Klein leed #8

| 23 reacties

Ik heb er weer eentje, hoor. Een kakelvers lijstje vol dagelijkse ergernissen. Van kleine dingetjes tot iets grotere frustraties, maar in the grand scheme of things is het uiteraard klein leed met een knipoog.

 • Als je een puistje hebt op een irritante plek – de onderkant van je been ofzo – en hij nét niet rijp genoeg is om uit te knijpen. Dan eindig je dus met een pijnlijke plek van de mislukte poging. Maar wat het nóg erger maakt, is als het puistje uiteindelijk verdwijnt (dat heb ik dus heel vaak?) waardoor je wel het ongemak had, maar niet de joy van een lekkere pusexplosie.
 • Je kent ze wel: van die elektronische snelheidsborden die je met behulp van een duimpje of smiley motiveren om je braaf aan de snelheid te houden. Nou, die kijken bij mij in eerste instantie meestal boos aan. Nu ben ik de beroerdste niet – oké, stiekem ben ik gewoon nog steeds een kind dat een sticker wil verdienen als dat kan – en doe ik dan netjes mijn best om in het groen te komen. Maar heel vaak geven die krengen je dan géén vrolijke smiley of duimpje omhoog als ik mijn snelheid netjes naar beneden heb gebracht. Hmpf.
 • Deze reclame van de Aldi met die BLOED-irritante oorwurm.
 • Mensen die een reactie achterlaten op een blogartikel terwijl ze overduidelijk niet veel meer dan de intro hebben gelezen en toen als een dolle naar beneden hebben gescrolld op hun eigen site te promoten.
 • Ik kwam erachter dat mijn zwangerschapsbroek nepzakken heeft. Echt, WAAROM? Geef me broekzakken! Sowieso is het natuurlijk al stom dat er in kleding voor vrouwen lang niet altijd zakken zitten – of dat ze belachelijk klein zijn. Ongetwijfeld door een man bedacht, dat kan niet anders.
 • Dat het tegenwoordig een soort roulettespel is of je bij een supermarkt winkelwagentjes aantreft waar wel of geen munt in moet. En dat je je muntje altijd wél in je handen hebt als het niet nodig blijkt en andersom.
 • Daarover gesproken: waarom hebben sommige supermarkten hun desinfectiespul al weggehaald? COVID ain’t over yet, buddies. Deprimerend, maar waar.
 • Als je een afhaalmaaltijd haalt – of ergens gaat uit eten – en dat het eten dan onwijs tegenvalt.
 • Zwangerschapstieten. Need I say more?
 • Ken je die watermeloen-ijsjes die nu bij vrijwel elke supermarkt te verkrijgen zijn? Die vallen dus enorm tegen. Ze lijken qua uiterlijk niet eens goed op een stukje watermeloen, met een blinde smaaktest zou het gros van de mensen denk ik ook uitkomen op dat ze meer smaken naar bosvruchten dan naar watermeloen. O, en ze zijn nogal overpriced. Mijn tip: koop in plaats van deze gewoon citroenijsjes met een dropstokje (Liuk-dupes) of dubbelikkers. Is de prijs-kwaliteit-verhouding ongeveer 100 keer beter.

Waar heb jij je de laatste tijd aan geërgerd?

23 reacties

 1. Hahaha! Ik heb ook écht een hekel aan nepzakken, zeker bij jasjes. Ik heb laatst een vintage blazer gekocht via Vinted en op de foto leken de zakjes perfect, maar ze zijn dus hartstikke nep en dat vind ik heel irritant aan een jas. Meh! Haha!
  Anne postte onlangs…Dagboekje 32 • 2021My Profile

 2. Oja, tegenvallende restaurants of afhaalmaaltijden zijn echt een bummer! Net zoals nepzakken! Zwangerschapstieten, daar kan ik dan weer niet over meepraten, hihi. Wel daarmee samenhangend: ik ergerde me er laatst aan dat ik wéér een kadootje moest kopen voor een pasgeboren baby. Eerst een babyshower, oké, maar de eerste keer dat je de baby daadwerkelijk te zien krijgt wil/kun je eigenlijk ook niet met lege handen aankomen… Het is hartstikke schattig en leuk, die babyspulletjes, en als ik iets breder bij kas zou zitten zou het me geen hol uitmaken, maarreh, is zo’n babyshower / het overladen met cadeaus nou echt nodig?

  • Ooo, ik vind babyshowers dus echt ZO’N onzin. De activiteiten zijn meestal supersuf en je jaagt mensen inderdaad onnodig op kosten met dubbele cadeaus. Ik hoef er dus ook echt geen…

   • Oh man, die puistjes… Ik vind dus dat het of-of moet zijn. Liefst gewoon niet, maar als je ze dan toch hebt… 🙈
    En ja, ik heb wel het hele artikel gelezen hoor, maar ik moest even wat kwijt over die eerste. 😂

 3. Waar ik me aan erger zijn inderdaad de zakken in mijn kleding, vooral het ontbreken er van!!!!
  Overigens kwam ik er na een jaar achter dat die nepzakken van mijn jasje, open te knippen waren en toen had ik ineens wèl zakken 😉
  Ook die babyshowers…vind ik dubbel, tenzij het iemand treft waar ik niet op bezoek ga.
  Zwangerschapstieten niet, maar andere tieten dan weer wel. grr zitten te laag (vind ik, dan hè)

 4. OMG: die puistjes. Geweldig beeldend, ik zie het voor me en het is ook herkenbaar. Zelfs als je al 51 bent kun je nog regelmatig van die irritante puistjes hebben helaas.

 5. Over reclames! De aller-aller-aller ergste reclame ooit vind ik die van keukenkampioen of keukenloods of zoiets (geloof ik…ik vind hem ZO verschrikkelijk dat ik al met mijn vinger boven de overslaan knop hang als hij begint, dus ik kijk hem niet helemaal af) Daarin praat een vrouw met een ontzettend neppe / gemaakte reclame-stem. Nee echt, horror. Irritante reclames zijn sowieso een reden voor mij dat ik nooit iets van zo’n merk of in een winkel zou kopen. Ik kreeg ook een tijdje dagelijks gesponsorde artikelen van een bepaalde deodorant op Facebook. Echt zo veel, dat ik dan denk; deze deodorant ga ik dus nooit uitproberen;-) En wat reacties op blogs betreft. Ik vind het altijd tenenkrommend dat sommige blogs nauwelijks reacties ontvangen, totdat er een give away online staat. Dan staan er opeens tientallen reacties onder een blog. Jammer hoor! Ik organiseerde vroeger nog wel eens give away maar het zijn altijd dezelfde mensen die meedoen en uiteindelijk hou je er volgens mij niet echt trouwe bezoekers aan over.
  bychristiana postte onlangs…Filorga Optim-eyes lotion (met een bijzondere 3-fasen formule)My Profile

 6. Zit er wel meloen in die ijsjes? Ik had ook broeken zonder zakken maar voor mijn maat groene broeken vinden is erg lastig, Vriendjelief heeft ze er uiteindelijk in gemaakt. Zoveel herkenbaar dus nog 1, ik haat het als ik ergens geld voor eten uitgeef en het gewoon prut is. Pasgeleden in het museum was het niet mijn geld gelukkig maar het broodje viel zeker tegen en een uur erna moest ik wel heel hard naar het toilet lopen. Lekker herkenbaar lijstje, niet alles btw;)

 7. Hahaha die puistjes ja, of zo net onder je neusgat en dat je er dan niet bij kan!!! De Delhaize hier heeft ook al een paar keer veranderd naar wel een muntje – geen muntje – wel een muntje waardoor het altijd twijfelen is idd. En ja, die onzinnige reacties op artikels. “Wat een leuk artikel!” O JA, wat heb ik dan geschreven??? Haha.

 8. Haha omg die nepzakken bij zwangerschapsbroeken, HEEL IRRITANT! Bij niet zwangerschapsbroeken ook trouwens. En als er wel zakken in zitten zijn het vaak inderdaad van die mini zakjes waar niet eens een zakdoek in past terwijl ik – vroeger vooral maar nu soms nog – een halve man ben en mijn hele handtas in mijn zak wil stoppen (zakdoek, sleutels, telefoon). En wat ik daar dan ook nog irritant aan vind is dat die mini zakjes vaak niet goed naar beneden blijven zitten en je dan 9876 keer die stof van het zakje terug in je zak moet duwen.
  Irene postte onlangs…Op mijn wensenlijstjeMy Profile

 9. Haha geweldig rijtje! We gaan vanavond eindelijk weer eens uit eten, dus ik hoop niet dat ‘het eten tegenvalt’ daar op van toepassing zal zijn. 😉
  Giovanna Jansen postte onlangs…Hoe schrijf je een top blog?My Profile

 10. Waar ik me aan erger? Heb je even?
  Nee. Ik ga het niet doen. Ik kan hier een hele lijst neertypen en de meeste ergernissen zullen gaan over medeweggebruikers. Dus houd ik het bij de grootste ergernis van dit moment: HET WEER 🙁

  Die zwangerschapsbroek zonder zakken snap ik ook even niet. Ze gaan er misschien van uit dat je niet zwaar mag tillen.
  Nicky postte onlangs…Verpieterd.My Profile

 11. Hahaha, zo leuk om te lezen wel! Die puistjes, ja, zo herkenbaar! En die broekzakken, ik koop tegenwoordig geen enkele broek meer met nepzakken (hetzelfde geldt voor jassen, ook zo onhandig als er nepzakken inzitten!). Waarom hebben ze ooit bedacht om er nepzakken van te maken? Ik wil gewoon mijn telefoon bij me kunnen houden 🙂 Waar ik me de laatste tijd aan erger… dat is echt te veel, haha! Maar vooral: het idee dat deze zomer echt een flutzomer is, want ik zit tegenwoordig nog maar amper buiten vanwege het druilerige weer, en heb het gevoel alsof we de lente én zomer dit jaar gewoon hebben overgeslagen en direct weer zo doorgaan in een alsmaar durende herfst.
  Charlotte postte onlangs…Mijn dagelijkse make-up routine voor een natuurlijke look (vegan)My Profile

 12. “Ongetwijfeld door een man bedacht” Hahaha, heerlijk! Wat ik misschien nog erger vind is broekzakken hebben en er niks in kunnen stoppen omdat ze in model ook gewoon spannende broeken zijn :p

  Waar ik me trouwens vooral aan erger zijn LEGE desinfectiebussen in supermarkten/andere plaatsen. Waarvan ge vaak ook weet van “die hebben ze al dagen niet meer bijgevuld :p”

  Leuk lijstje!

 13. De nepzakken snap ik ook echt niet! En oei, ik ben ook al 100 keer mijn muntje voor een winkelkarretje vergeten!
  Mijn ergernis van de afgelopen tijd is dat de spoedlijn continu gaat om niks. Patiënten die vragen om hun herhaalmedicatie bijvoorbeeld. Wat begrijpen mensen niet aan SPOED?
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Zelfgroei | Dromen en ambitiesMy Profile

 14. Haha, heerlijk lijstje! Toevallig had ik gisteren nog zo’n pusexplosie-blijheidsmoment. Maar inderdaad, als puistjes dan weggaan of dat je er onmogelijk pus uit krijgt – the hell! Meestal maak ik het dan zelf alleen maar erger door er toch aan te zitten pulken.
  De boodschappenkarretjes met muntjes vind ik ook elke keer weer een gedoe. Ik moet bekennen dat ik helemaal gewend bent dat je karretjes zonder muntje kunt gebruiken en dat ik daarom altijd heel diep moet graaien om een muntje tevoorschijn te toveren.

 15. Hahahaha dat van dat puistje, zalig beschreven en heel herkenbaar! Of zo van die heel pijnlijke die gewoon nooit uit te pitsen zijn, verschrikkelijk! Die watermeloenijsjes ken ik niet, maar ik vind bessen lekkerder dan watermeloen, dus misschien zou ik wel fan zijn!
  Lesley postte onlangs…EUH JA #50My Profile

 16. Och, heerlijk zo’n lijstje waar je even alles in kwijt kunt! De zwangerschapstieten vind ik zeer on point, haha! Zo herkenbaar! Net als dat puistje dat nog niet rijp genoeg is, daar kan ik mezelf ook echt aan ergeren.

 17. Opeens had ik weer een muntje nodig voor mijn boodschappenkar. Geen probleem, zit standaard aan mijn sleutelbos. Maar dan moet ik hem er dus óók weer uit halen he!! Ik ontdekte mijn fout nog geen minuut later bij mijn fiets. Terug gerend: foetsie. Grrrrr….

 18. Nepzakken… het zou verboden moeten worden. Net als gokken of de karretjes vast of los staan (ik ben ondertussen door mijn muntjes heen; ik geloof trouwens niet dat dit iets is van de winkels maar meer van sommige hebberige medeshoppers die hopen op een euro of zo).

  Waar heb ik mij aan geërgerd. Bultjes. Heel veel bultjes. En regen. Heb je zomervakantie, lijkt het wel herfst.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge