bij andere auto’s op de weg. Klinkt als een heerlijke vakantie (ook letterlijk – met het lekkere eten!). Texel blijft toch een heel fijn stukje Nederland 🙂 Ik hoop er deze zomer weer eens een dagje naartoe te gaan.
  Romy postte onlangs…Inspiratie voor de thuiswerkplek (mijn eigen (roze) plekje!)My Profile

 9. Heerlijke die honden en ja uit het raam hangen hoe schattig. Ik heb het eiland op mijn lijstje staan inclusief dat museum. Heb alweer helemaal zin om naar het strand te gaan.

 10. Ah, jaaa! Ik ben heel vaak op Texel geweest. Toen ik 18 was met mijn toenmalige vriendje. Later, toen mijn dochter een jaar of vijf, zes was zijn we een aantal jaren achter elkaar naar Texel geweest. Leuke vakanties waren dat. En vorig jaar ben ik een dagje terug geweest met mijn verkering. Die heeft de hele wereld over gereisd maar was nog nooit op Texel geweest. Dat kan niet, he!

  Geweldige foto’s trouwens. Dat schaap is, denk ik, de lelijkste van Nederland. En Mango vanuit de autoraampje! Daar word je toch blij van?

 11. Wat klinkt dit als een fijne vakantie… Mooie hoogtepunten en heerlijk om zo via je artikel na te genieten. Ik ben er nooit geweest, alleen op Terschelling met mijn huwelijksreis. Zal zeker wel vaker naar de Waddeneilanden willen.

 12. Nog nooit geweest maar het ziet er echt prachtig uit allemaal en het klinkt als een heel fijne vakantie! Leuk ook dat vakantiepark met die diertjes ^^
  Irene postte onlangs…Geproefd • vegan taartjes van TaartwerkMy Profile

 13. Ziet er echt zo’n deugddoende vakantie uit, supermooi! Zalig dat jullie ook zoveel geluk hadden met het weer. Swiffer, de hond van mijn ouders, hangt ook altijd zo met haar tong uit haar bek uit de auto trouwens. En hahahaha ik was gisteren op een feestje van mijn werk en daar hadden ze bieterballen. Ik vond ze echt niet lekker. Ik dacht ook gewoon dat het bitterballen waren en dat vind ik het beste ooit, en net toen ik er van proefde zei iemand: er zit rode biet in. En dat vind ik dus niet lekker haha.
  Lesley postte onlangs…Het EK voetbal door mijn ogenMy Profile

 14. Ziet er gezellig uit! onze chihauhau hangt ook graag uit het raam haha. Bizar om te zien dat ze dat zo leuk vinden he.

 15. Klinkt als een heerlijke vakantie. En wat leuk dat de honden mee waren. Super gezellig. Prachtige laatste foto ook.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge