Tijdreizen

| 2 reacties

Ik vind het heerlijk om herinneringen te bewaren voor later en om terug te blikken op vroeger. Oude foto’s terugkijken is natuurlijk geweldig, maar ik vind oude teksten die ik zelf heb geschreven misschien nog wel leuker. Je kijkt dan echt terug door je blik van toen en het geeft je herinneringen ook heel persoonlijk weer. Natuurlijk zijn een blog en/of dagboeken leuk om bij te houden voor later, maar ik geef je graag een aantal tips om je geschreven herinneringen op een nog leukere manier bewaren!

Timehop

tijdreizen - timehop - herinneringen voor later bewaren

Allereerst: de app Timehop! Hier kun je zien wat je op dezelfde datum, maar dan één of meer jaar geleden, op social media postte. Heel grappig om terug te lezen wat je toen bezighield! Zeker bij Twitter zijn dit vaak kleine gedachten in plaats van alleen maar grote gebeurtenissen. De app werkt heel makkelijk: je voegt de sociale netwerken toe die jij wil, en elke dag krijg je een heel overzicht van wat je postte op die datum. De Timehop-app is gratis te downloaden voor Android, iPad of iPhone.

FutureMe

Via FutureMe kun je je toekomstige zelf een brief – of eigenlijk een e-mail – sturen. Het werkt heel simpel: je vult je e-mailadres in, schrijft de mail, vult de datum in waarop je ‘m wil lezen, en verzenden maar! En daarna glimlachen om wat je aan jezelf geschreven hebt, als het moment van ontvangst is aangebroken. Ik stuur mezelf bijvoorbeeld elk jaar een verjaardagsfelicitatie. Een stuk origineler dan al die standaard-felicitaties op Facebook!

Let op: de datum die je kiest moet wel minstens 30 dagen verder in de toekomst zijn. Je kunt jezelf dus niet mailen dat je niet moet vergeten volgende week dinsdag het vuilnis buiten moet zetten.

Dagboeken

Bladeren in gewone oude dagboeken is al leuk, maar deze dagboeken maken het terugblikken nog leuker!

Zo beantwoord je in dit dagboek, Q&A a day, elke dag een vraag. Dat doe je 5 jaar lang, zodat je uiteindelijk een overzicht hebt van 5 jaar lang. Heel erg leuk! Er is ook een speciale studentenversie die 4 jaar duurt, en eind november verschijnt er een die drie jaar duurt en speciaal voor tieners is.

Als je iets meer vrijheid wil in wat je schrijft, is One Line a Day een goede optie. Ook hierbij hou je 5 jaar lang een dagboek bij door even kort iets op te schrijven over de dag. Ik denk dat dit een hele goeie is voor mensen die moeite hebben om het dagelijks schrijven in een “echt” dagboek vol te houden.

Duurt 5 jaar je te lang, en ben je ook nog eens creatief? Dan is dit Face-a-day-journal een aanrader! Elke dag teken je op een gekleurd bolletje een gezichtje dat je dag weergeeft. Op de pagina ernaast kun je kort iets positiefs en negatiefs opschrijven over je dag en noteren wat je hebt gegeten en wat voor weer het was.

Leuk voor de liefhebbers van lijstjes: My Future ListographyHierin kun je aan de hand van 70 lijstjes je plannen en dromen voor de toekomst vastleggen. Van plekken die je nog wil bezoeken tot gewoontes waar je vanaf wil. Leuk om na een paar jaar te kijken wat je al kunt afvinken!

Wil je een compleet document van je leven maken? Dan kun je met behulp van Once a time I was aan je autobiografie beginnen. Ook dit dagboek leidt je met vragen en opdrachten over bijvoorbeeld je eerste herinnering en je schooltijd.

Het lijkt mij heel leuk om op 1 januari met een van deze dagboeken te beginnen. Een probleempje: ik kan niet kiezen welke! Ik ga er minstens één op mijn verlanglijstje voor de feestdagen zetten. Welk boek lijkt jou het leukst?

2 reacties

  1. xD Ik schrijf nu in de Nederlandse variant van het dagboek voor vijf jaar. LeuK! 🙂 Ben benieuwd hoelang het leuk blijft 😉
    Ellis postte onlangs…Webshoptips: Koopjes bij Boekenkraam!My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge