Serveersuggesties of serveertips: je hebt er vast wel eens een op een verpakking zien staan. Het idee erachter is dat je als consument niet misleid wordt door het plaatje op de verpakking, maar door het woord ‘serveersuggestie’ (in minieme lettertjes, vaak ergens op de zijkant van de verpakking) weet dat het slechts een idee is. Je weet wel: zodat je dan niet als een Amerikaan de fabrikant kan sue-en omdat er geen kant-en-klare boterham in je pak hagelslag zat, maar je die er zelf bij moest kopen en daarna nog even een halve minuut in de keuken moest besteden.
Maar er moet gezegd worden: soms vereist het bereiken van het plaatje op de verpakking nét iets meer werk. Zoals bij sommige serveersuggesties die ik speciaal voor jullie heb uitgeprobeerd… Kijk je mee?
Vreemde serveersuggesties
Wil iemand een lekkere boterham met Choba? (Dat spul is zó lekker, maar helaas ook niet écht gezond te noemen.) Er is natuurlijk weinig zo uitnodigend aan een sneetje heerlijk belegd brood dan het mes er lekker in laten steken. Echt een goede manier om het te serveren.
Ik vraag me trouwens ook af hoe je het in vredesnaam voor elkaar zou moeten krijgen om zulke mooie golfjes in je choba te krijgen, want zoals je ziet, kwam ik niet verder dan zelf wat streepjes trekken met het mes…
Naturel ribbelchips van de Lidl
Ik wil verder geen negatief woord kwijt over de ribbelchips van de Lidl – ‘cause I love it. (Gratis tip: als je niet weet wat je me cadeau moet geven, dan kun je altijd een zak naturel ribbelchips van de Lidl voor me meenemen. Succes gegarandeerd.)
De serveersuggestie die bij de beste chips ter wereld hoort is alleen wel een héél klein beetje gek. Ik bedoel: het handige aan chips is dat je het kant-en-klaar in een zak kan kopen, voorzien van een heerlijk zoutig vetlaagje dat je van je vingers kunt likken. Wie gaat er dan nog halve aardappels in plakjes snijden voor ernaast? Ik niet, hoor.
Of ja, wel dus voor deze foto. Maar goed, dan heb je ook wat, hè. Ik bedoel: dit is toch een prachtig borrelhapje voor op een feestje? Halve chips met halve rauwe aardappels. Niks meer aan doen, zou ik zeggen.
Griekse yoghurt
Als ik dan toch bezig ben met het vullen van het hapjesbuffet voor een feestje, dan mag dit uiteraard niet missen. Toch hartstikke leuk, een schaal met lepels Griekse yoghurt serveren? Nu alleen nog een datumstempel regelen om het echt he-le-maal af te maken.
Karamel-zeezoutpasta
Ik ben dol op karamel-zeezout. (Nog een cadeautip voor mij: koop naast chips bij de Lidl daar ook direct even mijn favoriete karamel-zeezoutchocolade – ik heb een grondige kwaliteitstest uitgevoerd.) Deze pasta ging er dan ook prima in, zo op brood.
De serveersuggestie is alleen weer op z’n zachtst gezegd misleidend. Ondanks mijn toch aardig uitgebreide patisserie-kennis, kan ik namelijk niet echt een manier verzinnen om een stevige pasta om te toveren in vloeibare karamelsaus. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind deze variant van een blokje fudge met de pasta eroverheen er toch een stuk minder sfeervol uitzien dan die op het plaatje.
Bonus: goed gevulde pitabroodjes
Als echte bourgondische Limburgse hou ik er wel van als broodjes een beetje rijkelijk belegd zijn. Toch ging deze serveertip me net een tikkie te ver. Ik bedoel: zelfs als je XL pitabroodjes koopt, lijkt het me een beetje overdreven om er shoarma, een hamburger, een knakworst (knakworsten op pitabroodjes??? Wie doet dat?), kip, varkensvlees, kaas én verse salades op te doen. Deze serveersuggestie heb ik dus maar even niet uitgeprobeerd – al is het maar omdat ik niet al die ingrediënten in huis heb…
Wat is de vreemdste serveersuggestie die jij ooit voorbij hebt zien komen?
23 mei 2022 om 08:36
Hahaha, ik moest hardop lachen om die laatste. Knakworst?!
23 mei 2022 om 09:23
Als die pasta een beetje op nutella lijkt loopt-ie van de zomer bij 40 graden heel soepel de pot uit. Tenzij je dat spul in de koelkast bewaard. Dan wordt het nooit wat.
23 mei 2022 om 09:41
Haha, mooi artikel weer Audrey. Hoe smaakte de fudge met karamelsaus, wel lekker lijkt me? Knakworsten op een pita, daar kan ik me precies helemaal niets bij voorstellen.. zijn er mensen die dat lekker vinden klinken?
Amy postte onlangs…Wildkamperen in sprookjesachtig Tiveden
23 mei 2022 om 09:46
Oeh, ik ben enorm afgeleid door de caramel zeezout pasta. Dat bestaat? Ik wist dat niet en dat is ernstig. Nu ik het wel weet, zal ik iets met die kennis moeten doen.
Terug naar waar het om ging: hilarisch om te zien, die suggesties. Je snapt dat ik vanaf nu dat soort dingen zie op verpakkingen en me dan afvraag in hoeverre het haalbaar is;).
Naomi postte onlangs…En toen was ik bij de psychiater
23 mei 2022 om 16:35
Hahahaha dat laatste :’) lijkt me inderdaad iets te ambitieus en knakworsten zijn wel het laatste wat ik op een pita zou leggen.
Redelijk idioot dat ze bij een lepel met yoghurt ‘serveersuggestie’ moeten zetten. Alsof mensen echt zouden denken dat er dan een lepel bij zit?
Die karamel-zeetzoutpasta lijkt me wel mega lekker maar dat heb ik dus nog nooit in onze Lidl gezien.
Irene postte onlangs…2022 • Week 20
24 mei 2022 om 13:17
Haha Geweldig deze zin “echte bourgondische Limburgse hou ik er wel van als broodjes een beetje rijkelijk belegd zijn.”
Ik herken mij helemaal hier in als mede-Limburger!!
25 mei 2022 om 10:18
Ah, de serveersuggestie op de knackebrodjes, met een plakje kaas, tomatenschijfjes en wat groen. Dat eet echt niet handig: de tomaatjes glijden van de kaas af en dan heb ik in ieder geval een vlek op mijn kleding. Misschien niet echt vreemd, maar wel onhandig.
25 mei 2022 om 20:36
Hahaha! Geweldig! Die schijfjes aardappel ga ik ook doen als ik een feestje heb.
29 mei 2022 om 08:41
Nailed it! Hahaha… hoewel… ik mis de Griekse molen op de achtergrond bij de yoghurt… die lijkt me toch essentieel voor de eetbeleving 🙂
Iets anders dat mij vaak opvalt in recepten: vaak geven ze een bijgerecht en presenteren ze het als hoofdgerecht door als allerlaatste stap te zetten: “Lekker met rijst en een groene salade.” Maar ja, die stonden dan weer niet in de ingrediëntenlijst en als alles klaar is, tover ik ook niet zomaar rijst en een groene salade uit de hoge hoed.
3 juni 2022 om 21:22
Haha, geweldig dit!
Giovanna Jansen postte onlangs…Minireview #10 mei