Over cd’s kopen en 3FM-bandjes

| 3 reacties

Laatst huppelde ik zo’n beetje naar de radio op het werk om hem harder te zetten nadat ik de tonen van een heerlijk liedje hoorde. “Wat ben jij vrolijk!” zei een collega. Tja, Sunday Morning van Sunday Sun maakt me nou eenmaal héél erg blij. Net als de andere liedjes die ik al van deze band kende. Elke keer als hun nummers voorbij komen op de radio, word ik helemaal happy.

Nu word ik sowieso wel blij van de meeste liedjes die ik op 3FM hoor. Als mensen me vragen wat voor muziek ik leuk vind, omschrijf ik het meestal als ‘3FM-bandjes’. En ja, het is misschien een beetje vreemd om  Sunday Sun, Handsome Poets en Chef’Special op dezelfde hoop te gooien als Kensington, Kings of Leon en Mumford and Sons, maar toch. De playlist van 3FM ligt me gewoon bijzonder goed: oudere pareltjes in combinatie met de nieuwe hits, zonder dat het van die gruwelijke 538-meuk wordt. Maar ondanks dat 3FM luisteren me prima bevalt, wil ik af en toe ook zelf iets kunnen kiezen waar ik zin in heb. En daarom besloot ik om gewoon eens ouderwets de cd van Sunday Sun te kopen, als heel waardevolle toevoeging aan mijn auto-collectie.

We let go, Sunday sun, album

Ja, en dát bleek nog even lastiger dan ik dacht. Tot een paar jaar geleden kocht ik nog regelmatig cd’s in de stad. Deed ik mee aan allerlei onderzoekjes bij psychologie, en dan ging ik een groot deel van mijn verdiende VVV-bonnen uitgeven aan cd’s en dvd’s. Nee, aan mij lag het niet dat de Free Record Shop failliet ging. Maar ook Van Leest en The Music Store bleken inmiddels verdwenen uit het straatbeeld. Mijn enige hoop was de V&D – want daarbij had ik nog een beeld van een behoorlijk stuk vloeroppervlak met cd- en dvd-rekken – maar ook daar greep ik mis. Wel Taylor Swift en Frank Sinatra, plus de beste Hollandse hits, maar niet de Hollandse hits waar ík blij van word.

Uiteindelijk bestelde ik het album We let go online bij Mediamarkt. Bol.com meed ik als boek-hoarder even vanwege ‘geen verzendkosten boven de 20 euro’… Maar wat ben ik blij met mijn aankoop! Als ik met moeite mijn bed uit ben gerold, of mezelf juist ’s avonds wakker moet houden tijdens het rijden, krijg ik door het luisteren naar Sunday Sun meteen een energieboost. Voor wie deze band nog niet kent: ze doen een beetje denken aan een 2015-versie van de Beach Boys. Aanstekelijke, vrolijke liedjes, of lekkere laidback-liedjes met een zomers sfeertje. Ideaal om de herst- en wintermaanden mee in te gaan. Naast de singles I call you honeyCome on down en Sunday Morning (het perfect mee te brullen we let go, we let goooo is echt een briljante vondst), zijn Made up my mindFrank Jr.I saw you with another guy en Hey now nu al favorieten. O wacht, noemde ik zomaar al zeven titels, terwijl de plaat er twaalf bevat… In elk geval kun je wel stellen dat ik erg enthousiast bent!


Kende jij Sunday Sun al? En wanneer kocht jij voor het laatst een fysieke cd?

3 reacties

  1. Ik ben ook zo’n 3fm fanaat, al merk ik dat ik nog niet helemaal goed uit de voeten kan met de nieuwe programmering. Wilde daar een blogje over schrijven, maar dat voelt zo stom,.. haha! Koop nog regelmatig cd’s, heb de nieuwe van Guus Meeuwis al via pre-order besteld 😀
    Amy postte onlangs…Food | 5 lekkernijen die ik altijd vanuit Zweden mee naar huis neemMy Profile

  2. Mijn laatste fysieke cd is heel lang geleden! Tegenwoordig luister ik bijna alles via jango.com.

  3. Wij worden een beetje te oud voor 3fm *oeps* en ik koop nog af en toe een cd, maar dan van oude muziek (voor 1800). Mijn man luistert alleen nog digitaal.
    Lalagè (@Lalage_) postte onlangs…De oudste openbare bibliotheek van BerlijnMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge