Favoriete recepten van anderen

| 1 reactie

Vandaag deel ik een paar van mijn favoriete recepten met jullie. Niet van mezelf deze keer, maar recepten van anderen die ik zó lekker vond dat ik ze het delen meer dan waard vind. Ze variëren van redelijk gezond tot ’10 kilo aankomen door er alleen maar naar te kijken’, maar ach, af en toe mag je jezelf best verwennen, toch? Smul mee!

De beste brownies ooit

recept: lekkerste brownies ooit

Deze brownies zijn echt de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Ze staan bekend als ‘de brownies van Ilse‘, maar zij heeft het recept weer van Inge van Boter, bloem en suiker. Dat witte wat je rechts ziet op de foto, is een chocolade-chunk. Daarnaast zitten er ook stukjes pure chocola en fudge zijn, dus dan weet je wel genoeg: brownie-heaven! Ik vind echt dat iedereen dit recept zou moeten uitproberen. Ik garandeer je dat je ze heerlijk zult vinden, en als dat niet zo is, dan kun je ze altijd nog naar mij komen brengen, gna gna…

Nog een waarschuwing: zorg ervoor dat er mensen zijn die ook van plan zijn om een brownie mee te eten, want anders zou het zomaar kunnen dat je dat hele bakblik zelf leegvreet.

Griekse tomatenrijst met gehaktspiesjes van Foodgloss

recept: Griekse tomatenrijst met gehaktspiesjes van foodgloss

Ik ben dol op Grieks eten, dus toen Frances van Foodgloss dit filmpje een paar maanden geleden uploadde, kon ik alleen maar denken: Moet. Dit. Maken. Ik maakte wel een wat aangepaste versie, omdat ik niet alle kruiden in huis had. Voor mijn spiesjes gebruikte ik gemengd gehakt met fijngesneden ui, veel peterselie en oregano, 1 theelepel paprikapoeder en wat knoflookpoeder, peper en zout.

Voor de tomatenrijst – dezelfde als die je altijd in Griekse restaurants krijgt! – gebruik ik verse tomaten, want die hadden we in de zomer in overvloed. Daarvoor gebruikte ik ongeveer 50 gram tomatenpuree en 400 gram (ontvelde) tomaten. Ik hou niet van tzatziki, dus ik at er komkommersalade bij. Al eet je met die grote hoeveelheden tomaat (en ui) erin waarschijnlijk al genoeg groenten!

Zelfgemaakte friet

recept zelfgemaakte friet

Achter mijn zelfgemaakte friet zit nogal een verhaal. Die is natuurlijk véél lekkerder dan gewone friet uit het vriesvak of uit de frietkraam, maar het zelf maken lukte steeds niet goed. Wat bleek? We bakten ze voor op te hoge temperatuur. Dan krijg je dus bij het afbakken frietjes die wel al snel de goede kleur hebben, maar nog lang niet optimaal smaken.

Mijn moeder was al die semi-mislukte pogingen zat en had het zelf friet maken opgegeven. Gelukkig was daar het recept van Marieke, of eigenlijk dat van haar vriend Geert. Mijn vader en ik probeerden het uit, en bam: schot in de roos! Wij schillen de aardappelen wel, maar verder is dit recept voor zelfgemaakte friet helemaal perfect!

Welke recepten van anderen kun jij aanraden?

Eén reactie

  1. Shit, nu heb ik alwéér zin in die brownies… (Wanneer niet eigenlijk?)
    Ilse postte onlangs…Ik blijf nog even hoorMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge