Levenslessen van Mango: waarom mijn puppy eigenlijk een goeroe is

| 25 reacties

Mango mag dan pas drie maanden jong zijn, maar ze bezit al een indrukwekkende levenswijsheid. De daden van deze kleine hond zijn groots! Elke dag verrast ze me weer met haar positieve levensinstelling, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Ik kan niet anders concluderen dan dat mijn puppy eigenlijk gewoon een goeroe/lifecoach is. Haar filosofie en leefprincipes zijn enorm inspirerend!

In dit artikel laat ik jullie alvast gratis kennismaken met De Mango-methode: een vernieuwende kijk op hoe je de beste versie van jezelf kunt worden. Speciaal voor jullie, mijn trouwe bloglezers en Mango-fans van het eerste uur, heb ik ook nog een speciaal aanbod, dus lees vooral door tot het einde!

Lifecoaches zijn onzin, waarom mijn puppy een goeroe is

De basisprincipes van de Mango-methode

Mango leeft haar leven volgens enkele bijzonder inspirerende basisprincipes. Ik deel ze graag met jullie!

1. Hou van jezelf – en de wereld houdt van jou

Vraag jij je altijd af of anderen je wel aardig vinden? Zou je best wat vaker op een onbekende willen afstappen, maar durf je niet goed uit angst voor afwijzing? Stop met twijfelen en ga ervoor! Neem de optimistische levensinstelling van Mango over en gebruik haar mantra ‘Iedereen houdt van me’. Die kracht en positieve energie straalt ze uit, waardoor inderdáád iedereen van haar gaat houden. Geef en je zult ontvangen – smile and the world will smile with you!

2. Laat je stem horen!

Ken je dat? Dat je in een groep mensen eigenlijk wel je mening zou willen laten horen, maar dat je innerlijke beperkingen je stoppen om je ware stem te laten horen?

Mango heeft de oplossing! Ze heeft een unieke methode gevonden om zonder schaamte gewoon altijd haar stem te laten horen als ze gehoord wil worden. Wát een powervrouw – oké, puppy, hè?

Waar de meeste mensen zich zouden laten beperken door praktische factoren, doet Mango dat niet. Is het 6 uur ’s ochtends en vertelt haar innerlijke kracht haar dat ze zich moet laten horen, dan dóét ze dat gewoon. Zó inspirerend!

Lifecoaches zijn onzin, waarom mijn puppy een goeroe is (1)

3. Luister naar je lichaam

Je lichaam is je interne kompas. Dé weg naar meer geluk en zingeving in je leven is om je open te stellen voor wat je lichaam je vertelt. Als je lichaam zegt dat het tijd is voor rust: ga slapen! Als je diep van binnen voelt dat je iets moet eten, eet het dan! Ook als het niet eetbaar is.

Alles in het leven is een teken. Laat je niet tegenhouden als iemand tegen je zegt dat je geen dennenappels moet eten. Jouw lichaam vertelt de waarheid – jij kent jezelf het beste! Verzet je tegen de buitenwereld met hun beperkende visie en hou vast aan je eigen behoeften.

Maar onthoud: panta rhei! Je behoeften kunnen altijd veranderen. Als iemand een stukje kaas voor je neus houdt en als je gevoel zegt dat dat je die dennenappel tóch moet loslaten, dan kan dat natuurlijk altijd.

4. Zet selfcare op nummer 1

Je lichaam is niet alleen je kompas, maar ook je tempel. Zorg er daarom goed voor. Het is bijvoorbeeld enorm belangrijk om voldoende te slapen. Doe dat dan gerust ook urenlang. Soms zul je even de behoefte voelen om op te staan. Met je poten voeten op de vloer staan, even een paar rek- en strekoefeningen of wat yoga. Dat is prima. En wil je daarna weer even gaan liggen? Ga ervoor – je hebt het verdiend.

Gun jezelf ook al het comfort dat je nodig hebt. Verwen jezelf met fijne plekken om dutjes te doen. Omring je met fijne spulletjes – ook als die niet van jou zijn. Wil je een menselijke kruik om tegenaan of zelfs op te liggen? Gewoon doen! Hun blaas is veel groter dan die van jou, dus ze wachten maar. Jij bent de hoofdrolspeler in je eigen leven, dus neem de regie!

5. Bepaal je eigen tempo

Heb je het idee dat de hele wereld sneller gaat dan je aan kunt? Voel je de druk om sneller voorwaarts te bewegen, mee in de stroom? De Mango-methode helpt je om los te breken van deadlines en externe druk. Leer luisteren naar wat jij echt wil en kies het tempo dat goed voelt. Volg jouw unieke weg naar je einddoel.

Wil je nog wat langer snuffelen op die ene plek? Laat je niet opjagen! Ook als het voelt alsof je vast zit aan een lijn die je een bepaalde kant optrekt, moet je gewoon je eigen pad kiezen. Neem de tijd om uit te vinden welke kant je op wil. Zelfs als je eerst naar links wil en daarna per se weer naar rechts. En wie zegt dat je niet terug mag naar waar je nét vandaan kwam? Het is jouw leven, jij bepaalt!

6. Grenzen zijn er om te verleggen

Een van de favoriete lifequotes van Mango is toch wel Ain’t no mountain high enough. Ze vindt dan ook dat grenzen er zijn om te verleggen. Of je nou buiten de figuurlijke grenzen wil opereren of je letterlijke kaders wil vergroten: ga ervoor! Er is altijd een weg.

Om jullie te inspireren deel ik graag een voorbeeld van wat je kunt bereiken als je maar écht wil. Mango voelde zich recent gevangen. Muren van maar liefst 80 centimeter hoog hielden haar ogenschijnlijk tegen om naar buiten te gaan. In slechts een kwartier tijd vond ze haar weg naar een wereld vol mogelijkheden. Als je maar écht wil, dan lukt het!

Er zullen misschien tegenslagen komen. Dat iemand je terug probeert te zetten naar waar je was. En dat er steeds nieuwe obstakels komen op je pad. Ook die kun je overwinnen! Mango is een pro in doorzettingsvermogen en helpt je dan ook graag deze lifeskill verder te ontwikkelen.

Het verplaatsen van de bench was niet voldoende. Het plaatsen van een plank ook niet. De huidige constructie met een schuin geplaatste plank en drie plastic opbergdozen op de bench – die je nu niet meer kunt opschuiven – lijken vooralsnog de oplossing…

Reserveer nu je persoonlijke inspiratiesessie met lifecoach Mango!

Ben jij een mens (of hond, dat mag ook) die meer uit het leven wil halen? Die gemotiveerd is om écht stappen te zetten om de beste versie van zichzelf te worden? Ben jij klaar om in jezelf te investeren, de spotlights te pakken en in je kracht te gaan staan? Wil jij je diepste wensen leren kennen én ernaar leven? Boek dan een inspirerende één-op-één-sessie met lifecoach Mango en kom erachter wat de Mango-methode voor jou kan betekenen!

De persoonlijke inspiratiesessie met Mango is inclusief:

 • Kennisoverdracht via learning by doing
 • Een gezichtsbehandeling met de voedende, anti-allergene producten uit de ‘Mango’s Mondvocht’-lijn
 • De module ‘Poepen in de buitenlucht: een bevrijding voor iedereen’
 • Tutorial ‘Mediteren met Mango’
 • Meer innerlijke rust
 • Onbeperkt knuffelen
 • De mogelijkheid om al je vragen te stellen…
 • …en je te laten inspireren door de non-verbale antwoorden!

Deze twee uur durende sessie betekent normaal gesproken een investering van slechts 1695 euro (exclusief btw en de kosten voor Mango’s Personal Assistant), maar ik heb natuurlijk een leuke kortingsactie voor jullie! Met de code “AudreyVindtLifecoachesDikkeOnzin” krijg je al deze fantastische features voor slechts 895 euro. Reserveer nu je plekje en dompel je onder in de Mango-methode!

25 reacties

 1. Haha schitterend artikel, allemaal heel herkenbaar. Ik leer ook elke dag van Sketch, vooral; chill out! Ik vind het zo fantastische om te zien hoe zij zo heerlijk en ultiem kan ontspannen. Liefst op de rug met de pootjes de lucht in. Daar kunnen wij inderdaad nog heel veel van leren.

 2. Emiel Ratelband kan inpakken, Mango neemt het over. Heerlijk artikel dit!

 3. Wat een geweldige training! Dit moet life-changing zijn.
  Mocht je daarna een verdiepingscursus willen volgen, met name op stap 3 en 4, is Toos van harte bereid deze tegen een kleine vergoeding à €1284,- in brokjes te verzorgen.

 4. Wat een heerlijk artikel en wat een droppie is t ook zeg.

 5. Mooie post. Ja, en wat is er dan met ons mensen mis gegaan, als wij dat alles niet meer kunnen? Geeft je te denken.

 6. Wat een geweldige post! Ik zit hier echt te schateren achter m’n scherm 🙂 Fantastisch, levensveranderend dit! 10+ voor het bazinnetje van Mango 🙂

 7. Hahaha, geweldig. ’t Is dat ik afstand moet houden hoor… Genoten van je foto’s

 8. *pinkt een traantje weg*

  Ik ben half in staat nu een domein te kopen en een site voor Mango coaching te bouwen voor je. Doen we 50/50 😉

 9. Heerlijk stukje. En wat is het een kanjer die pup van je. ♥

 10. De kaatste keer dat ik “Poepen in de buitenlucht: een bevrijding voor iedereen” probeerde, vroeg de schooldirecteur mij vrij onvriendelijk om weg te gaan…

 11. Hahahaha, wat een heerlijk artikel. Dat laatste stuk is ook echt top. En wat een schattige foto’s van Mango!

 12. Geweldig leuk dit! Geluksvogel met zo’n slimme én supercute goeroe in huis! 😉

 13. Wanneer ik mijzelf om zes uur laat horen reageert de wereld daar toch anders op dan wanneer een aandoenlijke pup zich laat horen…

  Maar het zijn wel hele wijze lezen, die Mango-lessen.

 14. Onze Trixie laat mij ook vaak belangrijke dingen van het leven zien. Zoals gewoon de boel de boel laten, en lekker relaxen.

 15. Hahaha, geweldig, ik heb echt moeten lachen! En best ook wel ergens juist wat je allemaal zegt, we kunnen er nog iets van leren!

 16. Geniaal! Kan ik me ook inschrijven voor losse modules? Ik heb niet zoveel behoefte aan de gezichtsbehandeling. Maar de modules “Poepen in de buitenlucht” en “Onbeperkt knuffelen” lijken me wel wat.

 17. Fantastisch geschreven! En wat is Mango een schatje. Ik zal mij zeker eens wat meer gaan verdiepen in de Mango-methode en kijken hoe ik dit zelf in mijn leven kan inpassen. 😉

 18. Haha ik heb zeker wel even moeten lachen. En wat een super lieve foto’s zeg <3

 19. Hahaha! Wat een lekkerding is ‘ie woonde je maar dichterbij.

 20. Wat een geweldig leuk geschreven artikel :-). Wat is je hond enorm wijs, goede levenslessen :-). By the way, ook echt een schatje!

 21. Ik wil Mango wel als mijn lifecoach, wie zou dat niet willen? 😉

 22. Ooh wat een schatje! En wat een vat vol wijsheden al <3

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge