Klein leed #5

| 4 reacties

Iedereen heeft ze wel: van die kleine dingen uit het dagelijks leven die héél irritant zijn. Bijvoorbeeld op social media, op de weg of in de blogwereld. Ik zet een aantal van mijn – kleine en wat grotere – frustraties op een rijtje.

Op social media

 • Stomme Facebook-posts als ‘Tag iemand die jou op McDonalds moet trakteren als hij niet binnen 10 minuten reageert” of “Deze vrouwen krijgen dit jaar een vijfling!” Aargh.
 • En natuurlijk vooral iedereen die anderen tagt in dit soort berichten. Make it stop!
 • Eerder vertelde ik al hoe erg ik gruwel van gezamenlijke Facebook-accounts. Laatst spotte ik nog iets vreselijkers: gezinsaccounts. Ik zag laatst via via een statusupdate voorbij komen waarvan ik bijna wilde gaan gillen. Ik weet hun namen niet meer precies, maar het kwam erop neer dat Melanie Giovanni Djaylano Jezzebella getrouwd was met Giovanni Melanie Djaylano Jezzebella. O, en ze hadden uiteraard dezelfde profielfoto…
 • En net als je denkt dat het echt niet erger kan, dan spot je OP LINKEDIN(?!) een gezamenlijk profiel. Hoe dan?

Op de weg

 • Medeweggebruikers die zodra er een cijfer op een matrix-bord verschijnt vól op de rem gaan. Geloof me: het wegdek splijt niet spontaan open als je niet binnen 3 seconden 70 rijdt! Nog irritanter: als een paar kilometer verder blijkt dat er helemaal niets aan de hand is op de weg waarvoor je je snelheid zou moeten minderen.
 • In dezelfde categorie: mensen die de edele kunst van het ritsen niet beheersen, zodat de honderd automobilisten erachter volledig op de rem moeten.

In de blogwereld

 • Bedrijven die je benaderen voor linkruil. Ze bestaan nog steeds.
 • Bloggers die beweren dat schrijven echt hun passie is, maar die gedrochten van teksten produceren.
 • Beginnende bloggers die zich hardop én bloedserieus afvragen waarom ze na drie dagen nog geen drieduizend bezoekers hebben. Als ik geen interne rem – of een leven – zou hebben, zou ik een dagtaak hebben aan het plaatsen van cynische reacties in bloggersgroepen op Facebook.

En verder…

 • Winkels die een product eerst duurder maken om het vervolgens af te prijzen.
 • Mensen die ‘letterlijk’ zeggen als ze het toch echt figuurlijk bedoelen.
 • En mensen die ‘mits’ gebruiken waar ‘tenzij’ hoort te staan.
 • Irritante radiocommercials die je elke dag opnieuw hoort. Zoals die van Stella Fietsen met Leontien van Moorsel. Of die van Eneco met Buurman en Buurman. Of die van Syntess. Of alles van Ford: die slisser die ze als voice-over hebben gekozen werkt enorm op mijn zenuwen…

Wat vind jij nou echt stom?

4 reacties

 1. Al jaren geen FB meer maar ik ken alle frustraties nog. Van die jankbloggers ken je die; mensen die reacties geven als; hier word ik voor nu even blij(er) van. O en mamabloggers die een vuile poepluier op de foto zetten…en plaatsen.
  Heerlijk herkenbaar dit, ga wel even of mits en tenzij nadenken;)

 2. Dingen die mensen tegen je zeggen als je geen kinderen wil. Dat irriteert me zo hard dat ik er een hele blogpost aan gewijd heb 😉

 3. Je hebt ze al aardig opgesomd… Hoewel: Social Media, vrienden die op openbare berichten reageren, zo’n bericht liken of anderszins een icoontje aanklikken waardoor ik de meest afschuwelijke berichten op mijn tijdlijn zie verschijnen… Ik zit nu al in angst en beven om een mogelijke zwarte P discussie op mijn tijdlijn.

 4. allemaal heel vervelend inderdaad. voel gewoon de irritatie opkomen bij t lezen ervan hahaha. leuk geschreven

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge