Waar ik blij van word #6

| 17 reacties

Lockdown of niet: er waren de afgelopen paar maanden héél wat dingen waar ik blij van werd. Van kleine lichtpuntjes die je dag net wat vrolijker maken tot grotere dingen als gezellige wandeldates op afstand. Kijk je mee?

Awesome verjaardagscadeaus

Eind januari was ik jarig, en ik werd verrast met een aantal héél toffe cadeaus. Zo had mijn moeder de zolder opgeruimd en had ze voor mij alvast een voorschot op de erfenis meegenomen. Nee, geen kluis met cash geld of goudstaven, maar wel iets anders heel tofs: kerstballen en andere hangers voor in de boom! Een groot deel kwam nog bij mijn oma vandaan, zó leuk!

Ik vul mijn kerstboom graag met een allegaartje aan hysterische kleuren en gekke decoraties die mooi zijn van lelijkheid, dus deze dozen waren voor mij echt een goudmijn.

Van Vriendin J. kreeg ik onder andere iets heel tofs dat ze zelf had gemaakt: deze gevlochten hangers met vet erin voor de vogels. Ik vind ze echt súperleuk! Heel veel kleine vogels die graag in onze tuin vertoeven zijn er ook erg blij mee. Op deze hangers kunnen ze hun pootjes veilig neerzetten – bij normale vetbollen kunnen ze met hun pootjes verstrikt raken in de netjes, dus dat wil je niet.

Vriendin J. doet altijd heel bescheiden over wat ze maakt, maar ik vind het echt heel knap hoe ze vrijwel elke creatieve hobby die ze probeert binnen de kortste keren nailt. Ik vind nog steeds dat ze een webshop (of Instagram-acount) moet maken voor al het moois dat uit haar vingers komt.

Goed gelukte cakerol

Over mijn verjaardag gesproken: hiervoor maakte ik ook voor het eerst een cakerol, en die lukte supergoed! Ik besloot er een gezouten karamel-variant te maken – het recept staat inmiddels online.
Recept de ultieme gezouten karamel cakerol, biscuitrol met karamel

Trainen met de hondjes

De agilitytraining ligt helaas al een tijdje stil, maar ik kan thuis gelukkig wel wat doen met de honden. Omdat Sproet al behoorlijk wat trucjes kent, ligt de focus wat meer op mijn kleine puppenkind. Als ik alleen al de clicker erbij pak, begint ze dolenthousiast kwispelend om me heen te draaien. Gaat het uitvoeren van de commando’s altijd vlekkeloos? Eh, nee. Vindt ze het héél leuk en leert ze uiteindelijk toch best snel wat nieuws? Zeker weten!

Extra lekkere lunches

Dat je je lunch makkelijk kunt oppimpen, vind ik nog steeds het grootste voordeel van thuiswerken (verder ben ik er overigens wel een béétje klaar mee, maar wat moet, dat moet). Zo maakte ik laatst al voor de tweede keer een tomaten-linzensoepje, gebaseerd op het recept van Romy. Paar lekkere sneetjes brood erbij, en genieten maar!

Zelf popcorn maken

Jarenlang dacht ik dat zelf popcorn maken in een pan een ingewikkeld excercitie zou zijn. Gedoe. Ik heb het dus 31 jaar lang gedaan met popcorn uit de bios of van de kermis, en gebruikte een tijdje wel eens van die zakken voor in de magnetron waarmee het altijd SUPERLANG duurde en je eindigde met een zak net-niet popcorn waarvan óf de helft van de maiskorrels niet was gepopt, óf driekwart verbrand was.

Laatst schonk de almachtige TGTG-God me een zakje popcornmais en probeerde ik zelf gezouten karamel-popcorn te maken (want ja, gezouten karamel = leven). Die smaak proefde ik niet heel erg terug, maar ik had wel een waaaaaanzinnig lekkere bak popcorn die absoluut niet onderdoet voor die uit mijn favoriete bioscoop. En het ging zo snel ook! Yes, zelf popcorn maken is een blijvertje.

Wandelen met Mango’s halfbroer en fokker

Halverwege februari ging ik – na een weekje uitstel – wandelen met de fokker van Mango. Superleuk om te zien hoe Mango al volledig hysterisch gelukkig begon te piepen toen ze alleen pas haar auto had gespot! Zo bijzonder hoe honden voor altijd een speciale band blijven houden met degene die de eerste maanden voor ze gezorgd heeft. Mango’s grote halfbroer Cody mocht ook mee, en natuurlijk moesten we wat mooie sneeuwplaatjes schieten.

We waren echt nét vanuit de parkeerplaats door het hekje aan het begin van het losloopgebied gelopen en toen zagen we nóg een kooikerhondje. En niet zomaar een: nóg een grote halfbroer van Mango! Pippin is een volle nestbroer van Cody en woont dan weer bij mijn beste vriendin J. (die van de creatieve vondsten). Heel leuk om elkaar zo spontaan even tegen te komen. En je begrijpt het al: ook hier moest een kleine fotoshoot aan gewijd worden.

Lente!

Die sneeuw (en het ijs) waren leuk voor wat mooie plaatjes even, maar ik was al snel he-le-maal klaar met de kou en vooral die enorme pratsj-zooi die zo snel ontstaat. Dat we de sneeuw in een luttele week tijd konden verruilen voor echt lenteweer, maakte me dan ook héél gelukkig. Veel zon, daglicht en vrolijk fluitende vogeltjes: veel blijer kun je mij niet maken.

Waar werd jij de laatste tijd blij van?

17 reacties

 1. Die cakerol ziet er prachtig uit, en het recept voor die linzensoep heb ik opgeslagen! 🙂 Ik heb momenteel tomaten in huis en rode linzen op voorraad, dus dat komt mooi uit.
  Wendy postte onlangs…Het verhaal achter mijn tattoo (twee jaar nadat ik ‘m liet zetten)My Profile

 2. Hoe leuk is dat, zo’n familiereünie. Ik werd vooral heel blij van de lente ook de laatste tijd. Zó fijn die langere dagen en de zon op mijn gezicht.
  Naomi postte onlangs…Boekenpraat: Dert13n (Steve Cavanagh)My Profile

 3. Die kerstballen…. <3 Ik ben stikjaloers…
  Ennuh, die rol kwam je brengen toch?

 4. Ah zo lief, die hondjes bij elkaar <3
  Anne postte onlangs…Dagboekje 8 • 2021My Profile

 5. Oooh die hondjes!
  Ik ga je cakerolrecept eens bekijken want die had ik gemist en ik wil deze maand graag een cakerol maken 🙂

 6. Van de rol ga ik kwijlen, van de hondjes smelt ik en die kerstballen rechtsonder… Uit die series heb ik volgens mij ook nog ballen liggen. Uit de erfenis van Oma.

 7. Die kerstballen, zo leuk! Sinds een paar jaar koop ik ook elk jaar een paar nieuwe, meestal in de Flying Tiger. Die hondjes bij elkaar zijn ook zo lief hihi. Ik heb allang niet meer echt een speciale lunch gedaan, maar dat ga ik denk ik ook nog wel eens doen 🙂 Want wanneer ik terug naar kantoor moet, ga ik sowieso weer spijt hebben dat ik er niet alles heb uitgehaald toen het nog kon haha.

 8. Ik heb wel genoten van voor het eerst met een boek buiten zitten in het zonnetje.

 9. Wat een geweldige foto van de honden in de sneeuw! En die kerstballen… kan helemaal begrijpen hoe blij je daarmee bent!

 10. Wat een heerlijk rijtje! En ach… die hondjes in de sneeuw * smelt *.
  Ik werd vooral blij van het verdwijnen van de sneeuw. En ik ben blij dat het huis van mijn moeder (eindelijk) leeg is. En ik ben blij dat zij blij is in het verzorgingstehuis.

 11. Och wat een geweldig foto overzichtje dit. Een fijn rijtje dit om zo te bundelen in een artikel 🙂 Ik geniet steeds meer van het lezen en momentjes voor mezelf die ik toch ergens stiekem pik als mama-zijnde.

 12. Die hondjes amai! <3

  Heel mooi dat ding voor de vogeltjes in de boom! Hier lag er nu niet te veel sneeuw maar toch te veel om goed te zijn haha, maar vanmorgen plakte er ook terug ijzel op mijn raam??

 13. Hondjes in de sneeuw(L) en die kerstballen wat een mooi cadeau!

 14. Oooh, die kerstballen! Prachtig! Ik heb toen mijn opa overleed drie dozen met oude kerstversiering meegenomen en dat is me zo dierbaar <3
  Dat soeprecept ga ik ook even opzoeken, klinkt heel lekker!

 15. Wat een prachtige foto’s van de hondjes! Zo lief <3
  En wat ziet die cakerol er lekker uit. Jammieee!! En ja, dat probleem met die magnetron popcorn ken ik ook. Zo vervelend. Ik wil het ook graag een keertje zelf maken.

 16. Zo leuk om zo’n lijstje te lezen, werd er zelf ook helemaal blij van! En echt te lief die foto van Mango en zijn halfbroer

 17. Oh, die foto’s van die Kooikers. Je begrijpt, ik smelt!
  Truusje – De Sandwichformule postte onlangs…Broodjes met zuurkool en merguez worstjesMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge