25 dingen die ik deed tijdens mijn vakantie

| 15 reacties

De afgelopen twee weken had ik vakantie. Gewoon thuis, en dat vond ik helemaal niet erg. Integendeel: mijn vakantie voelde eindeloos en elke dag deed ik precies waar ik zin in had. In dit artikel deel ik 25 dingen met je die ik tijdens deze vakantie heb gedaan.


Disclaimer: ik neem de corona-maatregelen nog steeds serieus en heb bij alle bezoekjes die ik aan anderen/openbare plekken bracht voldoende afstand gehouden en regelmatig mijn handen gewassen.

25 dingen die ik deed tijdens mijn vakantie

 1. Op de eerste maandag van mijn vakantie werden we tot onze verbazing pas wakker om half 10. Heerlijk!
 2. Neefjes F. en B. kwamen langs. Het lukte me voor het eerst om een Too Good To Gopakket van de bakker in het dorp te scoren, dus dat kwam goed uit. Verder knutselden we, speelden het Poepspel, gingen we naar een speeltuin in de buurt en speelden de jongens op de piano.
 3. Ik maakte wraps, een bak pastasalade én deze gouwe ouwe mini-Oreo-witte-chocolade-cheesecakejes.
 4. Al deze lekkernijen nam ik mee naar vriendin D. Ik had haar nieuwe huis alleen nog maar gezien in een digitale rondleiding, dus het eindelijk écht zien, was heel erg leuk.
 5. Ik keek het eerste seizoen van Game of Thrones. Daarover binnenkort meer…
 6. Ik mocht van mezelf op een rustig tijdstip naar een kringloopwinkel, maar er waren meer mensen dan ik er bij mijn eerdere bezoekjes opgeteld had gezien. Ik scoorde elf delen van de Babysittersclub-serie die nog ontbraken in mijn for old times’ sake-verzameling.
 7. Bij de Action vond ik eindelijk de aqua markers waar iedereen zo enthousiast over was, en waar ik o.a. Emmy prachtige dingen mee had zien maken. Uiteraard testte ik ze thuis meteen uit, maar het effect met water viel bij mij nogal tegen. Als iemand nog goede tips heeft: enlighten me!
 8. Ik proefde voor het eerst de KitKat Chunky Salted Caramel Fudge (met dank aan de tip van Irene). LOVE IT!
 9. We maakten heel veel wandelingen door de bossen en velden in de buurt.
 10. We vonden een geocache op een plek waar we al een keer of acht tevergeefs hadden gezocht. Uiteraard viel hij weer in de categorie ‘hoe hebben we die ooit kunnen missen?’
 11. Ik “plantte” stukjes lente-ui in een glas water en verbaasde me over hoe snel die dingen doorgroeien. Lifehack!
 12. En ook twee mangopitten gingen – ondersteund door satéprikkers – in een glas water.
 13. Ik had twee agilitytrainingen met Sproet. Eentje moesten we voortijdig afbreken vanwege naderend onweer. Nog nooit hebben we alle toestellen zó snel opgeruimd!
 14. Omdat mijn patisserie-cursus is uitgesteld tot een nader te bepalen datum, kreeg ik het magazine Meesterlijk gratis opgestuurd. Heel interessant en inspirerend, en echt een aanrader voor als je graag bakt. Het is trouwens ook bij Dille & Kamille te koop.
 15. Ik maakte een flinke bak eiersalade om de lunch wat op te pimpen.
 16. Vlak voor mijn vakantie haalde ik voor het eerst een Too Good To Gogroente- en fruitpakket op bij Smeding/Sligro. We kregen echt súperveel, dus in mijn vakantie kookte ik veel met de groentepakketjes die we hadden ingevroren. Dat ging verrassend goed.
 17. Ik hielp vriendin C., die vrijwilliger is bij een egelopvang, met een brief voor de provincie en een persbericht. Als dank kreeg ik filmpjes en foto’s van een té schattige baby-egel die de geniale naam Huffelpuf heeft gekregen. Ik kwam erachter dat ik hem over een tijdje kan “adopteren” en dan voor een bescheiden bijdrage een certificaat en een egelknuffel krijg. Werd ik helemaal enthousiast van.
 18. Ik kreeg een mailtje van de personeelsvereniging van mijn werk. Omdat ze geen activiteiten kunnen organiseren, mochten we allemaal een cadeaubon uitkiezen. Ik koos voor een bon van een heel goede ijssalon(keten) in Limburg. (Voor de insiders: Clevers.!). #lovemyjob
 19. Met vriendin J., haar twee honden en Sproet ging ik wandelen in een losloopgebied. Daarna maakten we deze vegetarische risotto en maakte ik haar en haar vriend flink in bij een potje Ticket to Ride Nederland.
 20. Ik flanste een mangobavarois-vlaai in elkaar. Het recept komt donderdag online!
 21. Ik deed zo hard mijn best bij rhythm boxing op de Wii Fit dat ik drie dagen spierpijn had.
 22. Ik pre-orderde deel 2 en deel 3 van de Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman omdat ik onwijs heb genoten van deel 1 – Buren with benefits.
 23. Mijn auto moest naar de garage voor de APK. Ik kwam erachter dat ik in het vervolg toch echt moet vertrouwen op het reukvermogen van Sproet. Een tijdje geleden vond ze het namelijk heel interessant ruiken onder mijn auto, en nu kwam ik erachter dat er een marter aan de bedrading had zitten knabbelen…
 24. Voor Vaderdag maakte ik zelf een persoonlijk kaartje.
 25. Ik ging naar Maaike en we beleefden zoveel avonturen dat die dag een eigen blogpost krijgt.

Heb jij nog wat leuks gedaan de afgelopen weken?

15 reacties

 1. Klinkt als een heerlijke vakantie. Ik was vooral druk met afstuderen en opdrachten voor mijn eigen bedrijf en een hoop therapie. Nu er allemaal weer wat meer rust in komt heb ik gelukkig weer een hoop tijd om leuke dingen te doen met vrienden.

 2. Volgens mij was dat een heerlijke vakantie. En wat een goed idee zeg, om in plaats van een personeelsuitje iedereen een bon te geven.

 3. Wat een fijne vakantie zeg! Tof dat je Game of Thrones hebt gekeken. Ik was daar eerst wat sceptisch over, maar na het eerste seizoen bekeek ik het tweede seizoen en toen vond ik het echt een goede serie! Het eerste seizoen vond ik wel lastig doorkomen. Ik ben benieuwd wat jij ervan vind. En wat leuk al die sociale gelegenheden en het koken! Fijn dat je voor dat soort dingen hebt kunnen doen!

 4. Haha blij dat ik je geïnfluenced heb met die Kitkats 😀 Ik heb er ook net een op! Game of Thrones heb ik ook ooit gekeken maar ik ben na een paar seizoenen toch nog afgehaakt.

 5. Klinkt goed! Vooral de hoeveelheid eten.

 6. Dat klinkt als een heerlijke en ontspannen vakantie! Zo hoort een vakantie ook te zijn in mijn ogen. Lekker veel vrijheid.

 7. Wat een heerlijke vakantie! Ik zeg al jaren dat ik eens gewoon vakantie wil nemen om thuis te blijven, maar uiteindelijk doe ik het nooit want ik reis gewoon ook zo graag. Maar door corona word ik er sorta kinda toe gedwongen (want geen zin in gedoe op reis), dus ik ben benieuwd hoe dat wordt 🙂

 8. Dat klinkt zo lekker! Maar goed, vakantie thuis is ook mijn ideale vakantie. Ik heb al heimwee als ik mijn voordeur niet meer kan zien.

  Ik heb gisteren een online tekenles gevolgd! Dat was leuk, zeg! 🙂

 9. Klinkt als een heerlijke vakantie! Nummer 11 ga ik ook eens proberen…!

 10. Klinkt als een zalige vakantie, meer moet dat niet zijn! Is dat poepspel een aanrader?

 11. Clevers-bon? Zoeken jullie nog personeel??

  Leuke dingen heb je gedaan in je vakantie. Ook nog best heul veul eigenlijk.

 12. Jij weet jezelf goed te vermaken, ik ga weer eens kijken of die pakketten al bij mij in de buurt te krijgen zijn.

 13. Goed om te lezen dat je toch heel wat leuke dingen heb meegemaakt tijdens je vakantie! De Babysitterclub-serie las ik vroeger echt ook altijd! Jeugdsentiment, haha. Ik heb nu echt heel erg trek in een Kitkat Chunky overigen. Heb deze variant nog nooit gegeten, maar hij klinkt echt overheerlijk.

 14. Wat fijn die 25ste leuke momenten dat je gedaan hebt tijdens je vakantie.

 15. Klinkt als een heerlijke vakantie! Ik neem het ter inspiratie mee als ik vrij heb. Ik moest trouwens wel even opzoeken wat het poepspel was haha. Was even in de war 😉

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge