Wat je zou zien als je bij mij naar binnen kon kijken

| 24 reacties

Vorige week las ik bij Romy een erg leuk artikel, waarvan ik het idee (oorspronkelijk van Ik vrouw van jou) graag even pik. Want zouden we niet allemaal wel eens graag willen weten wat er bij anderen gebeurt achter de voordeur? Daarom geef ik je via dit artikel gewoon eens een inkijkje in ons huis. Wat zou je zien en horen als eens fly on the wall kon spelen bij mij thuis?
blauwe muur interieurstyliste, turquoise muur in woonkamer, felle kleuren in woonkamer

Als je bij mij naar binnen kon kijken, zou je zien/horen dat…

 1. …er heel wat gehalveerde hondenspeeltjes op de vloer liggen. Bijna allemaal de schuld van Mango.
 2. …ik regelmatig met naald en draad in de weer ben om de leukste hondenspeeltjes provisorisch te repareren.
 3. …er in het gangetje twee visserskrukjes staan waar we op zitten om onze wandelschoenen aan of uit te trekken.
 4. …ik in huis nooit schoenen aan heb. Dat is nog niet zo schokkend, maar ik heb ook nooit sokken aan binnen. Of sloffen. Nope, ik loop altijd op blote voeten en/of mijn teenslippers binnen. Ook als het winter is. Sterker nog: tenzij het vriest of sneeuwt, loop ik ook gerust op mijn teenslippers naar het grasveldje voor de eerste ochtendplas van de honden.
 5. …mijn voeten ’s avonds regelmatig op de schoot van Vriend O. gedeponeerd worden om zo te proberen een voetmassage af te dwingen. Lukt niet altijd, maar wel regelmatig. (Mijn moeder vond het heel grappig toen O. dit vertelde.).
 6. …diezelfde Vriend O. ook wel eens regelmatig een massage van mij krijgt. We hebben een schapenkrukje met de naam Grijze Gijs waar een van ons dan op mag plaatsnemen, terwijl de ander vanaf de bank een nek- en schoudermassage verzorgt.
 7. …we altijd met de hand afwassen, bij gebrek aan een vaatwasser (tot grote frustratie van Vriend O.).
 8. …ik ongeveer zes keer per dag roep “Ik ben niet schattig!”
 9. …er in onze fruitschaal meestal vooral veel groente ligt, omdat we nogal grootverbruikers zijn van courgettes en we daar nog geen andere handige plek voor hebben. De paprika’s of aubergines leggen we er daarom ook maar gewoon bij.
 10. …het dienblad met ontbijtspullen regelmatig pas van de eettafel wordt gehaald als we de tafel dekken voor het avondeten.
 11. …we in het weekend ’s ochtends bijna altijd naar Vroege vogels luisteren.
 12. …er regelmatig pianogeluiden klinken in huis.
 13. …Vriend O. degene is die echt kan spelen
 14. …ik alleen de eerste paar maten van de Soldaat van Oranje-tune beheers, en Seven Nation Army. O, en de melodielijnen van Mary had a little lamb en Mieke hou je vast, maar dat is natuurlijk niet écht indrukwekkend.
 15. …we de deur naar de trapkast hebben moeten vervangen door een constructie van twee louvredeurtjes die we kunnen inklappen, omdat het muurtje ernaast – waar de piano tegen staat echt nét iets te smal was.
 16. …ik ongeveer twintig keer per dag een raar dansje maak, een stukje zing of met een soort amateuristische yogahouding mijn lenigheid demonstreer aan Vriend O.
 17. …onze vriezer een goudmijn is aan vleesvervangers.
 18. …er in de bijkeuken een stellingkast staat met héél veel bakspullen. O, en dan ligt er ook nog het nodige spul in de keuken zelf of in de trapkast…
 19. …ik mijn hangmatstandaard graag zo vroeg mogelijk in het jaar opzet. Dit jaar: 30 maart.
 20. …we bladeren altijd in de tuin laten liggen – Team Lekker Lui & Duurzame Tuin.
 21. …de honden niet op de bank mogen – alleen als ze op een van onze schoten liggen. Je ziet dus regelmatig een hond zielig opkijken in de hoop dat we ze optillen.
 22. …er op de logeer/werk/studeerkamer nogal veel dozen staan.
 23. …de kleinste slaapkamer dan weer slechts één object bevat: het droogrek.
 24. …we geen droger hebben.
 25. …hier hondenmanden of voerbakken regelmatig een nieuwe plek krijgen door Mango’s enthousiaste slidings of enthousiast duw- en trekwerk.
 26. …je hier op de vloer ook regelmatig gemutileerde blaadjes aantreft – wederom Mango’s “verdienste”.
 27. …mijn badkamerkastje vrij leeg is.
 28. …ik een old school wekker gebruik, maar die in de praktijk vooral is om de tijd op te kunnen zien en dient als back-up voor als mijn slaperige hoofd de vogeltjes van O’s wake-uplight ervaart als gezellige achtergrondgeluiden.
 29. …we maar een paar tv-programma’s lineair kijken, en verder ’s avonds gewoon iets uit onze vele opnames kiezen – net waar we zin in hebben.
 30. …er overal in huis opstapjes en trapjes staan – ik ben te klein om iets van de bovenste planken van de keukenkastjes te pakken of om het dakraam op zolder open te kunnen doen..

En nu ben ik uiteraard heel nieuwsgierig: wat zou ik zien als ik kon spieken wat er in jouw huis gebeurt?

24 reacties

 1. Haha, wat leuk om te lezen! Ik ben wel benieuwd wat je bedoelt met een televisieprogramma lineair kijken? Is dat dat je kijkt als het ook uitgezonden wordt of begrijp ik je verkeerd? 🙂 Als je bij ons naar binnen spiekt, zie je onder andere dat we verjaardagsslingers véél te lang laten hangen, mijn vriend nog uren in bed ligt terwijl ik al opsta en dat we niet zo vaak schoonmaken als we zouden moeten, haha.
  Anne postte onlangs…Een beetje licht in het donkerMy Profile

 2. Leuk overzicht! Al ben ik nu wel benieuwd naar het vierde punt, haha. En ligt het aan mij of is er een verband tussen die twintig rare dansjes op een dag en het zes keer roepen “ik ben niet schattig!”? 😛 Wat de gebeurtenissen in mijn huis betreft: ik denk dat ik daar een keer een blogpost aan ga wijden.

 3. Zo leuk! Ik heb ‘m ook geschreven inmiddels, maar het duurt nog wel een paar weken voor hij online komt. Dat idee van die krukjes in de gang vind ik er één om te onthouden. Ik heb namelijk vaak een beetje frustratie tijdens het aantrekken van mijn wandelschoenen. Moet eigenlijk op een stoel/de bank, maar ja, dan loop ik weer met dat zand van de vorige wandeling door heel het huis, dus niet handig… Kortom: perfecte oplossing dit.
  Naomi postte onlangs…Selecteren kun je (niet) lerenMy Profile

 4. Haha, wat een leuk artikel. Als je bij mij thuis komt is de vloer helaas bijna altijd wat aan de vieze kant. Met twee honden gaat dat zo snel, is bijna geen beginnen aan. Verder klinkt er regelmatig zeer hard hondengesnurk en tref je overal ‘honden-chill-plekken’ aan. Wat wil zeggen; twee mandjes, twee benches en een kussen. En daarbij de bank. 😉 Verder zit onze koelkast vol met magneetjes van landen en steden waar we geweest zijn. Niet per se mooi, wel heel knus. Overal tref je stapeltjes met spullen aan, want ik ben niet zo goed in weggooien. In de gang staan oneindig veel schoenen en de kapstok puilt uit van de jassen. Van beide houd ik erg veel. De voorraadkast is altijd goed gevuld. Kort samengevat; ons huis is niet perfect, maar ik voel me er ontzettend thuis.
  Truusje – De Sandwichformule postte onlangs…Films en series van de laatste tijd #20My Profile

 5. Haha, ja ik kan me die foto nog wel herinneren van dat dakraam;-) Haha, gehalveerde hondenspeeltjes! Nee, die zie je hier niet. Eigenlijk is Sketch niet zo van de hondenspeeltjes, ze heeft ze zeker wel, maar op een speeltouw na, kijkt ze er niet veel naar om. Ze heeft wel 1 knuffel waar ze graag bij / op ligt. En verder mag Sketch wel op de bank, we hebben zelfs een speciaal trapje voor haar dat ze er op kan. Soms als mensen voor het eerst bij ons binnen komen zie je ze ernaar kijken met een opgetrokken wenkbrauw. Als ze dan vervolgens Sketch (vooral haar formaat) zien, snappen ze het opeens;-)
  bychristiana postte onlangs…Vacht van je pomeriaan verzorgen, 4 dingen die je moet weten!My Profile

 6. Hihi, leuk om te lezen 🙂 Wij lopen binnenshuis altijd in pantoffels of sletsen. De keren dat wij op blote voeten door het huis scharrelen is als we bv van de badkamer recht uit de douche naar de slaapkamer gaan (en dan nog heb ik altijd iets aan mijn voeten, haha). En hier hebben we een extra slaapkamer, die geen bed bevat maar vol met rommel en kasten staat. Mijn speelgoed stond er vroeger en nu staat die vol dozen met vanalles. Ook de stofzuiger heeft daar zijn plekje.

 7. Wat een leuk lijstje! Zo’n voetmassage wordt bij ons thuis ook regelmatig subtiel afgedwongen door ondergetekende 😀 Verder draag ik ook nooit schoenen in huis, maar zelfs geen sokken? Daar ben ik echt teveel koukleum voor.. hoe doe je dat? Heb je het zo snel warm?
  Amy postte onlangs…Lunchen bij restaurants Laxbutiken en Lilla Laxen (regio Göteborg)My Profile

  • Ik heb het dus best snel warm! En ja, in de winter voelen mijn voeten wel eens fris aan, maar nooit ijskoud. En anders zijn er dekentjes. Overigens is Vriend O. hier de koukleum…

 8. Haha da’s keileuk! Maar altijd blote voeten? Goed zot! Ik vind het ook wel een heel leuk gevoel, maar dan in de zomer want nu slaan de mijne altijd blauw uit. En haha, dat trapje. Herkenbaar! Bij mij zou je veel rommel zien: van mij en meestal ook dingen die Jane op de grond heeft gesmeten: haarrekkers of sponzen.
  Kelly postte onlangs…Hallo meneer De Croo, ik vind dat u dat goed doetMy Profile

 9. Wat leuk om te lezen! Ik vind Mary had a little lamb overigens zeer indrukwekkend.

  Wat je bij ons zou zien? Ehhh.
  Tientallen opstapjes, poefjes, kleedjes en kussentjes voor onze bejaarde Spike.
  Heel veel afstandsbedieningen (niet van mij, hè).
  Heel veel DVD’s die we nooit kijken ondanks beamer en groot scherm.
  Drie knutselprojecten waar ik tegelijk mee bezig ben.
  Een hondenmandje en speeltjes voor het hondje van mijn dochter.
  Altijd een voorraad dropjes voor mijn verkering.
  Flesje water -> altijd in mijn buurt.
  Ik wanhopig smeekend aan onze Google Assistent: Google, lamp dressoir aan.
  En ja, ik heb ook een opstapje.
  Ik kom altijd nét een paar centimeter te kort.

 10. Hihi, leuk om te lezen dit! Ik moest wel lachen om de trappetjes in huis. Best een slimme vondst zo! Schouder- en rugmassages dwing ik ook graag af bij Bart. Is zelfs op fysio-advies, dus dat vind ik geoorloofd 😉 Je lijstje doet me er trouwens aan denken dat ik de courgettes en paprika’s NU uit de koelkast moet halen. Geloof dat die daar inderdaad niet echt thuis horen. Oeps!

 11. Wat een leuk overzicht. Het lijkt me een hele gezellige boel daar!! Die sokken/blote voeten herken ik natuurlijk vanuit mijn eigen vreemde gedrag. Voor nummer 17 zou ik graag eens een keer meespieken!

 12. O wat een leuk idee dit, ga ik zeker opslaan. Gaaf dat je vriend piano speelt, daar zou ik (meestal) enorm van genieten.

 13. Jij bent wel schattig…

  Het inkijkje achter mijn deur… daar laat ik eenieder regelmatig van meegenieten.

 14. Wat een leuk kijkje bij jou thuis. Vooral de pianogeluiden fascineren me!

 15. Ik loop ook altijd op blote voeten rond! Ik vind sokken zeer irritante dingen dus ik draag ze niet als het niet hoeft haha. Er slingeren hier wel een paar adidas-slippers rond en af en toe heb ik die aan, maar meestal zelfs niet.

 16. Leuk om dit te lezen! Ik loop niet altijd op blote voeten, maar vind het wel het fijnste

 17. Wat leuk om te lezen!
  Giovanna Jansen postte onlangs…5 tips voor een opgeruimde werkplekMy Profile

 18. Leuk idee deze tag. Ik draag dus juist echt altijd sokken! Tenzij het een graad of 30 is, maar anders zijn mijn voeten ijskoud.
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Even bijkletsen #22 | De klaagmuurMy Profile

 19. Wat super leuk om te lezen en ook wat herkenbare dingen! Ik loop ook vaak met naald en draad in de weer om de hondenspeeltjes (die ik pas nog gemaakt heb) weer opnieuw te maken, haha! En brrr, op koude voeten lopen, dat is echt niet voor mij weggelegd. Het liefst heb ik twee paar sokken aan én daarbij nog sloffen! Ik ga deze tag wel van je overnemen denk ik want ik vind hem super leuk!
  Lieke postte onlangs…Recensie: For Ever – Cindy PaulMy Profile

 20. Pingback: Als je bij mij naar binnen kijkt dan zie je dat... | Make It Personal

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge