Too Good To Go-pakketten van Sligro/Smeding: koken met twee magic boxen

| 13 reacties

Zoals mijn vaste lezers al weten, ben ik nogal fan van Too Good To Go. Bij Sabine zag ik een tijdje geleden een artikel waarin ze liet zien hoe ze een TGTG-box van de Lidl verwerkte. Dat vond ik een leuk idee, en dus haalde ik in de kerstvakantie twee keer een onwijs goed gevulde Magic Box van Smeding, de groente- en fruit-afdeling van de Sligro. Van beide boxen hebben we behoorlijk wat maaltijden kunnen maken!
Smeding Too Good To Go, TGTG boxen Smeding Sligro, wat zit er in TGTG pakket Smeding Sligro

Smeding Too Good To Go: groente- en fruitpakketten van Sligro

Toen ik halverwege vorig jaar voor het eerst groente- en fruitboxen van Smeding voorbij zag komen bij Too Good To Go, was ik direct enthousiast. Ik zag de prachtigste pakketten voorbij komen op Facebook en al snel scoorde ik mijn eerste box. Bij de Sligro-vestiging in Roermond – waar ik mijn Smeding-boxen altijd haal – heb ik altijd onwijs goede scores gehad. De boxen kosten €4,99 en zouden dus een waarde moeten hebben van minimaal 15 euro, maar mijn ervaring is dat dat meestal veel meer is. Let wel op: dit is natuurlijk geen garantie.

Toch hadden deze pakketten voor mij ook een nadeel: ik vond ze vaak zó overweldigend groot! Sligro is een groothandel, dus zitten er vaak grootverpakkingen in hun TGTG-boxen. Een paar kilo gesneden groenten bijvoorbeeld, maar ik heb ook al een paar keer 5 kilo geschilde aardappels in mijn pakket gehad. Hun pakketten zijn perfect als je een groot gezin en/of een grote vriezer en/of veel tijd hebt/plezier beleeft aan het verwerken van die boxen. Dat laatste was in mijn kerstvakantie het geval, en dus haalde ik twee keer een erg mooie box op.

TGTG-box Smeding: wat zat er in box 1?

Smeding Too Good To Go, TGTG Sligro Smeding 1, Too Good To Go Sligro Smeding groente en fruit, magic box, koken met TGTG

Oeee, wat waren we blij met dit pakket! Alleen de rode kool gaven we weg, en de rest verdween in onze magen en vriezer. In welke vorm dat was, laat ik je natuurlijk zien.

Dag 1: superdeluxe restaurant-maaltje met groene asperges en gekleurde wortels

TGTG Sligro Smeding 1, Too Good To Go Sligro Smeding groente en fruit, magic box, koken met TGTG

Ziet er goed uit, toch? Groene asperges uit de oven zijn zo lekker dat ze eigenlijk bijna niks nodig hebben. Beetje olijfolie, beetje peper, that’s it. De gekleurde wortels (paars en geel) schilden we en sneden we in stukjes en die gingen ook in de oven. Alleen de twee grote hasselback aardappels en de eitjes die we erbij kookten, kwamen niet uit de box.

Als dessert aten we de aardbeien op (superlekker met Griekse yoghurt).

Dag 2 (en 4): goed gevulde pasta

TGTG Sligro Smeding 1, Too Good To Go Sligro Smeding groente en fruit, magic box, koken met TGTG

Op de tweede dag maakten we een flinke pan pasta waar we twee dagen van konden eten. Uit de box haalden we de bimi (tweemaal), babyprei, de drie paprika’s, lente-ui en een deel van de uienringen (de rest ging in de vriezer). Bimi kende ik nog niet, maar het is blijkbaar een kruising tussen broccoli en Chinese kool, die erg geschikt is om te wokken en lekker knapperig blijft. Samen met de courgette, vegaballetjes en tomatenpuree die we nog toevoegden aan de saus was het een erg geslaagd gerecht!

Dag 3: bloemkool-biefstuk

TGTG Sligro Smeding 1, Too Good To Go Sligro Smeding groente en fruit, magic box, koken met TGTG

We hadden al gezien dat de bloemkool er nog heel goed uitzag, dus die mocht op zijn beurt wachten tot dag 3. Op die dag ging Vriend O. zijn ding doen in de keuken. Hij toverde een saaie bloemkool om tot een variant op de bloemkool-biefstuk van Gordon Ramsay. Leek het op biefstuk? Absoluut niet. Was het lekker? Absoluut WEL! Deze gaan we zeker vaker maken. We aten er vegetarische kip van de AH (ook een aanrader) en gekookte aardappels bij.

Voor het bovenstaande recept gebruikten we één citroen, en van de rest maakte ik lemon curd. Altijd goed!

3 potjes lemon curd

Sligro TGTG: inhoud Magic Box 2

Smeding Too Good To Go, TGTG Sligro Smeding 2, Too Good To Go Sligro Smeding groente en fruit, magic box, koken met TGTG
Dit was weer een heel ander pakket dan de vorige keer, maar wat mij betreft wel een meer typisch Smeding-pakket, met zoveel voorgesneden spul. Dit pakket was grotendeels dubbellaags: van de rode bessen, de bramen, de spinazie, soepgroenten, het kiemtrio en de bami-nasigroenten hadden we elk twee verpakkingen.

Van dit pakket gaven we iets meer weg. De halfgedroogde tomaatjes (een kilo!), beide zakken soepgroenten, de Italiaanse roerbakgroenten en een van de kiemtrio’s kregen een nieuw huisje. En het mooie is: we haalden hier alsnog vier avondmaaltijden uit én er ging nog wat in de vriezer.

Dag 1: veel spinazie

recept tonijn-spinazieballetjes

De dag voor ik dit pakket haalde, hadden we toevallig op YouTube tonijn-spinazieballetjes voorbij zien komen. Die zagen er erg goed uit, en met twee flinke zakken spinazie moesten we natuurlijk wat. Ook de peterselie hadden we nu al gehakt en wel in huis, en de munt van een week eerder zag er ook nog prima uit, dus ook daar gebruikten we wat van. Oké, er gingen nog heel wat andere ingrediënten bij (volgende week deel ik mijn aangepaste recept), maar het blijft leuk hoe TGTG-boxen je inspireren om anders/creatiever te koken. We maakten er een yoghurt-dip bij, roerbakten de overige spinazie erbij en voor de koolhydraten waren er gekookte aardappels. Die vonden we alleen minder foto-waardig, haha.

Als dessert aten we de bramen en rode bessen.

Dag 2: mealpreppen to the max

De volgende dag stond in het teken van mealpreppen. Het was namelijk mijn laatste vakantiedag, en dus verwerkten we vrijwel de hele rest van het pakket. Voor de lunch aten we de tonijn-spinazieballetjes samen met de veldsla uit het pakket met wat kiemgroenten erbij (naast een kiemtrio hadden we ook garlic sprouts).

recept tonijn-spinazieballetjes

Voor het diner maakten we bami. Net als bij de penne uit het vorige pakket maakten we een portie voor twee dagen. Naast een courgette (niet uit het pakket) voegde ik een deel van de champignons toe, wat lente-ui van de week ervoor en natuurlijk de voorgesneden bami-nasigroenten. Ik was van plan beide zakken te gebruiken, maar dat liet de grootte van mijn pan niet toe. De andere zak ging dus alsnog in de vriezer. O ja, en natuurlijk zit er in onze bami ook dingen als ui, knoflook, veel kruiden, wat ketjap, vegetarische wokstukjes en mie nestjes (je verwacht het niet). Lekker vegetarisch maaltje met wat cassave-kroepoek on the side.

TGTG Sligro Smeding 2, Too Good To Go Sligro Smeding groente en fruit, magic box, koken met TGTG

Op dag 3 aten we pasteitjes met paddestoelenragout. Die maakte ik de dag ervoor dus al. Extra luxe met de verse peterselie erbij! We hadden véél ragout, dus we hebben er nog een paar dagen mee geluncht ook.

TGTG Sligro Smeding 2, Too Good To Go Sligro Smeding groente en fruit, magic box, koken met TGTG

Ik blijf het tof vinden hoe je met TGTG-boxen onwijs veel lekkere maaltijden kunt maken voor weinig geld!

Heb jij wel eens een TGTG-pakket gehaald bij Smeding?

13 reacties

 1. Wat ik vooral zo leuk vind aan dit soort boxen is dat je op zo’n manier eens andere dingen eet. Ik merk toch dat wij vaak dezelfde gerechtjes maken en soms is dat best een beetje saai;-)

 2. Lekker bezig! Word er gelijk geïnspireerd van!
  Ik had zelf waarschijnlijk een roerbakmix gemaakt van de bloemkool, rode kool, ui, paprika en lenteui, om gewoon zo vanuit de vriezer in de pan te mikken.

  De bimi met wat teriyakisaus, (fake) kip en de champignons door dikke udonnoodles.
  De groene asperges in risotto…

  Hele goede haul, ik hoop dat onze Sligro ook TGTG doet, maar heb ze nog niet gezien 🙁

  En bedankt voor de shout-out 😉

 3. Wat zit daar veel in! Heel leuk om te zien wat jij er allemaal mee gedaan hebt. Vooral die ragout en die bami maken me hongerig.
  Naomi postte onlangs…Boekenpraat: Boekensmaken verschillenMy Profile

 4. Wat een flinke pakketten waren het! En wat leuk om te zien wat je ermee gemaakt hebt!

 5. Het ziet er allemaal heerlijk uit! Die Good To Go boxen bevatten echt goede dingen als ik dat zo zie.

 6. Wauw, dat is nog eens veel inhoud! Zeker waar voor je geld zo te zien. Ik vind het altijd jammer dat je bij Too Good To Go maar weinig sowieso vegetarische boxen hebt, maar deze magic box klinkt als een goede optie die wél altijd vegetarisch is.
  Lekkere dingen heb je ermee gemaakt!Vooral die pasta en bloemkoolbiefstuk (klinkt goed!) zien er heel smakelijk uit.

 7. Ik vind alle bijzondere recepten die jullie er mee maken zo leuk.

 8. Dju daar zit veel in. Toen ik vroeger dikwijls in Gent moest zijn had ik die app ook en grabbelde ik wel eens wat mee, maar in onze gemeente doen ze er weinig mee. Allez dat is inmiddels ook wel al twee jaar geleden, dus ik zal nog eens kijken.

  Ik vond je zin “Toen ik halverwege vorig jaar voor het eerst groente- en fruitboxen van Smeding voorbij zag komen bij Too Good To Go, was ik direct enthousiast.” echt net klinken als een sollicitatiebrief zinnetje, overweeg je een carrièreswitch?? Ik denk dat ze je los zouden aannemen.
  Kelly postte onlangs…Ik heb ruzie met die madam van FluviusMy Profile

 9. Nope, nog nooit gehaald. Zelfs nog nooit van Smeding gehoord. De pakketten zien er goed uit. Je maaltijden ook trouwens! Kunnen zo in een kookboek.

 10. Wow, zo’n grote inhoud! Kun je inderdaad al veel mee doen. En dan direct ook zo milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Ik moet het toch dringend ook eens proberen.

 11. Nooit gehad/gedaan maar ziet er erg lekker uit zeg!

 12. Het ziet heel goed uit van deze eten. Ik heb ze nooit gedaan met pakketten. Ik maakt het liever zelf.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge