Random question generator-tag

| 3 reacties

Ik werd getagd door Maaike, die de random question generator-tag bedacht. “De WAT?”, hoor ik je denken. Op internet is er een random question generator die zij toevallig tegenkwam. De tag houdt in dat je de eerste 25 willekeurige vragen beantwoordt.

1. Wat zijn je favoriete tv-programma’s?

Mijn grote favoriet is natuurlijk Wie is… De Mol?. Verder zijn er allerlei programma’s die ik leuk vind, zoals Ik hou van Holland of De slimste mens. En series als Celblok H, Dokter Harten Danni Lowinski zijn leuk. Ook kan ik me altijd wel goed vermaken met bijna alles op TLC, maar echte favoriete programma’s zijn dat ook weer niet.

2. Wat was het minst favoriete baantje dat je hebt gehad?

Lastig, want eigenlijk vond ik al mijn baantjes over het algemeen wel leuk. Mijn huidige werk als communicatiemedewerker is natuurlijk het allerleukst, maar ik heb ook jaren in een ziekenhuis gewerkt en huis-aan-huisbladen bezorgd. Dat laatste was natuurlijk minder als het regende, maar bij mooi weer vond ik het wel lekker om met mijn mp3-speler rond te fietsen en te lopen. O, en dat deel van “mijn” wijk dat bestond uit een lange weg met boerderijen die vaak ver van de weg lagen was ook ietsje minder…

3. Naar welke landen ben je gereisd?

Nederland (duh), België en Duitsland (ook duh als je in Limburg woont), Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland.

4. Heb je broers of zussen?

Een oudere zus.

5. Voer je liever een gesprek over de telefoon of faceto face?

Face to face!

6. Wat was je favoriete schoolvak?

Engels. Ik ben altijd goed in talen geweest, maar bij Engels wordt toch altijd op een hoger niveau lesgegeven. Ik vind het nog altijd jammer dat we bij Duits en Frans weinig echt in die taal spraken, want zo leer je toch het meest. Al vinden tieners dat nog zo gênant!

7. In welke positie slaap je?

Ik draai nogal veel, maar meestal eindig ik op mijn buik. Ik maak me nu al zorgen over hoe dat moet als ik ooit zwanger word, haha.

8. Heb je huisdieren?

Ja, twee honden! Ik woon nog bij mijn ouders en Bones (links op de foto) is echt van hen. Sproet is mijn hond en met haar ga ik later samenwonen 😉

Bones en Sproet

9. Wat is het laatste boek dat je las?

Troost, het laatste deel van de Barista!-serie, van Elsbeth Witt.

10. Wat was je minst favoriete schoolvak?

Gym. Geen twijfel over mogelijk. Ik was zo iemand die altijd als laatste werd gekozen (waarom delen docenten op die manier groepen in? Traumatisch!) en ik kan het mijn klasgenoten eigenlijk ook niet kwalijk nemen… Ik was alleen goed in Zelfverdediging voor meisjes, haha.

11. Is het beter om hoge of lage verwachtingen te hebben?

Lage, zonder al te pessimistisch te worden.

12. Als je je laatste maaltijd zou mogen kiezen, wat zou het dan zijn?

Zelfgemaakte friet (of door iemand anders homemade natuurlijk, als ik bijna dood lig te gaan) en speklappen, met hemelse modder als toetje. (Gelukkig is mijn levensmotto niet ‘Leef elke dag alsof het je laatste is’…)

13. Als je een ding aan jezelf mocht veranderen, wat zou het dan zijn?

Doe mij maar een extra snelle stofwisseling (zie vraag 12).

14. Wat is een van je favoriete woorden of zinnen?

Lastig! Ik ben dol op Limburgse woorden die zich moeilijk laten vertalen in het Nederlands. Sjoeverechtig, sjabben of tattie bijvoorbeeld. Hoewel je amper aan me schijnt te horen dat ik uit Limburg kom als ik Nederlands spreek, vind ik het heerlijk om Limburgs te praten. Die taal staat zó dicht bij mijn gevoel!

15. Wat is je eerste herinnering?

Ik kan me een plek herinneren waar mijn vader werkte en waar ik met mijn moeder en zus was om hem op te zoeken. Het gekke is alleen dat ik toen niet ouder kan zijn geweest dan 2,5. Best wel jong dus voor zo’n herinnering!

16. Welke website bezoek je het meest?

Google.

17. Als je miljoenen won in de loterij, wat zou je dan doen?

Ik zou een heerlijk huis kopen waar ik een leeskamer zou kunnen inrichten met héél veel boeken. En dan heel veel lezen, schrijven en bloggen, aangevuld met vrijwilligerswerk. Ook zou ik mooie reizen maken en geld en cadeaus geven aan mensen die dicht bij me staan.

18. Douche je ’s ochtends of ’s avonds?

’s Avonds. Ik laat mijn haar altijd aan de lucht drogen, dus dan is het begin van de avond het handigste tijdstip.

19. Wie is de laatste persoon die je hebt gebeld of gesms’t?

Mijn moeder, om te testen of de nieuwe ringtone die ze voor mij had ingesteld werkte. En als Whatsapp meetelt: een vriendin om iets af te spreken.

20. Ben je een pessimist of een optimist?

Een optimist.

21. Wat is het vervelendste aan het zijn van een vrouw?

Eh, dat ene maandelijkse? En dat oksel- en beenhaar zich nog steeds niet heeft weggeëvoleerd bij ons.

22. Zing je graag hardop als er niemand in de buurt is?

Ja! Ik doe verwoede pogingen om Defying Gravity er zuiver uit te krijgen. Hoezo, overachiever? 😉

23. Neem je liever een bad of een douche?

Een douche, veel liever! Heel vroeger lag ik wel eens een halve zondagmiddag in bad, maar daar heb ik echt het geduld – en de tijd – niet meer voor. Af en toe doe ik een poging en dan kom ik tot de conclusie dat douchen echt veel fijner is.

24. Zou je liever lang en dik zijn of klein en slank?

Nou, klein ben ik al, dus doe er gerust een slanke bouw bij 😉

25. Als je kon kiezen in welke tijd je kon leven, welke zou het dan worden?

Deze! Ik maak me er wel eens zorgen om dat de kinderen van nu misschien al te veel met technologie bezig zijn (en minder met de wereld om zich heen – de natuur en buiten spelen), maar deze tijd met alle mogelijkheden en mensen- en vrouwenrechten inwisselen voor eentje waarin ik word geacht te trouwen en mijn echtgenoot te dienen? Dacht het niet 😉

Maaike heeft eigenlijk al de mensen genoemd die ik ook zou willen taggen, dus ik tag even niemand in het bijzonder. Als je het leuk vindt, mag je ‘m natuurlijk overnemen. Laat dan vooral een reactie achter, dan neem ik een kijkje!

3 reacties

  1. Leuke lijst! En inderdaad: ik besefte me na mijn talencursus in Frankrijk eigenlijk pas dat we op de middelbare helemaal niet echt Frans spraken in de les, dat alles gewoon in het Nederlands ging. Wat stom he? Dat continu Frans spreken brengt je zo op een hoger niveau!
    Rosanne postte onlangs…Explosie van kleuren op de markt in NiceMy Profile

  2. Leuk dat je ‘m hebt ingevuld! Grappige eerste herinnering, ik zou echt geen idee hebben wat de mijne is eigenlijk…
    Maaike postte onlangs…M(u)y diary: Week 29 en 30My Profile

  3. Pingback: Random Questions Generator Tag - Lotus Writings

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge