Boekpresentatie ‘Laat me jou zijn’

| 6 reacties

Afgelopen dinsdag mocht ik aanwezig zijn bij de boekpresentatie van het nieuwste boek van Petra Kruijt: Laat me jou zijn. Samen met Marcha – schrijfster van de superleuke chicklit Man o man die jullie allemaal moeten lezen – reisde ik af naar Utrecht. Na een heel gezellige autorit vol geklets kwamen we aan bij uitgeverij Zomer & Keuning.
Event Laat me jou zijn

Rondom Laat me jou zijn was een event georganiseerd voor een aantal bloggers (wat zijn jullie allemaal leuk!) en Petra kreeg het eerste exemplaar van haar boek uitgereikt.

De stapels lagen al klaar!

Jaloersmakende boekenkasten. Wil ik óóhóók!

Heerlijke hapjes!

Event Laat me jou zijn 4

Uitgeefster Monique vertelt over Petra, haar boeken en haar werk als redacteur bij Zomer en Keuning

Event Laat me jou zijn 5Nadat ze het eerste exemplaar van Laat me jou zijn in ontvangst had genomen, beantwoordde Petra – hoogzwanger! – al onze brandende vragen. Ze is niet direct van plan om in een volgend boek zwangerschap als hoofdthema te gebruiken, maar vertelde wel dat ze van haar redacteur te horen kreeg dat haar eigen zwangerschap af en toe doorsijpelde in Laat me jou zijn.

Petra heeft altijd al willen schrijven, maar was eerst zoekende naar het ideale genre. Ze probeerde het eerst toen ze jong was met gedichtjes en dacht daarna aan magisch-realistische boeken. Toen Zomer & Keuning startte met Nederlandse chicklit, vielen de puzzelstukjes helemaal op hun plek: dat ging ze doen! Laat me jou zijn is alweer haar zesde boek in dit genre, en een ander genre verkennen is daarom wel een wens van haar. Thrillers gaan het in elk geval niet worden: een misdaadbrein heeft ze niet.

Ondanks haar grote schrijfervaring, is het Petra nog nooit gebeurd dat een van haar boeken daadwerkelijk eindigde zoals ze in het begin dacht. Ook haar karakters vormen zich grotendeels tijdens het schrijven. Haar favoriete personages zijn trouwens vaak bijpersonages. Bij hen kun je de eigenschappen wat uitvergroten. In Laat me jou zijn is Gijsbertsen, de baas van Susan en later Lisan, een van haar favorieten. Tijdens het signeren verklapte ze dat ook Aubrey, die Susan ontmoet in San Francisco, ook een van haar favoriete karakters is.
Event Laat me jou zijn 6

Ook Gillian King vertelde over haar schrijfcarrière tot nu toe. Toen ze dertig was, besloot ze dat ze een boek wilde schrijven. Dat deed ze in eerste instantie nog helemaal niet met het idee om het daadwerkelijk te laten uitgeven, maar vanwege het plezier dat ze aan schrijven beleeft. Ze had aanvankelijk ook geen idee dat er iets als chicklit bestond, ze schreef gewoon fictie over liefde, met humor gebracht, voor jonge vrouwen.

Voor Zwart Wit moest ze een schrijfmarathon houden om de deadline te halen. Gillian heeft naast haar schrijfwerk namelijk een succesvolle praktijk voor kinderen met leerproblemen en is moeder van twee kinderen. Een druk leven dus, maar toch lukte het haar om het boek op tijd af te krijgen. Een hele prestatie!

Daarna was het tijd voor de presentatie van Marcha de Groof, die ons alles vertelde over het schrijven van een eerste boek en wat er bij debuteren komt kijken. Leuk om te horen dat Petra Kruijt als redacteur bij Man o man betrokken was! Marcha koos er bewust voor om wat meer herkenbaarheid in haar boek te brengen. In de (buitenlandse) chicklits die ze las hebben de hoofdpersonen vaak exclusieve beroepen en heel spannende levens, terwijl haar hoofdpersoon Sara veel meer een girl next door is met een baan in de kinderopvang. Wat ik ook extra leuk vind, is dat haar boeken zich in Limburg afspelen.

Schrijftips van Marcha

Marcha gaf ons ook nog een aantal handige schrijftips. Zo benadrukte ze dat plezier hebben in het schrijven het allerbelangrijkste is. Soms lukt het schrijven gewoon even niet, maar af en toe moet je jezelf toch dwingen. Haar gouden tip: hou je einddoel voor ogen!

We kregen allemaal een exemplaar van Laat me jou zijn mee naar huis – mijn recensie staat al online – en daarnaast was er voor alle aanwezigen een héél erg goed gevulde goodiebag. Iedereen van Zomer & Keuning en vooral Dagmar: bedankt dat ik bij dit superleuke, perfect georganiseerde event mocht zijn en iedereen die er was: bedankt voor de gezelligheid! 😀

Event Laat me jou zijn 10

6 reacties

 1. Klinkt gezellig! En die boekenkasten, jaaa… Wil ik ooook.
  Rosanne postte onlangs…Île de Noirmoutier: eiland van eb en vloedMy Profile

 2. Leuk verslagje! Was supergezellig om je weer te zien. 🙂 (en om je kruidnotenpartner in crime te zijn, haha)
  Maaike postte onlangs…Recensie: Hyperbool en nog wat – Allie BroshMy Profile

 3. Wat een leuk verslag :D, superleuk om je te ontmoeten!
  Jessica postte onlangs…TTT | Top 10 Personages die ik in het echt zou willen ontmoetenMy Profile

 4. Hai Audrey!

  Wat was het gezellig met jou in de auto, zo wordt een autorit toch een stuk aangenamer! 🙂

  Zéker met die overheerlijke brownies…

  Leuk dat je erbij was en zo genoten hebt van deze dag. Moeten we maar snel nog eens overdoen! 🙂

  Liefs, Marcha

 5. Jaa wat was het leuk! Ik vond het ook super om jou te spreken. En die boekenkasten zijn inderdaad geweldig. Het is dat ze van niemand in het bijzonder zijn, anders zou ik jaloers op hem/haar zijn. 😉

 6. Ik ben nog op zoek naar een boek om mijn bucket list te vervolledigen. Ben zeer benieuwd naar je boekrecensie 😉
  Dora postte onlangs…Bucketlist: stand van zaken (1)My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge