21 for 2021 – update #1

| 17 reacties

Begin dit jaar konden jullie al lezen over mijn 21 for 2021-project. Nu de eerste vier maanden van 2021 erop zitten, is het de hoogste tijd voor een eerste update. Hoe staat het ervoor? Heb ik al veel doelen kunnen afvinken, of moet ik nog hard aan de bak? Lees (en kijk!) mee!


21 for 2021

1. Beter naar mijn lichaam luisteren

Dit gaat echt de goede kant op! Mocht je je afvragen hoe ik dit – en de andere meer algemene doelen – bijhoud: ik heb een 21 for 2021-overzicht gemaakt in mijn bullet journal. Voor dit soort doelen heb ik voor elke maand een vakje. Aan het einde van elke maand geef ik dat een kleur die correspondeert met hoe het ging. In januari en februari had ik nog wat moeite met dit punt, maar de laatste tijd gaat het heel goed.

2. Vaker mediteren

Hier begon ik vrij fanatiek mee, maar er is een beetje de klad ingekomen de laatste maanden.

3. Een dripcake maken

Tadaaa, mijn eerste dripcake! Ik maakte hem voor mijn vaders verjaardag. Het is een chocoladebiscuit, gevuld met frambozencremeux en overgoten met chocoladeganache. De roze drips zijn gemaakt van witte chocolade-ganache en kleurstof. De drips maken vond ik lastiger dan verwacht, maar I did it!

drip cake

4. 50 geocaches vinden (14/50)

Dankzij een gezellige geocache-wandeling begin dit jaar kon ik er direct 10 afvinken. Een goede start dus. Inmiddels staat de score op 14. In juni zijn we een midweek op Texel, dus dan kan ik vast een flinke slag slaan.

5. Een weekend offline gaan

Check! Dit doel voltooide ik in het laatste weekend van februari – check ook mijn blogpost over mijn eerste offline weekend.

6. Bij agility promoveren met Sproet

Pffff. Nul progressie, maar dat ligt niet aan mij. Helaas zijn de wedstrijden nog niet opgestart. Gelukkig kunnen we wel weer buiten trainen.

7. Mango 10 nieuwe trucjes leren (3/10)

De score tot nu toe: drie uit tien. Mango kan inmiddels op commando blijven staan, in een doos springen en achteruit lopen.

We zijn trouwens ook net begonnen met (pre)agility en dat vindt ze – zoals verwacht – heel erg leuk. Ze doet ook alles zonder aarzelen – in tegenstelling tot Sproet die alles eng vond. Eigenlijk zou ik op dit lijstje dus ook wat agility-commando’s kunnen zetten, maar dat vind ik toch niet helemaal tellen.

8. De zolder upgraden

Nou, we hebben een dakraam, dus dat is mooi. Met de isolatie schiet het nog niet op, omdat we nog een verstopte rottende dakplaat ontdekten. Letterlijk een verborgen gebrek dus. Beetje jammer, maar we hebben inmiddels een plan van aanpak om hier snel mee verder te gaan.

9. De voortuin vergroenen

Dit doel is afgevinkt. De kiezels uit de voortuin halen bleek een helse klus (en niemand op Marktplaats zit blijkbaar te wachten op gratis af te halen kiezels). Uit het getier van Vriend O. bleek dat worteldoek verwijderen al niet veel makkelijker was. Inmiddels is het grootste deel van de kiezels eruit, zitten er heel wat zakken tuinaarde in en beginnen de eerste groene sprietjes van de bijen en vlinders lokkende bloemenmix al op te komen.

10. Minimaal 3 kunstwerken kopen

Met dit doel ging het héél goed. Of ja, in het begin van het jaar ging het nog moeizaam. Ik bestelde een kunstwerk waarvoor een vrij lange wachttijd gold, en omdat ik heel graag aan mijn gallery wall wilde beginnen, ben ik de afgelopen maand nogal los gegaan op Etsy. Ondertussen kwamen er via Twitter nog wat toffe kunstwerken op mijn pad, waardoor onze gallery wall inmiddels echt vorm heeft gekregen. Ik ben er tot nu toe al erg blij mee en ga er later nog een apart artikel aan wijden.

11. 25.000 woorden creatief schrijven (12.028/25.000)

Voor dit doel maakte ik een staafdiagram met het aantal woorden per maand. In januari eindigde ik op 867 woorden. In februari bleef ik op nul steken. In maart deed ik een korte writing prompt om te voorkomen dat ik weer op nul zou eindigen, maar toen zag ik opeens een bericht over een zomerse schrijfwedstrijd. Ik kon wel een stok achter de deur gebruiken, dus ik begon aan een verhaal. Met de deadline op 30 april werd deze maand een heel goede schrijfmaand met ruim 9.000 woorden. In totaal zit ik nu bijna op de helft van mijn jaardoel, hoera!

Het grappige is trouwens wel dat de schaal in mijn staafdiagram dus te kort was voor mijn extreem productieve schrijfmaand in april…

12. 300 nieuwe woorden Scottish Gaelic leren (64/300)

Met deze nieuwe poging om mijn plan om Scottish Gaelic te leren nieuw leven in te blazen gaat het niet bijster goed. Elke dag één nieuw woord is tot nu toe niet echt gelukt. Eens in de zoveel tijd doe ik er nu een aantal tegelijk, maar ik moet bekennen dat de woorden zo ook niet echt beklijven.

13. 5 recepten met peulvruchten en/of noten maken (3/5)

Met gepaste trots kan ik jullie mededelen dat ik inmiddels in staat ben om de meeste peulvruchten te eten, mits ze goed gecombineerd zijn in een gerecht met voldoende andere smaken en structuren. Naast de tomaten-linzensoep van Romy (al twee keer gemaakt) heb ik ook al regelmatig curry’s met linzen erin genuttigd en at ik een groentenschotel uit de oven met kidneybonen. Voor de rest van dit jaar zou ik graag nog wat recepten met noten uitproberen. Tips voor (niet-zoete) gerechten zijn welkom!

14. Een nieuwe mokkataartpoging wagen

Ik heb revanche kunnen nemen op de mislukte mokkataart van vorig jaar. Dat mijn mokkacrème eerst weer genadeloos in de schift schoot en er eerst niet uit wilde, is een detail. Het gaat om het eindresultaat, toch?

mokkataart

15. Vaker handletteren

Dit ging in het begin van het jaar nog vrij goed, maar ik heb er de laatste maanden minder zin. ’s Avonds kies ik er nu vaker voor om een boek of tijdschrift te pakken. Ook niet verkeerd natuurlijk.

16. Dozen opruimen

Hier heb ik nog precies niks aan gedaan. Sorry, Vriend O. Ik beloof dat ik er nog mee aan de slag ga voor het einde van het jaar.

17. 3 zelfhulpboeken lezen (1/3)

De teller staat op 1, of eigenlijk anderhalf. Period Power van Maisie Hill is net uit, en daar kun je binnenkort een apart artikel over lezen.

18. 25 andere boeken lezen (10/25)

Ik lig met 10/25 prima op schema!

19. Een samenlevingscontract en testament fixen

De documenten liggen klaar, maar de ondertekening volgt pas later deze maand. De wachttijden bij notarissen zijn nog steeds belachelijk lang, dus als je iets wil regelen: plan NU die afspraak.

20. All you can eat-sushi eten

Helaas, dit is nog niet gelukt – we weten allemaal wel waarom. Gelukkig was er wel the next best thing: bezorgsushi. Eddy’s Sushi is gevestigd in Venlo, maar heeft door corona een heel succesvolle business opgezet waarmee ze in een groot deel van Noord- en Midden-Limburg en zelf Oost-Brabant hun heerlijke sushi bezorgen. Echt waanzinnig lekker. Het ziet er prachtig uit en de rollen zijn enorm. Twee rollen van acht stukjes p.p zijn echt voldoende.

sushi

21. Een grote bombe maken

Dit doel bedacht ik voornamelijk voor Kerst, dus die ga ik lekker pas aan het einde van het jaar afvinken. Wel maakte ik laatst al een paar kleinere bombes – die dus qua vulling ook wat simpeler waren. Echt zin om straks een grote te maken.

Heb jij doelen voor dit jaar opgesteld? Hoe gaat het daarmee?

17 reacties

 1. Haha, ik heb even moeten speuren wie of wat Mango is. XD Wist niet dat je twee honden hebt. En sushi is inderdaad erg fijn om thuis te laten bezorgen. Geen warm eten dat lauw is voordat je er goed en wel aan begint, of gehannes met de magnetron. Lekkere frisse sushi!
  Wendy postte onlangs…Toffe Dingetjes 16 | april 2021My Profile

 2. Goed bezig zeg! Gaat helemaal goedkomen zo toch dit jaar? 😉 Ik voel me meteen mega onproductief, maar dat doet me vooral denken dat zo’n lijstje bijhouden heel slim is.

 3. Wauw, jij bent goed bezig! Wel voor mij een motivatie om ook eens verder te gaan, want ik heb nog maar twee doelen afgestreept. Die mokkataart ziet er weer zó lekker uit. En ik vind de dripcake prima gelukt hoor!
  Naomi postte onlangs…Bevrijdingsdag 5 mei 2021My Profile

 4. Wat een leuke dingen allemaal. De cakes zien er geweldig uit, veel van mijn doelen zijn dingen waar ik heen wil dus ik moet even afwachten. Ik dook van de week een minibieb in toen ik een geocache vond, heb die maar weer terug gestopt.

 5. Wat een leuke update van je doelen! Zo te zien ben je bij sommige dingen al aardig op weg en heb je ook al wat kunnen afvinken! Ik ben toevallig ook bezig met een samenlevingscontract en een testament, ook om alles maar te regelen rondom mijn nieuwe woning! En die baksels zien er echt heel goed en lekker uit! Leuk dat je jezelf daar zo in uitdaagt. En hoe leuk dat je met trucjes bezig bent met Mango! <3
  Meaghan postte onlangs…Waar ik naar uitkijk als ik straks de sleutel van mijn woning hebMy Profile

 6. Ik doe nooit doelen, maar wil meestal op dezelfde voet gaan. Zoals dagelijks hardlopen en mediteren en dat lukt me ook goed.

 7. Wat leuk om te lezen hoe het met je doelen gaat. En wat zijn je beide taarten goed gelukt!
  Giovanna Jansen postte onlangs…Als je verhaal verandering nodig heeftMy Profile

 8. Na het lezen van deze post heb ik vooral heel erg veel trek in taart. Wat maak je die ontzettend mooi!
  Heel erg leuk om te lezen welke doelen je al behaald heb en op welke manier je met andere doelen bezig bent.
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Zo simpel is dan geluk #75 | VaccinatiesMy Profile

 9. Hallo, zeg! Het is pas mei. Jij bent goed bezig! Ik heb een doelloos jaar. Ik móet sowieso al zoveel. Ik probeer daarnaast zoveel mogelijk te relaxen.

  Oeps. Heb ik tóch een doel.

 10. Nu wil ik ook zo’n lijstje! Je hebt al veel doelen kunnen afronden of bent een eind op weg! Ik wist trouwens niet dat je creatief schreef, wat gaaf…

 11. Goed bezig en die sushi …. Kwijl. (om over dripcakes en mokka en en en nog maar te zwijgen)

 12. Oeh die taart! Leuk dat je hem voor je vader’s verjaardag gemaakt heb.
  En ik begrijp zo wat je met de voortuin meegemaakt hebt. Het lijkt wel alsof “gratis” helemaal niet meer zo populair is, haha. Maar zo te horen wordt jullie tuin steeds mooier.

 13. Ten eerste hoe leuk dat je mijn tomaat-linzensoeprecept hebt gemaakt! Ik voel me altijd helemaal vereerd als iemand een recept van mij probeert 🙂
  Wat een leuk idee trouwens, dit 21-lijstje! Ik ben heel nieuwsgierig naar je creatieve schrijfwerk, leuk dat je dat hebt opgepakt en dat de wedstrijd een extra stok achter de deur was!
  Overigens maak je me ook heel nieuwsgierig naar jullie gekochte kunstwerken. Zo’n gallery wall is hier ook al twee jaar een project dat ik “ooit” nog wil oppakken 😉
  Romy postte onlangs…Lidl Groente- en Fruitbox van Too Good To Go | Mijn ervaring met 5 boxenMy Profile

 14. Ik ben wel benieuwd naar dat zomerse verhaal!! En hoezo wil niemand gratis kiezels? Dat is toch superhandig? Hopelijk kan je wel snel starten met de agility met Mango, die heeft er sowieso superveel zin in.

 15. Hé, dat schiet al aardig op! Knap dat je het lukt en dat je het ook zo goed bijhoudt allemaal! Ben ook benieuwd wat je ingediend hebt bij de zonnige zomerwedstrijd!
  Tamara postte onlangs…Yays en nays #1My Profile

 16. Oh man, die dripcake zie ter goed uit!

 17. Ik was alweer vergeten dat ik doelen had opgesteld hahaha. Heb ze er net even bijgenomen en kan er toch alweer twee afvinken! Dat krijg je dus als je easy peasy doelen opstelt hehe. Leuk ook die schrijfwedstrijd! Vroeger deed ik daar ook weleens aan mee, al heb ik het altijd moeilijk gevonden om echt een onderwerp te verzinnen. Nu vind ik mezelf vooral goed in blogposts of columns of zo, ik heb mijn boekendroom netjes opgeborgen haha.
  Lesley postte onlangs…Mag ik dat nog voor mezelf bepalen?My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge