Bus(Pa)rei(j)s

| Geen reacties

Vriendin D. gingen een dagje met een bus naar Parijs. Of zeg gerust ‘dag’, want het was nogal een lange. In elk geval is zo’n busreis niet echt een paradijs, maar wel lekker budget én op een bepaalde manier ook wel entertaining. Zeker met de mensen in onze bus.

De Buschauffeur

Allereerst was daar onze buschauffeur. Ik zal hem voor het gemak – en voor de anonimiteit – even Sjeng noemen. Hij kwam namelijk uit Maastricht.

Sjeng had eigenlijk vakantie, maar was zo goed om ons toch naar Parijs te rijden. Of ja, het kwam erop neer dat hij werd gedwongen door z’n baas. Vond-ie niet zo leuk, want ze hadden een bruiloft. Vond ‘de vrouw’ ook niet leuk, hoewel we later gingen vermoeden dat ‘de vrouw’ het vast niet zo erg vindt om af en toe even rust te krijgen.

Man man man.

Sjeng vond zijn eigen grapjes nogal leuk. Het ging dan ongeveer zo.

Daar rechts kun je 3 gangen krijgen voor 100 euro. Eerst de linkergáháháng, dan rechtdoor en dan rehehechts hahaha HAHAHAHA hahaha *knor* hehe hahaha HÁÁ hahaha…

En dat dan nogal vaak.

Vriendin D. kan bevestigen dat ik er een aantal keer van overtuigd was dat ik een volgende lach van Sjeng niet meer aan zou kunnen, maar ik overleefde het.

Passagiers

Onze meeste medepassagiers waren gelukkig een stuk rustiger dan Sjeng. Wel hadden we nog een vrouw die het op de terugweg helemaal had gehad. Tegen Sjeng: “Hou eens op, schaapje. Alsjeblieft, zeg.” Tegen niemand in het bijzonder: “Ach, wat ben ik toch blij met mijn mannetje…”

En dan hadden we nog Het Jolige Vrouwen-trio. Die half 4 ’s nachts een uiterst geschikt moment vonden om nog even de belangrijke zaken des levens door te nemen. Zoals hun werk (“Laatst was ik de wc’s aan het schoonmaken. Kwam ik terug, hadden ze mijn mandje leeggehaald!”), hun kennissen (“Daar kunnen wij toch niks aan doen, dat zij geen leven heeft? Geen seksleven?”) en de koopjes (“Ik zag ze laatst liggen bij de Wibra. 2,50!”). Op de terugweg lieten ze Sjeng weten dat de verwarming van hen wel uit mocht (“Dadelijk ga ik strippen!”). Dat vond Sjeng geen slecht plan, maar De Joligste Vrouw had geen interesse: “Nee, kom over 20 kilo maar terug, zeg. Alleen maar vel.”

 

Maar goed, Parijs was het allemaal meer dan waard. Morgen verschijnt mijn fotoverslag online, dus stay tuned!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge