21 for 2021 – update #2

| 9 reacties

Tijd voor een tweede update van mijn 21 for 2021-project! Er zijn weer vier maanden verstreken sinds de vorige update. En nou ja, dat waren me natuurlijk de maanden wel. Half mei hield ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen, een kleine maand later wist ik dat ik twee kinderen verwachtte, en dat alles had natuurlijk best wat impact op mijn leven. Ik had opeens een stuk minder energie over, en ook merkte ik dat ik in sommige doelen helemaal geen zin meer had. Ik heb dan ook besloten om er een aantal gewoon volledig te schrappen.


21 for 2021

1. Beter naar mijn lichaam luisteren

Dit doel was juist makkelijker om aan te werken door mijn zwangerschap. Of ja, makkelijker… Ik liep/loop zo nu en dan keihard tegen mijn grenzen aan (of eigenlijk eroverheen) en dan zit er niet echt iets anders op dan rustiger aan te doen. En ik moet zeggen: het lukt de laatste tijd ook echt steeds beter om preventief rust te pakken. Dus bedankt, baby’s!

2. Vaker mediteren

Dit gaat de laatste tijd ook heel goed! Ik had vaak de neiging om als ik een kwartiertje over had even een kort meditatiefilmpje op YouTube op te zoeken. Bij Romy las ik de tip om eens een langere guided meditation op te zoeken, en dat hielp! Ik ben nu vooral fan van meditatiefilmpjes speciaal voor zwangeren. (Laatst kwam ik er een tegen waar ze begonnen met een ruisende zee, dat snapte ik dan weer minder goed.)

3. Een dripcake maken voltooid in maart

4. 50 geocaches vinden (35/50)

Dit is een +21 ten opzichte van eind april, dus dat is een mooie score! Wel vraag ik me een beetje af of er nog veel geocache-wandelingen in zullen zitten de komende tijd. Maar hé, zelfs als het hierbij blijft, ben ik tevreden.

5. Een weekend offline gaan voltooid in maart

6. Bij agility promoveren met Sproet

Ik heb welgeteld één wedstrijd kunnen lopen het afgelopen kwartaal. Wel sleepten we toen een welverdiend promotiepunt binnen, dus dat is positief. Komend weekend heb ik de laatste wedstrijd op de planning staan ivm mijn zwangerschap. Hopelijk lukt het om daar dit doel te voltooien. Wish us luck!

7. Mango 10 nieuwe trucjes leren (3/10)

Zeker in het eerste trimester van mijn zwangerschap had ik ’s avonds geen enkele puf om iets anders te doen dan op de bank liggen. Mango trucjes leren schoot er dus aardig bij in. Ik ben nu wel weer begonnen met een nieuwe: haar laten buigen op commando.

8. De zolder upgraden

Hiermee zijn we nog niet veel verder dan de vorige keer. Het leveren van de isolatie duurde wat langer dan gehoopt. Vriend O. is inmiddels aan de slag, waarvoor ik hem uiteraard heel dankbaar ben.

9. De voortuin vergroenen voltooid in maart

10. Minimaal 3 kunstwerken kopen

Ook dit doel had ik al afgevinkt. Inmiddels staat er een apart artikel over onze gallery wall online!

11. 25.000 woorden creatief schrijven (15.164/25.000)

De afgelopen vier maanden schreef ik iets meer dan 3000 woorden. Vooral over mijn zwangerschap, en ik schreef nog een beginnetje voor een kort verhaal, maar daar bleef het bij. Dit doel heeft me veel gebracht – hallo, mijn verhaal is gewoon gepubliceerd in een echt boek! – maar ik denk niet dat ik mijn eerder gestelde doel nog ga halen. Maar dat maakt niet uit. We zien wel!

12. 300 nieuwe woorden Scottish Gaelic leren (64/300) – geschrapt

Geen progressie de afgelopen maanden. De motivatie heb ik ook niet meer echt – ik zie mezelf de komende paar jaar niet op vakantie gaan naar Schotland. Daarnaast vermoed ik dat mijn zwangerschapsbrein/moederbrein to be alle nieuwe woorden toch genadeloos zou schrappen straks.

Beeldbank bloesem bloemen boompje

13. 5 recepten met peulvruchten en/of noten maken (5/5)

Gelukt! De vorige keer kon ik al melden dat mijn afkeer van peulvruchten grotendeels is verdwenen. Nee, je moet het nog steeds niet overdrijven, maar in de juiste combinatie en hoeveelheid gaat het meestal prima.

De afgelopen maanden heb ik het noten-issue aangepakt. Ik begon met gehakte pinda’s, in een Aziatische fusion-salade uit een maaltijdbox. Dat viel eigenlijk best in de smaak, en inmiddels voeg ik regelmatig wat stukjes pinda toe aan een salade. En ja, ik weet dat pinda’s officieel geen noten zijn, maar ik doe het ervoor.

Voor het vijfde gerecht at ik een oosterse schotel bereid door Vriend O., met gehakte cashewnoten erdoor. Ook dit heb ik glansrijk overleefd. Hoera!

14. Een nieuwe mokkataartpoging wagen voltooid in april

15. Vaker handletteren – geschrapt

Bijna niet meer gedaan. Ik heb er vrede mee. Deze ga ik schrappen.

16. Dozen opruimen

De vorige keer moest ik al beschaamd toegeven dat ik nog niks had gedaan hieraan. Nu weer. Het verschil is wel dat ik nu echt gemotiveerd ben om het binnenkort te doen, want ik verwacht over twee maanden een soort walvis te zijn.

17. 3 zelfhulpboeken lezen (2/3)

Het tweede boek is uit en met de derde ben ik halverwege. Helemaal prima dus! Boek twee ging trouwens over zwangerschap en was erg interessant. Je leest er binnenkort meer over.

18. 25 andere boeken lezen (23/25)

Bijna voltooid! Plus 13 in de afgelopen maanden, dus dat is netjes.

19. Een samenlevingscontract en testament fixen – voltooid

Check! In mei zetten we onze handtekeningen onder deze documenten.

20. All you can eat-sushi eten – geschrapt

Ook dit doel schrap ik. Ik vind maki’s met crispy chicken en nigiri’s met zoete omelet hartstikke lekker, maar toch vooral als afwisseling van een shitload sushi met rauwe vis. En aangezien ik dat niet meer mag eten, heb ik niet veel behoefte om dit doel dit jaar te voltooien.

21. Een grote bombe maken

Het idee achter dit doel was om met Kerst een ware showstopper op tafel te zetten. Maar met Kerst heb ik dus óf zelf nog een enorme bombe aan mijn lichaam hangen (ik ben 36,5 week zwanger tegen die tijd…), óf ik ben net bevallen, óf – ik ben dan twee kerstkindjes aan het baren (eeeeh, liever niet). Allemaal niet echt ideale scenario’s om dit doel te voltooien. Ik vind het wel leuk als zo’n bombe echt voor een gelegenheid is, dus ik heb voorlopig het plan om er een in Sinterklaas-stijl te maken. We zullen zien of dat haalbaar is!

Zo, dit ruimt best lekker op, hè. Hopelijk gaat het met de dozen straks net zo voorspoedig 😉

Heb jij ook doelen voor dit jaar opgesteld?

9 reacties

 1. Wow, jij bent lekker bezig! Ik ben na het lezen van dit lijstje vooral nieuwsgierig naar wat een bombe is (ik heb echt geen idee, maar ga het na deze reactie meteen googlen, haha). Ook wel goed dat je gewoon wat dingen schrapt van je lijstje, dat zou ik eigenlijk ook moeten doen, om ze vervolgens te vervangen voor iets dat wel past. Een mens verandert nu eenmaal en heeft andere wensen, toch? Nou goed, tijd om ook nog eens kritisch naar mijn eigen lijstje te kijken, dus 😉
  Anne postte onlangs…Dagboekje 34 • 2021My Profile

 2. Kijk! Daar houd ik van. Op tijd dingen schrappen! Je bent goed bezig.

  Als ik lees dat jij met Kerst hoogzwanger bent, raak ik helemaal in de war. ‘Is ze dan nóg zwanger?’ dacht ik. Want voor mijn gevoel moet de zomer nog komen en is het voorjaar. Maar het is nu natuurlijk al september!

  Ik had mezelf geen doelen gesteld voor 2021. Ga ik ook niet meer doen, trouwens. Het is al september! 🙂

 3. Lekker lijstje heb je, ik heb wel zoiets maar daar staan ook dingen op voor de toekomst verder dan dit jaar. Heb van de week iets gedaan wat ik nog graag wilde.

 4. Wat goed dat je echt langere meditaties kunt. Voor mij is 10 minuten echt wel het maximum. Maar dat doe ik dan wel elke dag met Headspace.

 5. Respect hoor. Die bombe vind ik hoe dan ook al gelukt, al is het wat anders dan je in gedachten had… Ik vind dat je alsnog heel ver bent gekomen. Verder dan ik tot nu toe in ieder geval, maar ik weet nog niet of dat me motiveert of frustreert😜.
  Naomi postte onlangs…Overdosis wilskrachtMy Profile

 6. Hoewel sommige doelen niet meer haalbaar zijn ben je toch echt wel goed bezig!
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Een dagje vermaak in VolendamMy Profile

 7. Een mooi lijstje. De schrappers, die begrijp ik wel. Dat sommige andere doelen misschien niet gehaald gaan worden is ook logisch en ik duim voor een punt voor Sproet.

  Mijn doelen voor dit jaar zijn de standaard doelen. Gezond(er) eten, bewuster met de aarde omgaan, meer bewegen en een betere balans Werk/Privé.

 8. Amai idd, ge hebt nogal kunnen bijzetten in deze update! Sterk bezig! Sowieso zal je zwangerschap nog wel het een en het ander van je vragen. Genoeg rusten lijkt me cruciaal, dus supergoed dat je al zo goed naar je lichaam kan luisteren!

  Eigen doelen.., haha ik ben daar slecht in precies 😛 ik doe meestal maar wat, ben nogal een impulsieve!
  Robin Schrijvers postte onlangs…Weekoverzicht W35My Profile

 9. Wat heb je al een hoop gedaan en zelfs al afgevinkt! En gelijk heb je dat je een paar doelen geschrapt hebt om dat het er net van komt of dit jaar niet haalbaar meer is. Leuk dat het ook zo gevarieerd is trouwens.
  Giovanna Jansen postte onlangs…31 dingen om te doen met een nieuw notitieboekjeMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge