Jarig: 33 random feitjes over mij

| 14 reacties

Vandaag ben ik jarig! Ik vier het eigenlijk niet echt – al heb ik wat weinig subtiele hints gedropt bij Vriend O. dat ik in elk geval iets heel lekkers wil eten. En ja, wat heb je uiteindelijk nou nog meer nodig als er lekker eten is? Precies.

Verder leek het me leuk om nog eens wat willekeurige feitjes over mezelf met jullie te delen. En ja, dat het er precies 33 zijn, is geen toeval…

duurzame vlaggetjes van LAP Atelier

 1. Ik draag nooit make-up. Ik heb wel eens geëxperimenteerd met mascara en oogschaduw, maar that’s it. Ik vind het gedoe, en ik vind mijn hoofd ook wel prima zonder. Zeker met een bril is je gezicht al direct af, vind ik.
 2. Ik heb er een hekel aan om iets op mijn lippen te hebben. Lipstick, lipgloss of zelfs lippenbalsem: ik gruwel er echt van. Als ik heel droge lippen heb in de winter, vermijd ik lippenbalsem het liefst, en anders doe ik het op voor ik ga slapen zodat ik er zo min mogelijk last van heb.
 3. Waar ik ook van gruwel: het slaapmasker van mijn vriend. Die gladde stof: ieeeeh. Ik wil ‘m echt niet voelen.
 4. Ik heb één oudere zus. Die heeft ook een tweeling, maar bij haar waren het nummer 3 en 4.
 5. Mijn ouders komen allebei uit een gezin van vijf kinderen. Omdat mijn vader de oudste was en mijn moeder juist de jongste, ben ik aan de ene kant van de familie het jongste kleinkind en aan de andere kant het op een na oudste. Mijn oudste neef is 15 jaar ouder, de jongste juist 15 jaar jonger. Aan mijn moeders kant van de familie zijn ook al een hoop achterkleinkinderen geboren. Mijn kinderen waren nummer 15 en 16, en nummer 17 is onderweg (voor alle duidelijkheid: die zit dus NIET in míjn buik…)
 6. Over kinderen gesproken: ik heb dus twee kinderen, maar nog nooit een wee gehad. Ook toucheren en alles is me bespaard gebleven. Lucky me!
 7. Ik ben laatst voor het eerst naar de Action gegaan zonder snoep, koek of chocola te kopen. Een applaus is welkom 😉
 8. Ik probeer zo veel mogelijk tweedehands te kopen. Daarom kom ik ook veel minder bij Action-achtige winkels dan vroeger.
 9. Ik knip of vijl mijn nagels bijna nooit. Of ik dan heel lange nagels heb? Nope. Ik zit er meestal een beetje aan te frutten of trekken als een nagel te lang wordt, zodat er een haakje aan komt waardoor ik kan scheuren. Daar ben ik inmiddels zo ervaren in dat ik ze op deze wijze meestal ook direct op een goede lengte heb (en niet van die pijnlijke randjes krijg).
 10. Ik ben dol op chips, maar ik mag het van mezelf niet onbeperkt eten. Daarom heb ik vrijdag uitgeroepen tot chipsdag. Vaak ben ik de hele dag al aan het roepen dat ik ’s avonds chips mag. Of ik daarnaast ook op de melodie van Kusjesdag zing dat het Chippiesdag is? Misschien…
 11. De geur (en smaak) van pindakaas vind ik walgelijk.
 12. Banaan heeft ongeveer hetzelfde effect op me. Dat schijn ik als baby al pertinent te hebben geweigerd, zelfs als er maar een beetje van in mijn fruithapje zat.
 13. Mijn moeder zegt altijd dat ze bij mij als baby al vroeg dacht “die heb ik nog niet groot”. Oftewel: ze verwachtte dat ze met mij wel wat te stellen kreeg qua karakter. Ik snap wel waar ze op doelt, want ik kan vrij vurig zijn.
 14. Ik was best een makkelijke puber, dat dan weer wel.
 15. Ik drink geen koffie, thee, of alcohol. Vriend O. ook niet, en dat ik dat feitje over hem hoorde (voor ik hem überhaupt ontmoet had) was een van de dingen die mijn interesse wekte.
 16. Wat ik dan wel drink? Nou, water meestal. En soms een cola light of een Ice Tea Green (het liefst de Fuze Tea Green met mango-smaak). O, en in de winter gaat een warme chocomel er ook wel in.
 17. Op de basisschool zat ik op een zitbal. Iets met een slechte motoriek en spanning in mijn lijf.
 18. Mijn pokerface is echt waardeloos.
 19. Als ik heel hard moet lachen, gaat dat vaak over in een geluidloze lach. Vriend O. noemt het “die bronchitislach van je”
 20. Het gebeurt me regelmatig dat ik een grap bedenk, maar het heel lang duurt voor ik hem kan delen omdat ik er zelf al zo onbedaarlijk om moet lachen.
 21. Ik ben ongelooflijk goed in net niet vallen. Zie ook punt 17: zo’n slechte motoriek traint in elk geval op de lange termijn wel je reactievermogen.
 22. Ik schijn nogal snel te praten.
 23. En lopen doe ik ook vrij snel. Met mij is rustig wandelen er meestal niet echt bij.
 24. Ik ben dol op bordspellen, maar heb een hekel aan Monopoly en Mens Erger Je Niet.
 25. Soms begin ik halverwege een gedachte te praten en dan ben ik vervolgens verbaasd dat de ander (meestal Vriend O.) er geen touw aan kan vastknopen.
 26. Ik heb heel veel moedervlekken.
 27. Als tiener was ik dol op horrorfilms.
 28. Toen ik de Saw-films keek, moest ik vooral heel hard lachen. Ik bedoel: het is toch ook allemaal zo bizar dat het eerder lachwekkend dan eng is?
 29. We hebben thuis een grote variatie aan zelfbedachte teksten op bestaande liedjes en dat is grotendeels mijn schuld.
 30. Ik zit ook altijd koosnaampjes te rijmen. Sproetietoetiewoetie en Mangopango, dat werk.
 31. Ik kan een woordgrap niet níét maken als ik ‘m bedenk.
 32. Ik vind harde broodjes of stokbrood zonder beleg heel lekker.
 33. Vroeger zat ik op zwemmend redden en speelde ik hoorn.

Heb jij nog een leuk feitje over jezelf?

14 reacties

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk zit er toch een leuke verrassing in vandaag 🙂

  Leuke feitjes! Dat woordgrappenfeitje herken ik he-le-maal, haha. Zou het een taalfanatending zijn?

  Hoe leuk dat je zus ook een tweeling heeft! En grappig dat je een aversie hebt voor pindakaas en banaan. Ik vind dat juist twee van de lekkerste dingen die er bestaan 😛
  Romy postte onlangs…Inkiekje #77 | Aanrommeldagen, voor aap lopen & aan de pastinaakMy Profile

 2. Van harte gefeliciteerd!
  Leuke feitjes, waarbij vooral de chipsdag (en het heel de dag je daarop verheugen) en de make-up herkenbaar zijn.
  Naomi postte onlangs…Hoera voor 4 jaar Hoofdtaal!My Profile

 3. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Audrey! Ik moet wel lachen om dat halverwege een gedachte beginnen met praten. Ik heb mezelf aangeleerd dat ik soms even een introductie geef aan mijn man: we hadden het daarover, dat associeerde ik met dit en daardoor moest ik denken aan dat… Dat helpt hem iets beter meegaan in mijn drukke brein 😉
  Amy postte onlangs…Ontdek de cultuur van de Sami: de oorspronkelijke bewoners van Noord-ScandinaviëMy Profile

 4. 7 kan ik ook en bedankt dat je mij 23 niet aan hebt gedaan.

  Gefeliciteerd lieverd <3

 5. Gefeliciteerd met je verjaardag!

  Wat leuk zo’n lijst, soms herkenbaar, vaak niet 😉
  Ria postte onlangs…GedichtenweekMy Profile

 6. Wat een leuke weetjes.

  Enne: gefeliciteerd met je verjaardag!

 7. Gefeliciteerd en wat een leuk lijstje! Zitten wel een paar herkenbare dingen in 🙂
  Simone postte onlangs…9 dingen die je kunt doen als je een off-day hebtMy Profile

 8. Een dag te laat, maar alsnog gefeliciteerd!

 9. Gefeliciteerd!!!! Hoop dat je lekker gegeten hebt.
  Leuk om die feitjes te lezen. Ik word juist hysterisch van een haakje aan mijn nagel. Echt als in wapperend met mijn handen door het huis te rennen, op zoek naar een vijltje terwijl ik keihard ‘Haakje Haakje! Haakje!’ schreeuw.

 10. Omg, ik kreeg rillingen bij dat stukje over je nagels. Scheuren???!! Horror! En 25 heb ik ook. Meestal zit ik dan in een gesprek met iemand en begint mijn hoofd een draadje te maken naar andere dingen en dan zeg ik iets wat echt op ’t eerste zicht totaal niets met het onderwerp te maken heeft.

  En hoera nog voor je verjaardag! Wat voor lekker eten heb je gegeten?
  Irene postte onlangs…365 Vragen • JanuariMy Profile

 11. Oeh ja stokbrood zonder beleg! Doet me altijd denken aan naar de bakker gaan aan zee, en toch al een stukje eraf scheuren omdat ik zoveel honger heb. Ik praat blijkbaar ook vrij snel. Wandelen deed ik vroeger snel, maar ik denk dat mijn tempo nu iets lager ligt. Oh en ik trek ook aan mijn nagels! Vroeger beet ik echt, nu zit ik er gewoon aan te prutsen tot ze inderdaad vanzelf scheuren. Oeps! Een vriendin van me kon dat onlangs wel niet geloven omdat mijn nagels er niet afschuwelijk lelijk uitzien haha. Enfin, ze zijn zeker niet superverzorgd, maar zeker als ik nagellak opheb zie je eigenlijk niet wat ik mijn nagels allemaal aandoe. Een gefeliciteeeeerd!
  Lesley postte onlangs…What a Thai to be alive!My Profile

 12. Gefeliciteerd! Ik pluk m’n nagels ook altijd in plaats van knippen, haha. Blijkaar is het hier voor of tegen nagels ‘trekken’. :p
  Tamara postte onlangs…Enkele random gedachten tijdens een begrafenisMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge