You know what I did last Summer? – 2020

| 14 reacties

De zomer van 2020 is nu toch wel echt voorbij. Voor veel mensen zal het een gekke vakantieperiode zijn geweest, maar voor mij persoonlijk veranderden de plannen niet echt. Sterker nog: in bepaalde opzichten wist de zomer van 2020 me juist onwijs positief te verrassen! Ik blik terug op mijn zomer en vertel je wat je (misschien) gemist hebt…

Vakantie in juni

Ik nam in juni alvast twee weken vakantie op. Ik vind het altijd lekker om mijn zomervakantie op te splitsen, en dit jaar kwam het met corona extra lekker uit op het werk, waar ze graag zagen dat we vroeg/gespreid vakantie opnamen.

Wat ik allemaal deed in die twee weken vakantie? Daar schreef ik al een blogpost over. En de dag dat ik naar Maaike toe ging en we een fotoshoot hielden, verdiende zelfs een eigen artikel.

Mijn puppy werd geboren!

De allerleukste verrassing van deze zomer was toch wel dat er spontaan een heel leuk nestje puppy’s op mijn pad kwam. Op 22 juli werd mijn kooikerpuppy geboren. Ik ben al een paar keer op bezoek geweest en inmiddels weet ik ook welke van de drie teefjes ik straks mee naar huis mag nemen. Mag ik jullie voorstellen aan Mango?

Ik kan echt niet wachten tot we haar mogen ophalen! Nog maar 11 nachtjes slapen volgens mijn aftelkalender. (Ja, die heb ik echt gemaakt. Op het krijtbord in de keuken.)

Ik kookte en bakte

En natuurlijk zou ik niet Audrey heten als ik niet ook een aanzienlijk deel van mijn tijd in de keuken had gespendeerd… Begin juni deelde ik al een eetdagboek met onze vegetarische avondmaaltijden van een week. Ook maakte ik een romige ovenrisotto, een vegetarische ovenschotel met koolrabi én een makkelijke tomatenrisotto. Deze vegetarische pastasalade met feta, paprika, tomaatjes en pesto stond trouwens meerdere keren op het menu. ZO lekker!

Uiteraard stond er zo nu en dan ook iets op tafel dat een tikje ongezonder was. Zoals deze mango-bavarois-vlaai en deze súperlekkere mini-tartelettes met zomerfruit.

Verder offerde ik mezelf op voor de goede zaak en testte ik welke goedkope karamel-zeezout-chocoladerepen de moeite waard zijn. Weten jullie tenminste welke jullie moeten kopen en welke niet. Ik ben echt te goed voor deze wereld.

Lekker lezen…

Ik verslond ook weer de nodige boeken. Zoals de Onbreekbaar-reeks van Lisette Jonkman en Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck. Daarnaast beleefde ik gênant veel plezier aan het (her)lezen van de boeken uit de Babysittersclub-serie. Ik schreef er zelfs een blogpost over waarin ik de boeken aan een 2020-analyse onderwierp.

Extra leuk was dat ik via dit artikel nog in contact kwam met iemand die ook de serie compleet probeerde te krijgen en die superdichtbij bleek te wonen. Ik kon haar helpen haar collectie compleet te krijgen en ik kon op mijn beurt een aantal boeken van haar overnemen. Het was ook echt supertof om te zien hoe enthousiast haar dochter was over de boeken. Ik voelde me weer helemaal 12, haha.

Zelf heb ik echt nét de laatste delen van de reguliere serie kunnen bemachtigen. Heel blij mee!

Wat ik verder deed…

Wat ik verder schreef…

Hoe was jouw zomer?

14 reacties

 1. Mango!
  Wat een schatje en wat een toffe naam!

  En jezus…wat een bomvolle maand :O

 2. Aaah wat een lieverdje die Mango. Ik vind Kooijkerhondjes ook echt zo mooi.

 3. Zomer? Was het zomer dan? Het was twee weken warm. Meer niet. Was dit het dan? Dat vind ik wel heel treurig.

  Ik deed niet veel. Nou ja, een weekendje Deventer dus. Ik zat veel op mijn balkon, wandelde te weinig, ging te weinig naar het strand maar ging dus wel naar Texel. Maar het was geen top-zomer, hoor.

  Ik vind Mango echt super-super-schattig! Wat een dotje! Ben benieuwd wat Sproet ervan vindt. En ik ben ook nog steeds tot tranen toe geroerd dat jij je opgeofferd hebt om die chocolade test te doen. Snif.

 4. Wat is Mango een schatje! Ik heb me gelukkig ook prima vermaakt deze zomer met allemaal kleine fijne dingen. Nu heb ik vakantie en ga ik wel een paar daagjes weg in Nederland en zie wat vriendinnen. Helemaal leuk!

 5. Oh help, Mango gaat mijn hart stelen (zolang dat achter het scherm is dan hè;)). Volgens mij heb je best een fijne zomer gehad. Ik was vooral blij dat het weer écht zomer was. Vorig jaar had ik namelijk het gevoel dat het niet echt zomer was geweest en dat heb ik nu gelukkig wel.

 6. Ik hoop op veel Mango-foto’s binnenkort hihi. En ik heb al lang geen Too Good To Go meer opgehaald (de vriezer zit te vol haha), maar heb er wel weer zin in gekregen. Vriezer maar eens leegmaken binnenkort!

 7. Ik vind het zo leuk om te lezen dat je iemand bij jou in de buurt vond waarmee je boeken kunt uitwisselen. Prachtig hoe internet ook wel degelijk mensen bij elkaar kan brengen!

 8. Ik ben enigszins afgeleid door de puppy, wat een droppie! Wanneer mag je hem/haar ophalen?

 9. Aaaaah Audrey! Die puppy! ?

 10. OHHH wat is een Mango een schatje! Wat een leuk hondje, gefeliciteerd! En wat heb je lekkere dingen gemaakt!!

 11. Ahh wat een schatje, die Mango! Benieuwd naar alle foto’s als ze daadwerkelijk bij jou is. Deze zomer klinkt verder als een hele prima zomer, fijn dat je zoveel leuks hebt kunnen doen!

 12. Ik vind dit soort overzichtjes zo leuk om te lezen! En naawwww schattig hoor die Mango <3

 13. Wat een heerlijk zomer-overzicht! Een wat een cutie die Mango! 🙂

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge