Over lay-out-struggles en mijn nieuwe blogheader

| 13 reacties

Hoera, ik heb een nieuw hoofd! Of ja, op mijn romp zit nog steeds dezelfde kop, maar vanaf mijn nieuwe blogheader lachen vanaf nu een geïllustreerde versie van mij en Sproet je toe. Ik moet bekennen: af en toe voel ik me een beetje een nep-blogger met mijn totale gebrek aan vormgevingsskills en dus vond ik het wel tijd voor een – kleine – verandering – want van mijn oude logo kon ik toch nog niet helemaal afscheid nemen. Ik vertel je in dit artikel alles over mijn struggles en natuurlijk vertel ik ook wie die onwijs toffe illustratie heeft gemaakt!
Een of andere blog - Audrey

In de bloggerswereld vliegen de prachtige lay-outs en mooie, grote foto’s je om de oren. Af en toe hoor ik medebloggers over het probleem dat je een blogpost klaar hebt, maar geen geschikte foto hebt of kunt vinden. Of ze hebben het over lay-out-kriebels, en dan verschijnt er weer een prachtige zelfgemaakte lay-out, terwijl ze de vorige voor mijn gevoel pas net hebben.

En lieve medebloggers mét vormgevingsskills: ik bewonder jullie. Ik kijk soms met open mond naar alle mooie dingen die jullie creëren. En soms schaam ik me ook wel een beetje. Want ja: ik gooi gerust een blogpost online zónder foto. Ik doe vaak niet eens de moeite om een sfeerbeeld van bloemen of een landschap toe te voegen – al doe ik daar wel soms een poging toe. En ja, ik heb daarnaast nog nooit last gehad van serieuze lay-out-kriebels.

Ik blog inmiddels al bijna 6 jaar en had al die tijd dezelfde header op mijn blog. En hetzelfde thema. Want dat is lekker clean en mijn lievelingskleur (blauw!) zit erin. Dat thema hou ik dus lekker – wellicht tot in de eeuwigheid – want als bonus is het totaal onafhankelijk van beeld. Want tja, persoonlijk vind ik tekst en inhoud persoonlijk veel belangrijker dan de vormgeving van een blog (ik zou wel een inhoudelijk supertoffe blog volgen met een spuuglelijke lay-out, maar geen prachtige blog met crappy inhoud).

Wel heb ik besloten om eindelijk eens een nieuwe header te maken. Bij Romy zag ik vorige week namelijk een supertoffe illustratie van haar eigen persoontje. Deze is gemaakt door Ilona, die niet alleen blogt maar via Studio Ilonaa ook flink aan de weg timmert als illustrator en animator. Ik stuurde haar vrijwel direct een mailtje om ook zo’n leuke illustratie van mezelf te krijgen en tadaaaa: hier is-ie!Illustratie Ilona Wielinga - Studio Ilonaa

Uiteraard moest Sproet erbij. Ik ben geen doggy blogger, maar in het echte leven is ze – samen met eten – een van mijn favoriete gespreksonderwerpen, vandaar dat ze nu ook zit te shinen op mijn header. Een ander pluspunt van deze illustratie is dat Ilona mijn nek direct een heel stuk slanker heeft gemaakt. Winning! Reden genoeg om ook zo’n flatteuze illustratie van jezelf te laten maken, toch? Kijk gerust eens in haar portfolio om te zien wat Ilona allemaal voor tofs kan maken!

 

13 reacties

 1. Wat is ie leuk! En verder wel een beetje herkenbaar. Ik heb ook nog maar een paar keer een blog met foto geplaatst (toevallig staan er volgende week weer twee met beeld ingepland). Voor mij is de tekst belangrijker dan het plaatje. Ik moet zeggen dat er bloggers zijn die echt heel goed kunnen fotograferen. Daar smul ik dan weer juist wel van de plaatjes, maar daar zijn die vaak ook leidend. Bij mij is dat toch anders.

 2. Ik vind de layout van een blog ook écht niet boeiend, zo lang het maar niet afleidt van de inhoud.
  Maar inderdaad, ik heb veel bewondering voor bloggers die goed zijn in vormgeving, dat dan wel weer!

 3. Leuk om te lezen en ik vond het onwijs tof dat ik dit voor je mocht doen. En je hebt helemaal gelijk, je blog kan nog zo mooi zijn, maar uiteindelijk draait het om de inhoud. Alhoewel ik tegelijkertijd iemand ben die uren kan prutsen om iets net lekker uitgelijnd te krijgen.

 4. Ik vind je header prachtig. Ik voel weer iets kriebelen.

  Het door jou gebruikte thema vind ik prachtig. Op mijn vorige blog gebruikte ik ook Yoko. Prachtig thema. Strak en eenvoudig. Dubbele widgetrij. Prachtige optie voor uitgelichte afbeeldingen. Maar ja. Niet meer beschikbaar. Helaas pindakaas.

  Wat betreft je opmerking over tekst en uiterlijk ben ik het met je eens. Hoewel er blogs zijn, met lichte letters op een donkere ondergrond, daar kom ik niet eens aan lezen toe. Die skip ik automatisch. Maar normaal gesproken is de tekst veel belangrijker dan het uiterlijk van het blog.

 5. Ik herkende haar stijl meteen! Ze maakte ook mijn header die enorm bij mij past. Ze is erg goed in mensen tekenen maar dat is niet wat bij mij past. Bij jouw absoluut wel. Ik herkende even een struggle die ik toevallig niet heb, die foto’s dat is leuk hoor dat ik dat kan maar neem van mij aan het is ook veel werk. Ik moet er namelijk ook nog over denken dat diverse dingen elkaar afwisselen, ook qua foto’s.

 6. Ik herken die struggles maar al te goed. Ik vind fotografie op een blog heel belangrijk en ga dus soms heel hard twijfelen aan mijn eigen fotografie op mijn blog. Zo hard dat ik het bijna nooit goed vind en constant zou willen veranderen. Qua lay-out ben ik heel lang tevreden geweest, maar onlangs ben ik verliefd geworden op een andere lay-out waardoor de twijfel weer toeslaat.

 7. Oh wat leuk zeg dat je naar aanleiding van mijn artikel Ilona hebt gemaild! Ze maakt zulke mooie dingen 🙂 En wat is de illustratie van jou en Sproet mooi! Je header is zó mooi geworden.

  Ik vind het juist leuk trouwens dat je tekst voor lay-out laat gaan. Ik volg een aantal blogs puur voor de foto’s (maar vind hun teksten dus stiekem niet zo boeiend), maar de meeste blogs volg ik echt voor de artikelen. Of er dan een geweldige nooit geziene foto boven het artikel staat of gewoon een stockbeeld of helemaal geen beeld, maakt me eigenlijk niet zo uit. Bij mijn lay-out is Pipdig echt een uitkomst geweest. Daar heb ik drie jaar geleden een thema gekocht voor een paar tientjes dat zelfs voor mij werd geïnstalleerd. Ik kan zelf de kleuren wat aanpassen, waardoor ik na een paar minuten tijd eventuele lay-outkriebels weer kwijt zou zijn 😉

 8. Ik vind je persoonlijke illustratie heel geslaagd.

 9. Hartstikke leuk, zeg! Hier nog zo’n slechte blogger. Ik doe nooit iets aan mijn lay-out en ik plaats wel foto’s maar die maak ik gewoon effe snel met mijn mobieltje. Overigens vind ik de lay out ook niet zo belangrijk zolang een weblog goed leesbaar is.

 10. Je header is inderdaad prachtig geworden zeg! Complimenten!

 11. Heel leuk geworden zeg! En leuk dat je hond ook getekend is, love it!

 12. Ik vind hem echt zo ontzettend tof<3 Past ook erg bij je. Ik hou van zo'n lekkere simpele minimalistische layout. Deze heb ik ook heel erg lang gehad en ben nu ook blij met degene die ik heb. Ook lekker clean.

 13. Ik kom je blog pas net tegen en heb dus geen idee hoe het er eerst uitzag, maar ik vind het erg leuk. Wel herkenbaar hoor: ik kan echt verlekkerd kijken naar blogs met mooie fotografie én goede teksten, maar uiteindelijk gaat het om de inhoud en schrijfstijl 🙂

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge