21 for 2021 – terugblik

| 10 reacties

2021 is alweer even afgelopen, dus mijn 21 for 2021-project ook. Na de laatste update in september 2021 – waarin ik mijn doelenlijst eens even lekker opfriste – heb ik met mijn steeds hoogzwangerdere(?) lijf toch nog wat dingen kunnen afvinken. Ik neem de hele lijst – en de laatste updates – graag met je door!


21 for 2021

1. Beter naar mijn lichaam luisteren

Dit is écht goed gelukt dit jaar, al was de weg ernaartoe misschien wat hobbelig. Mijn zwangerschap heeft daar enorm bij geholpen.

2. Vaker mediteren

Ook dit puntje beschouw ik wel als geslaagd. De laatste maanden ben ik er wat minder vaak met een meditatiefilmpje voor gaan zitten, maar rustige momentjes inlassen en bewust bezig zijn met ademhalen is goed gelukt.

3. Een dripcake maken – voltooid

Dit doel voltooide ik in maart, met een niet ál te mooie taart, zoals je hieronder ziet. Voor de verjaardag van mijn twee jongste neefjes maakte ik trouwens nog twee drip cakes en daar was ik echt heel tevreden over!

drip cake

4. 50 geocaches vinden (39/50)

In mijn vorige update schreef ik al dat ik niet verwachtte dit doel nog te voltooien. Uitgebreide geocache-tochten zaten er gewoon echt niet meer in. Wel pikte ik in de laatste vier maanden van 2021 nog vier geocaches op bij het ophalen van Marktplaats-vondsten, waardoor ik toch nog op 39 uitkwam.

5. Een weekend offline gaan – voltooid

Consider it done! Natuurlijk schreef ik hier ook een verslagje over.

6. Bij agility promoveren met Sproet – voltooid

De laatste wedstrijd die Sproet en ik samen liepen begin september was een droom! We scoorden het laatste promotiepunt (en zelfs eentje extra), behaalden een eerste en tweede plaats én ik voelde me helemaal on top of the world met hoe ik nog rende met mijn twintig weken zwangere lijf. Drie dagen erna had ik een training en toen besloot mijn lichaam trouwens dat het wel klaar was met rennen. Maar hé, deze promotie hebben we maar mooi binnen

7. Mango 10 nieuwe trucjes leren (5/10)

In de laatste maanden van 2021 voegde ik nog enkele trucjes toe aan Mango’s repertoire: buig en pak ‘m. Op dit moment (ik schrijf dit artikel half december) ben ik nog bezig met haar mooi laten opzitten – een van Sproets favoriete trucjes dat Mango ook snel op lijkt te pikken.

8. De zolder upgraden – voltooid!

Dankzij de fantastische prestaties van Vriend O. is Project Zolder helemaal voltooid.

9. De voortuin vergroenen – voltooid

…net als het vergroenen van de voortuin.

10. Minimaal 3 kunstwerken kopen – voltooid

Méér dan geslaagd, dit doel! Lees er meer over in dit artikel over onze gallery wall.

Betaalbare kunst kopen, waar koop je betaalbare kunst, gallery wall maken

11. 25.000 woorden creatief schrijven (ruim 17.000/25.000)

Dit doel is niet voltooid – ik bleef steken op ruim 17.000 woorden. Toch ben ik onwijs blij met hoe dit doel me heeft geholpen om iets heel gaafs te bereiken: mijn eigen korte verhaal is gewoon gepubliceerd in een echt boek!

12. 300 nieuwe woorden Scottish Gaelic leren (64/300) – geschrapt

Een doel dat ik eerder al bewust schrapte.

13. 5 recepten met peulvruchten en/of noten maken (5/5)

Een aardig glansrijke voltooiing van dit doel, vind ik. We eten nu echt regelmatig gerechten met peulvruchten en “noten” (vaak pinda’s) voeg ik nu vaak vrijwillig toe aan mijn eigen eten.

14. Een nieuwe mokkataartpoging wagen – voltooid

In april overwon ik mijn mokkataart-trauma, haha.

mokkataart

15. Vaker handletteren – geschrapt

Ook dit doel heb ik bewust geschrapt. Grappig genoeg had ik daarna wel nog een aantal keer zin om te handletteren – en dat deed ik dan ook.

16. Dozen opruimen – voltooid

Tot grote blijdschap van Vriend O. is dit na wat uitstelgedrag mijnerzijds gelukt. En wat bleek? Het viel hartstikke mee. Na een paar uurtjes bezig zijn – terwijl ik luidkeels meezong met wat oude cd’s – was het gepiept.

17. 3 zelfhulpboeken lezen – voltooid

Klaar! Ik voegde On Writing van Stephen King toe aan mijn lijstje met gelezen boeken.

18. 25 andere boeken lezen – voltooid

Ruimschoots behaald!

19. Een samenlevingscontract en testament fixen – voltooid

Check! In mei zetten we onze handtekeningen onder deze documenten.

20. All you can eat-sushi eten – geschrapt

Omdat sushi eten als je zwanger bent gewoon aanmerkelijk minder leuk is als je dol bent op rauwe zalm, schrapte ik dit doel bewust.

21. Een grote bombe maken – voltooid!

Het oorspronkelijke idee achter dit doel was om met Kerst een ware showstopper op tafel te zetten. In mijn vorige update schreef ik al dat het misschien met Sinterklaas wel zou lukken, en… dat was zo! Het proces verliep niet helemáál vlekkeloos, maar over het eindresultaat was ik eigenlijk heel tevreden. Een foto volgt ergens eind november als ik het recept hier plaats.

De totaalscore: vijftien doelen gehaald! Dat vind ik persoonlijk echt een topscore, zeker gezien de omstandigheden. En doelen bewust schrappen omdat je merkt dat ze tóch niet zo goed passen bij wat je eigenlijk echt wil, dat kan ik iedereen aanbevelen.

10 reacties

 1. Is On Writing wel een zelfhulpboek? Ja, hij heeft het ook over zijn alcoholverslaving, maar het is meer een boek over hoe hij zijn schrijfstijl ontwikkelt heeft. Nou ja, het is niet een boek wat ik onder zelfhulp zou zetten, maar meer onder ‘autobiografie/letterkunde’ (en letterkunde is misschien een beetje te hoog ingeschat voor King, maar hij verstaat zijn kunst verder goed).
  End nitpicking mode 🙂
  Het schrappen van doelen is ontzettend belangrijk. Niet om dat uiteindelijk alles maar aan de kant te schuiven, maar je hebt dus ook drie dingen geprobeeerd die je anders niet gedaan had! Yay! Gefeliciteerd!

 2. Oeh die taart is mooi geworden! En wat extra tijd voor jezelf door offline te gaan en bijvoorbeeld meer te mediteren is nooit verkeerd. Alhoewel ikzelf dan weer liever los ga op een bokszak, maar zo heeft ieder zijn ding.
  Ilona Wielinga postte onlangs…Je schermtijd drastisch verminderen | 6 TipsMy Profile

 3. Die taarten, wat zijn ze mooi.
  Ik vind dat je tevreden kunt zijn met de doelen die je haalde.
  Dus een felicitatie waard: bij deze!

 4. Zeker een prima prestatie, die vijftien behaalde doelen. En ik vind dat die woorden gewoon dubbel tellen, omdat je verhaal is uitgegeven. Doel ook behaald dus.;)
  Naomi postte onlangs…Blue Monday en goede voornemensMy Profile

 5. 2021 was een productief jaar voor jou!

 6. Ik vind het al helemaal knap dat je deze blogpost hebt kunnen schrijven als pas bevallen vrouw met een tweeling : )

 7. Haha ik vind het grappig dat je zegt dat die eerste taart niet mooi is geworden, want ik vind ‘m echt fan-tas-tisch. Je zou eens moeten zien wat voor baksels er hier geproduceerd worden, haha, dat is pas echt lelijk. Maar wel lekker, meestal.
  Anne postte onlangs…Mijn favoriete kringloopwinkels: Arnhem, Zutphen en DoetinchemMy Profile

 8. Ik ben onder de indruk. Echt knap! Zeker in jouw toestand (haha, dat klinkt altijd zo ontzettend stom!). Punt 16 vind ik heel herkenbaar. En maar uitstellen.. En als je het dan uiteindelijk doet, blijkt het een fluitje van een cent.

 9. Wauw, goed bezig! Je hebt ze bijna allemaal behaald, en die twee taarten zien er wel echt spectaculair uit. Wauw! Wat mooi trouwens hoe je zwangerschap heeft geholpen om beter naar je lichaam te luisteren. En grappig, ik ben ook dit jaar meer gaan koken met peulvruchten en noten afgelopen jaar. Was geen doel eigenlijk, maar ik ben gaan merken dat dat soms een prima alternatief is voor een lekkere vega-burger 🙂

 10. Wat heb je veel doelen behaald zeg! En gelijk heb je dat je sommige, die niet haalbaar of leuk bleken geschrapt hebt. Grappig dat je na het schrappen van handlettering het juist een paar keer bent gaan doen (misschien moet ik de black bullet journal bij mij dan ook maar schrappen, dan ga ik er misschien eindelijk ook wat mee doen ;-)).
  Giovanna Jansen postte onlangs…9 kenmerken van een schrijverMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge