Klein leed #2: de food-editie

| 2 reacties

Natuurlijk stelt het allemaal niets voor in vergelijking met de grote rampen in de wereld, maar hé: af en toe kun je je wel eens goed ergeren aan iets. Deze keer deel ik een aantal irritaties rondom het thema ‘eten’ met jullie.

Mensen die ‘eten’ stelselmatig ‘food’ noemen

Natuurlijk ben ik met deze titel hartstikke schuldig aan mijn eigen irritatie, maar ik vond de ‘eet-itie’ toch echt te cheesy.

Kunstgebit vergeten?

Ik ben dol op eten met een bite. Nee, ik knaag niet aan rauwe aardappelen, maar ik heb echt een enorme hekel aan te zacht eten. Rijst en pasta kook ik steevast al dente. Ook hoef je bij mij niet aan te komen met compleet gepureerde stamppot of nog erger: aardappelpuree. Prima voor baby’s en bejaarden, maar zolang ik mijn eigen tanden heb, is hap-slik-weg-voedsel niets voor mij.

Kaas- of drank-overload

Sommige koks vinden een gerecht blijkbaar niet compleet zonder drie flessen wijn in een saus. Blegh, niet aan mij besteed. Nog zoiets: menukaarten waarbij meer dan de helft van de gerechten kaas bevat. Mijn spijsverteringskanaal heeft er misschien geen problemen mee, maar mijn mond wel. Ik vind kaas gewoon echt héél vies, zeker Parmezaanse.

Online menukaarten die niet meer actueel zijn

Als ik uit eten ga, zit ik me van tevoren altijd graag alvast online te verlekkeren aan de toetjes gerechten die op de kaart staan. Vaak bedenk ik al wat ik wil gaan bestellen, en dan vooral omdat er redelijk wat dingen (zie ook het vorige punt) zijn die 99% van de wereldbevolking lekker vindt, maar ik niet.

En ja, dan is het altijd een béétje jammer als je er in het restaurant achterkomt dat dat geweldige dessert of dat ene hoofdgerecht dat je zo lekker leek niet meer kunt bestellen. Zeker als je in een restaurant bent waar je eigenlijk maar één ding zou lusten (en omdat je niet de saté zonder pindasaus durft te bestellen, of in een fancy restaurant de woorden “ik wil graag de zalm, maar laat die coquille maar zitten” niet durft uit te spreken).

Mix it, baby!

Tenzij je het geluk hebt om altijd McDonalds-medewerkers met een geweldig arbeidsethos te treffen, heb je dit vast wel eens meegemaakt: een McFlurry waarbij je halverwege alleen nog maar softijs in het bakje hebt zitten. Boehoe, je had maar één taak, lieve medewerker: goed mixen! Ook als ik een Swirl koop, maak ik dat regelmatig mee. En oké: voor een Instagram-waardig plaatje is het misschien wel leuk om alle vulling en saus bovenop te hebben liggen, maar als je gewoon wil genieten van een lekker ijsje is het behoorlijk irritant als jij het werk van de machine alsnog moet doen.

Wat zijn jouw eet-irritaties?

 

2 reacties

 1. Mijn grootste eet-irritaties gaan eigenlijk over vlees. Ik ben niet eens vegetariër, ik vind vlees gewoon niet zo dus eet ik liever iets anders. Maar dat kan natuurlijk écht niet.

  Als je een keer een gerecht maakt zonder vlees.
  “Waar is het vlees? Kun je er niet wat spekjes doorheen doen, of kipfilet blokjes, of gehakt?”

  Nee?

  Of als mensen eten voor jou maken, of als je uit eten gaat. Want als je geen vlees wil eten, dan kan het natuurlijk niet anders dat je alleen maar grote hoeveelheden aubergine en courgette wil eten.

  En inderdaad kaas overload. Ik vind kaas best lekker, maar het moet natuurlijk wel een beetje in verhouding blijven. Teveel kaas is niet oké!

  Ik kan me ook heel erg ergeren aan mensen die een slechte smaak in pizza’s hebben en dan heel erg gaan doordrammen. Flikker op met je shoarma pizza, eet dan gewoon shoarma.

  Nog een ergernis: Maiskorrels. Het kan me niet schelen dat het er “zo vrolijk” uitziet. Het is vies. Het voegt niks toe. Doe het weg.

  Of als je uit eten gaat en mensen willen per se samen iets bestellen zodat ze allemaal verschillende dingen kunnen proeven, maar dan helemaal niets lusten.

  Lasagne.

  Mensen die kijken hoe je eet.

  Mensen die je kritische vragen stellen nét op het moment dat je een hap in je mond hebt gestoken, en je dan recht in de ogen blijven aankijken terwijl je kauwt tot je doorgeslikt hebt en antwoord kan geven.

  Team “waarom drink je niet? één biertje? doe niet zo ongezellig!”

  Oké, ik houd al op.
  Rosa postte onlangs…Throwback Thursday: Lekker Spontane Lachbui!My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge