Opruimchallenge: het resultaat!

| 17 reacties

Half november vorig jaar lanceerde ik een opruimchallenge. En niet een gewone challenge, maar eentje speciaal voor uitstellers. Oftewel: mensen zoals ik. In de maanden november en december ging ik aan de slag met allerlei kleine en grotere opruimdoelen. En: met succes! Op 31 december 2019 kon ik de laatste taak van mijn checklist afvinken. In dit artikel laat ik je een deel van de resultaten zien!

Opruimchallenge voor uitstellers het resultaat

Ik voerde een groot deel van de opruimtaken uit in de avonduren, waardoor de foto’s niet altijd van de beste kwaliteit zijn. Sorry!

Minimaal één boek wegdoen

Ik begon met een niet al te moeilijke taak. “Huh, wacht, Audrey, vind jij boeken wegdoen opeens makkelijk?” Nee, zeker niet! Maar ik had stiekem al wel een boek in gedachten. De tranen van ’88 kreeg ik ooit als recensie-exemplaar, maar ik was niet bijster enthousiast. Dat boek ga ik sowieso nooit meer opnieuw lezen, dus die mocht weg. En toen ik toch even met een kritische blik naar mijn boekenkast keek, zag ik dat ik Een mooie jonge vrouw (een voormalig Boekenweekgeschenk) dubbel had. Ook spotte ik nog een volledig verouderd boek over online media. Tips over Hyves? Nee, dank je. Deze drie boeken gingen dus in een minibieb.

Opruimchallenge resultaat

Ruim een kast in de woonkamer op

Omdat ik voor Sinterklaas Ticket to Ride Nederland (woehoe!) had gekregen, besloot ik voor deze opdracht onze spellenkast onder handen te nemen. Zo zag die er eerst uit…

En zo ziet-ie er nu uit! Ik had wel de luxe dat ik wat andere spullen van de bovenste plank kon verplaatsen, waardoor dit kastje nu volledig dedicated is aan spellen. Yay, eindelijk overzicht!

De rommella opruimen

Door dit bijzonder bevredigende resultaat, ging ik de volgende dag voor twee taken in een keer. Ik dook de keuken in om mijn rommella en een keukenkastje op te ruimen. En die rommella, dat was ook een échte rommella. Zoals je ziet, heb ik geen enkele censuur toegepast…

En dit is het resultaat! Er gingen wat rommeltjes weg, ik legde diverse dingen op een logischere plek en ik gooide nog een stuk of vijf lege pennen weg.

Een keukenkastje opruimen

Ik weet niet wát ik dacht toen ik tijdens mijn verhuizing de ontbijtspullen op een van de onderste planken in mijn keuken te zetten. Alsof het mijn hobby is om dagelijks extra diep te bukken… En mijn hand- en theedoeken vormden ook al een enorme chaos. Yep, dit kastje kon wel een opruimbeurt gebruiken.

Tadaaa! Veel beter, toch? Door de handdoeken smaller op te vouwen, passen ze netjes naast elkaar. Sommige dingen in het leven zijn zo simpel. Hoewel het altijd een beetje pijn doet om eten weg te gooien, besloten we dat de muesli die Vriend O. een half jaar geleden in een enthousiaste bui kocht toch echt niet meer opgegeten ging worden. Ik heb hem uiteraard plechtig laten beloven dat hij nooit meer muesli koopt.

Mijn administratie bijwerken

Mijn digitale administratie is meer dan prima op orde, maar de papieren versie iets minder. O. en ik hebben allebei een bakje op een plank onder onze salontafel staan, en die van mij zorgde ervoor dat die – niet al te dikke – plank het toch een beetje zwaar had. Hij zat namelijk propvol met van alles en nog wat…

Zo vond ik zelfs nog salarisstroken uit april. Eh… ja. Ik verdeelde alle spullen netjes op basis van hun bestemmingen, en toen was mijn bakje opeens zelfs nog leger dan die van Vriend O. Winning!

CD’s en DVD’s uitzoeken

Toen ik naar mijn ouderlijk huis ging voor een trip down memory lane op mijn oude slaapkamer, vond ik onder andere deze cd’s. Wie had er vroeger ook zoveel Hitzone-cd’s? Enne: ook Jamai’s debuutalbum besloot ik niet te bewaren.

DVD’s heb ik overigens nog niet weggegooid. Ik heb nog gewoon een DVD-speler in huis, en Vriend O. en ik kijken regelmatig een filmpje. Omdat de keus ook regelmatig valt op een superslechte film via Ziggo On Demand, vond ik het een beetje raar om een aantal van de slechte films die ik ooit kocht nu al weg te gooien. Die liggen dus klaar om gekeken te worden en dan naar de kringloopwinkel te verdwijnen.

Een dagdeel opruimen in mijn oude slaapkamer

Dit was veruit de grootste uitdaging die op mijn lijstje stond: 1,5 jaar na mijn verhuizing eindelijk eens de overgebleven spullen op mijn oude slaapkamer onder handen nemen. Ik ging met een boel dozen, kratten en vuilniszakken naar boven om al mijn spullen uit te zoeken en begon rond half 11 ’s ochtends. Met wat podcasts als gezelschap ging ik aan de slag, te midden van al die dozen en zakken die voor een verschillend doel stonden: van weggeven aan het goede doel tot meenemen naar mijn eigen huis of een enkeltje afvalbak (uiteraard netjes gescheiden).

Het ging eigenlijk veel voorspoediger dan gedacht! Juist omdat ik het zo lang had uitgesteld, voelde ik mentaal al veel meer afstand van dit deel van mijn leven. Ik vulde 4 flinke dozen met oud papier, een grote zak vol plastic en slechts enkele kleinere opbergdozen met dingen die ik mee naar mijn eigen huis zou nemen. Heerlijk!

Tegen half 4 was ik bijna klaar en ik dacht nog even: ‘dit gaat te makkelijk’. Dat bleek te kloppen, want ik bedacht opeens dat er nog een ander kastje op mijn slaapkamer had gestaan. Die vond ik terug op mijn zus’ oude kamer – met nog de nodige zooi erin. Maar toch: na netto een uur of 5 flink doorploeteren, was alles uitgezocht en opgeruimd. Hoera!

Wat is het laatste dat jij hebt opgeruimd?

17 reacties

 1. Heerlijk, al die opgeruimde laden en kasten. Ik maakte vorige week de keukenkastjes aan de binnenkant schoon. En geloof het of niet: ik gooide niks weg en tóch is er nu meer ruimte;). Kwestie van een beetje anders indelen.

 2. Wat goed zeg! Die Hitzones had ik vroeger ook, haha. Geen idee waar ze nu zijn. Mijn kasten zijn altijd erg netjes, heel gek eigenlijk. Want verder ben ik behoorlijk rommelig. Er ligt vaak veel zooi op de eettafel bijvoorbeeld.

  Wat ik als laatste heb opgeruimd? Ik heb veel kleding uitgezocht en verkocht via Jouw Marktraam. Niet alles is verkocht, maar wel heel veel. En ik had 150 euro winst, dus dat motiveerde ook nogal. 🙂

 3. De complete badkamer en keuken, inclusief kastjes en apparatuur…. 😉

 4. Haha leuk dat je nog oude CD’s had! En Ticket to Ride is zo leuk! Je bent echt opgeschoten met opruimen. Goed gedaan 😀

 5. Goede bezig haha en die oude cd’s<3
  Ik wil ook nog zeker heel wat opruimen in huis, nu met een kleine hummel even inpassen wanneer dit kan en handig is. Dat is soms wel lastig… wil in ieder geval de zolder nog opruimen, het voorraadhok met manden voorzien (manden staan al klaar) en ons kleine rommelhokje dingen opruimen en vooral weg doen.

  Het laatste wat ik heb opgeruimd? De la in de keuken, ook met andere manden e.d. om zo een beetje orde te krijgen. En mijn mokkenkast toen Noa een keertje sliep.

 6. Ooh super leuk om die before and after foto’s te zien! Goed bezig geweest! Haha, dat van dit Hitzone cd’s is heel erg herkenbaar, die spaarde ik ook! En wat grappig dat je het debuutalbum van Jamai had. Ik was destijds super boos dat Jim niet had gewonnen en daarom wilde ik niks van Jamai weten haha. Maar heerlijk weer de orde in de chaos! Echt leuk dat je hier een blog over hebt gemaakt.

 7. Dat ziet er goed uit zeg. Goed gedaan! En die voor en na foto’s laten goed het effect zien.

 8. Oh lekker bezig geweest! Wij zijn hier dus ook bezig om de boel kamer voor kamer aan te pakken. Ik ben vooral bezig geweest op zolder de laatste tijd, want hoeveel zooi kan een mens bewaren. Daarnaast ben ik alle oude babyspullen aan het weg doen en verkopen. Het is een flinke klus, maar het geeft ook echt een goed gevoel.

  Mijn volgende doel is: Zoveel mogelijk papieren chicklits lezen dit jaar, zodat die naar een mini bieb kunnen 😉 Die lees ik toch maar 1 keer.

 9. Mijn wasmand waar onderin een korte broek lag. Ik ben er slecht in. Jij bent wel lekker bezig zeg. Ik kan overigens alleen mijn eigen spullen opruimen want Vriendjelief kan niks weggooien.

 10. Zo, je hebt flink op weten te ruimen! Opruimen is niet bepaald mijn favoriete bezigheid, alhoewel ik wel een keer in de zoveel tijd een opruimwoede heb. Ik ben alleen onwijs slecht in dingen weggooien, dus wat dat betreft schiet het vaak niet echt op. Als creatieveling weet je nooit waar je het nog eventueel voor kan gebruiken.

 11. Goed bezig zeg! Ik neem mij ook al een hele tijd voor wat laden en kasten eens goed op te ruimen, ik moet zeggen dat dit wel stimulerend werk, ik ga toch maar eens gauw beginnen!

 12. Wat ben jij goed bezig geweest. Ik moest wel lachen om dat boek waarin over Hyves werd gesproken. Heerlijk oldskool, haha;-) Ik denk inderdaad niet dat je daar nu nog leuke inspiratie of nuttige tips uit kunt halen. En om antwoord te geven op je vraag; het laatste dat ik heb opgeruimd? Ik denk de kledingkasten. Ik ben altijd wel een opgeruimd type, maar dat was het laatste grote ‘project’.

 13. Zo! Goed bezig, zeg! Wel zielig voor Jamai. Ik hoop dat-ie niet leest hier. Ik had mijn kruiden in een smal kastje naast de afzuigkap staan. Op elk van de drie plankjes stond een mandje met daarin potjes met kruiden. Heel onhandig! Als ik iets nodig had, moest ik steeds een van de mandjes uit het kastje pakken. Gisteren heb ik al mijn kruidenpotjes rechtop in een laatje gezet. Zo handig! Alles bij elkaar en ik kan meteen zien wat er in zit.

 14. Oh wat heerlijk he als het klaar is! Vooral die administratie (en eigenlijk alles met papieren) vind ik altijd vreselijk, maar het valt meestal mee. Ik heb net de was opgeruimd, maar dat telt niet denk ik 😉

 15. Netjes! En ik heb spijt dat ik nooit voor en na foto’s heb gemaakt, dat geeft helemaal extra voldoening lijkt mij. Ik heb sinds de laatste keer het zolder opruimklusje helemaal afgemaakt, een aantal lades uit een kastje opgeruimd die zelfs nu leeg zijn! Mijn tas waar ik onnodig veel rotzooi meezeulde is weer helemaal netjes en er zijn weer een aantal boeken en kledingstukken weg of op de verkoop, heerlijk!

 16. Heel leuk om te zien! Ik ben zelf best minimalistisch en vind opruim voor en na’s altijd zo leuk om te zien. Echt een soort guilty pleasure 🙂

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge