Disney-dilemma-tag

| 2 reacties

Disneyfilms blijven leuk. Hoe oud je ook bent: ik denk dat vrijwel niemand volledig ongevoelig is voor de magie van Disney. Amy van Twintig en nog wat (een van mijn favoriete blogs!) tagde me voor de Disney-dilemma-tag, die vooral heel erg grappig is. En hoewel veel bloggers de laatste tijd laten weten dat ze (vrijwel) nooit (meer) tags invullen, vind ik dat je niet alle tags over een kam moet scheren. Eentje die zo leuk is als deze vul ik dus maar al te graag in!

Dilemma 1 | Elke dag een Disney-film kijken of elke dag in een attractie in Disneyland moeten?

Doe mij die attractie maar! Al is het maar omdat dat aanmerkelijk sneller gaat dan de film kijken – tenzij ik elke dag daadwerkelijk een retourtje Parijs zou moeten doen natuurlijk. In Disneyland ben ik nog nooit geweest trouwens, maar ik hou zeker van attractieparken. Ik zou niet elke dag in een achtbaan willen denk ik, maar gelukkig zijn attracties net zo uiteenlopend als de films van Disney. Ik vind die theekopjes stiekem ook helemaal geweldig, dus als ik geen inspiratie zou hebben, zou ik daar gewoon lekker even in gaan draaien.

Dilemma 2 | Een giftige appel eten of je prikken aan het spinnewiel?

Een giftige appel lijkt me voor mijn organen schadelijker dan een prikje in mijn vinger. En aangezien ik bloed(plasma)donor ben, laat ik elke vier weken een vingerprikje doen voor een ijzercheck én hang ik vervolgens een half uur aan een apparaat voor de donatie. Ik ben dan zo iemand die ook vrolijk toekijkt hoe de naald mijn ader inglijdt, dus angst voor naalden is mij echt compleet vreemd. Laat dat prikje maar komen dus 😉

Dilemma 3 | Deze film mag je never nooit meer kijken: Kies je 101 Dalmatiërs of Pinokkio?

Dóéi, Pinokkio! Echt zonder enige twijfel. Ik heb als hondenliefhebber de 101 Dalmatiërs altijd helemaal geweldig gevonden. De videoband heb ik heel vaak bekeken, en laatst heb ik de dvd (voor een paar euro) gekocht. Mijn neefjes vormden een prima excuus, maar ik denk dat ik ‘m voorlopig vaker kijk!

Dilemma 4 | Alles in ijs kunnen veranderen zoals Elsa of de magische krachten van de goede Feeën?

Dat ijs laat me dan toch koud 😉 Geef mij maar wat allround magische krachten!

Dilemma 5 | Voor altijd als Donald Duck praten of altijd Let It Go uit Frozen zingen?

Hm, dan hangt het er vanaf of ik bij elke keer dat ik mijn mond open in ‘Let it go’ uitbarst, of dat ik qua zang alleen nog maar dat liedje zing. In dat laatste geval ga ik voor ‘Let it go’, maar als er niets anders meer uit mijn mond komt dan die lyrics – hoe diepzinnig ook – dan pas ik toch, denk ik.

Dilemma 6 | Jij bent de slechterik. Ben je Frollo uit de Klokkenluider of Jafar uit Aladdin?

Het zijn allebei geen gezellige types. Frollo heeft een nare jeugd gehad, waardoor ik voor zijn daden misschien ietsje meer begrip kan opbrengen.

Dilemma 7 | Voor altijd op repeat in je hoofd: It’s a Small World of Supercalifragilisticexpialidocious?

Confession: ik moest ‘It’s a small world’ even googelen. Ik was ‘m al snel zat: het deed me ook vaag denken aan een zeer matig kerkkoor. Supercalifragilisticexpialidocious (gotta love Ctrl+C/Ctrl+V) is lekker uptempo en ik word er altijd vrolijk van. Doe mij die maar!

Dilemma 8 | Welke Disney prinses kies je: Pocahontas of Merida?

Hoewel ik Pocahontas vroeger wel eens gezien heb (ik geloof zelfs in de bioscoop), moest ik toch even de hulp van Wikipedia inroepen. Hetzelfde gold voor de film Brave, die ik nooit gezien heb. Toen werd me al snel duidelijk dat ik Team Merida ben: hoezo conformeren aan ouderwetse verwachtingen als je ook je eigen plan kunt trekken? Go Merida!

Dilemma 9 | Je stem weggeven aan Ursula en nooit meer praten of altijd struikelen over je te lange Rapunzel-haar dat je niet mag afknippen?

Die Donald Duck-stem leek me al erg, dus laat staan dat ik mijn (eigen) stem helemaal kwijt zou zijn. Dan maar dat superlange haar – kan ik misschien ook nog rijk mee worden als recordhouder – dat ik hopelijk wel vast kan doen. En anders struikel ik toch al regelmatig door mijn eigen lompheid, dus zo’n enorm verschil met nu zou het niet zijn 😉

Dilemma 10 | Je favoriete Disney-film nooit meer zien of je favoriete Disney-song nooit meer luisteren?

Er zijn heel veel Disney-liedjes die ik leuk vind, maar een expliciete favoriet heb ik niet. Daarom ga ik voor optie 2.

Ik geef deze leuke tag door aan Marieke, Marlot en Merida-lookalike Emmy

Wat is jouw ultieme Disney-favoriet?

2 reacties

  1. Yay, ik ben ook team Merida terwijl ik de film nog nooit gezien heb! Toch maar eens doen dan 😀 (En thanks voor je lieve woorden!)
    Amy postte onlangs…Hotspot | Het Blote voetenPark in BrunssumMy Profile

  2. Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld. Ik ga je even een plaatsje geven op de speciale pagina die ik ervoor heb aangemaakt!
    ricardo postte onlangs…Back To School.My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge