24 for 2024: update #1

| 7 reacties

Begin dit jaar deelde ik hier mijn 24 for 2024-lijstje. Nu we alweer vier maanden verder zijn, vind ik het wel tijd voor een update. Hoe staat het met mijn lijstje?

beeldbank bloesem

24 for 2024

1. Mijn snackvoorraad opruimen (check!)

Deze heb ik zowaar al afgevinkt op 29 april!

2. Mijn boekenkast opruimen

En… deze nog niet. Ik heb uitzicht op mijn boekenkast terwijl ik dit typ, en ik vrees dat het er de afgelopen maanden eerder erger op is geworden. To be continued…

3. De vriezer opnieuw ordenen (check!)

En dit deed ik ook! Op 4 maart, vlak voordat de Week zonder Vlees startte. Heel satisfying om het mooi gestructureerd te zien.

4. Kinderyoga doen

Dit is nog niet gelukt. Ik heb wel contact opgenomen met de mensen waar ik de vorige keer een workshop bij deed, maar de enige les die geschikt is voor de leeftijd van de kinderen valt nu samen met de agilitytrainingen met de honden. Dat zijn dure lessen, dus daar mis ik er liever geen van.

5. Creatief schrijven (0/5000 woorden)

De teller staat nog op nul. Tja, wat kan ik er verder over zeggen? Ik heb het de laatste tijd behoorlijk druk met andere dingen (waarover later meer in een apart blogje) en ik hoop in de zomer mijn schrijf-spark weer een beetje aan te wakkeren.

6. Een proefles van een nieuwe sport doen

Ook nog niet gedaan. Ik heb wel al een beetje zoekwerk verricht, dus dat is in elk geval iets.

7. 10x wandelen met een volwassene (4/10)

Met dit doel loop ik mooi op schema. Ik heb de afgelopen maanden met vier verschillende mensen gewandeld, dus dat is heel leuk. Ik denk wel dat er voor de rest van het jaar wat herhalingen komen trouwens, maar dat is natuurlijk niet erg. Eind februari wandelde ik trouwens met Rianne, die het onderstaande plaatje schoot.

Je ziet een wandelpad met links een veld, en op de achtergrond een molen en de rivier de Maas

8. Zwemmen in de zomer

Hoewel het weer op het moment dat ik dit blogje typ erg zomers aandoet, is dat seizoen nog niet aangebroken. Ik verwacht bij mijn september-update deze zeker te kunnen afvinken.

9. 5x (of eigenlijk 7x) bakken (4/7)

Na mijn twee baksels voor de verjaardag van de kinderen, heb ik nog twee keer gebakken. Op mijn verjaardag eind januari bakte ik brownies, en begin maart bakte ik de appelsloffen die je hieronder ziet. Mijn schoonmoeder was jarig en wilde als cadeau graag een appeltaart. Nu vind ik appeltaart eigenlijk helemaal niet leuk om te maken, dus ik besloot haar wens wat creatiever te interpreteren. Deze appelsloffen (mijn go to-sloffenbodems met amandelspijs, opgespoten banketbakkersroom en stukjes appel gebakken met kaneel) vielen gelukkig erg in de smaak!

Twee langwerpige sloffenbodems met banketbakkersroom erop, en daarbovenop stukjes gebakken appel met kaneel

10. Drie boekaanraders van Vriend O. lezen (1/3)

De eerste aanrader van Vriend O. was De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Záfon. En wauw, wat was dit een fantastisch boek! Ik heb echt een aantal avonden tot héél laat doorgelezen omdat ik niet wilde stoppen. Het is bij dezen nu ook een boekaanrader van mijzelf, haha.

11. Een professionele massage boeken (check!)

Consider it done! Op 20 februari lag ik heerlijk te genieten op een massagetafel, als verlaat verjaardagscadeautje aan mezelf.

12. Een wedstrijdrondje met Mango lopen zonder diskwalificatie (check!)

Dit lukte zowaar al bij onze eerste wedstrijd op 20 januari, en zelfs bij beide parcoursen! Bij de training gebruiken we nog een hulpmiddel bij de slalom. Op wedstrijden is dat er natuurlijk niet, dus daarom leverde dat een hapering op in het parcours. Maar verder liep ze supergoed, dus ik was hartstikke trots. Als bewijsmateriaal voeg ik hieronder een filmpje toe (verwijder ik later misschien weer, dus grijp je kans om het te aanschouwen…).

Komende zondag hebben we trouwens weer een wedstrijd – nu lekker buiten op het gras. Duimen jullie mee voor mooi weer?

13. 10x wandelen met Sproet (3/10)

Met drie uit tien ben ik best al aardig op weg, vind ik. In de winter had ik niet heel veel zin om extra rondjes te wandelen ook, dus ik verwacht dat dit wel goed komt de komende maanden. In de lente en zomer vind ik het vaak wel fijn om in de vroege avond nog even een rondje te maken.

14/15 Op stap met dochter L./Op stap met zoon M.

Dit is allebei nog niet gebeurd. Ook hier geef ik de seizoenen de schuld, haha. Als iemand trouwens nog leuke tips heeft over wat je kunt doen met een kind van 2,5: graag! Ik heb voor allebei wel een ideetje, maar ik denk dat het leuker kan.

16. Beter piano leren spelen

Eh… Ik heb de piano al een paar maanden amper meer aangeraakt, haha. We zullen zien wat dit doel nog brengt dit jaar.

17. Het NGT-handalfabet leren

Hier ben ik ook nog niet mee aan de slag gegaan. Een paar letters ken ik al omdat ze logisch zijn, maar die tellen niet echt. Overigens gebruiken onze kinderen regelmatig de gebaren van hun letters om naar elkaar of zichzelf te verwijzen, heel schattig. Vooral omdat L. voor de M. nog wel eens vier vingers wil gebruiken (het gebaar voor de M is dat je de middelste drie vingers van je hand voor je houdt, zodat je eigenlijk een echte M ziet).

18. Elke week een nieuw gebaar leren (voorlopig afgehaakt)

Hiervoor heb ik de eerste acht vakjes in mijn bullet journal ingekleurd. De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik dit doel een beetje los heb gelaten. Vooral het idee dat ik bewust gebaren voor mezelf wilde gaan leren in plaats van gebaren die we met de kinderen gebruiken nekt me, merk ik. Ik blijf verder wel gewoon gebaren leren en dat vind ik voor nu eigenlijk wel prima.

19. Bezig zijn met ‘iets van klussen’

Hiervoor heb ik eigenlijk nog niet echt de gelegenheid gehad. Op een gegeven moment deed de doorspoelknop van ons toilet het niet meer. Toen heb ik wel hoogstpersoonlijk het afdekding van de muur afgehaald, maar nadat ik aan wat dingen had geduwd, deed-ie het alweer, haha.

20. 20 blogposts publiceren (6/20)

Met deze er bij zitten we op zes. Kon beter dus, maar het loopt zoals het loopt. Ik heb wel aardig wat ideeën voor blogjes, dus dat is in elk geval mooi. We zien wel waar het schip strandt!

21. Fotoalbums maken (2/3)

De fotoalbums van de kinderen zijn klááááár, hoera! Ik moet alleen nog aan de slag met het familiealbum 2021-2023. Dat zal alleen een stuk minder werk zijn, vermoed ik. Bij de babyalbums van de kinderen moest ik echt nog alles uitzoeken, dus dat was een hele klus. Ik kwam er trouwens achter dat het zelfs bij een twee-eiige tweeling behoorlijk lastig kan zijn om ze uit elkaar te houden. Als ze als newborn geen mutsje op of herkenbare kleding aan hadden, moest ik soms echt heel goed kijken en vergelijken met andere foto’s waarbij ik het wel zeker wist, haha.

22. Een creatieve workshop doen

Nog niet gedaan.

23. 10x bord- of kaartspelletjes doen (3/10)

Dit heb ik drie keer gedaan. Allemaal in januari, en daarna niet meer. Ik verwacht wel dat ik dit doel ga halen, want op zich zit ik redelijk op schema.

24. 10x handletteren of tekenen (3/10)

En ook hier staat de score op drie uit tien. Ik heb voor wat overzichten in mijn bullet journal gehandletters en gedoodeld, en ik rondde een paar weken geleden een tekenprojectje af waar ik vorig jaar aan was begonnen. Voor de rest van het jaar moet ik dus wel echt bewust wat nieuwe ideetjes verzinnen. Tips zijn welkom!

7 reacties

 1. Als je in de herhaling mag… Volgens mij is Beesel in de lente/zomer ook mooi. Kunnen we ons gesprek voortzetten.
  Rianne postte onlangs…Een einde aan de rommelMy Profile

 2. Leuk, veel creatieve dingen zie ik! En als je een keer in Utrecht wil wandelen (ik weet eigenlijk niet waar je woont, bedenk ik nu), let me know!

 3. Toch al heel goed bezig, vind ik! Leuk om dat filmpje te zien. En nooit geweten dat het voor jou ook zo hard rennen is.
  Naomi postte onlangs…Vermoeiende ontspanningMy Profile

 4. Leuk overzichtje, lekker bezig hoor. Ken je de groep van Be Creative Shop op Facebook? (Of had ik die de vorige keer al genoemd?) Daar vind je heel veel inspiratie voor tekenen en handletteren, er is een maandelijkse challenge en er zijn regelmatig lives. Ze zitten ook op insta, maar in de facebookgroep gebeurt het meeste.
  Jenn postte onlangs…Kilo’s Knallen | Over je mooi voelen, dat gevoel kwijtraken én het weer terugvindenMy Profile

 5. Nou! Goed bezig, hoor! Dat die foto-albums klaar zijn vind ik een topprestatie! En je filmpje is ook helemaal geweldig. Terecht trots!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge