Dingen die ik wil gaan doen deze zomer

| 13 reacties

Het is zomer! Voor mij de 33e, voor onze kinderen de eerste. Ik heb echt zin om mooie herinneringen te maken. Nu de kinderen in een fase komen waarin ze steeds meer kunnen, zijn er ook steeds meer mogelijkheden voor uitjes waar zij ook iets aan hebben. We hebben nu een buggy (tweedehands gekocht voor een spotprijsje) die in mijn auto past, én ik heb dankzij de nieuwe regeling voor ouderschapsverlof die per 2 augustus in gaat ook héél veel vrij de rest van het jaar. Oftewel: we zijn helemaal klaar voor een mooie zomer – en in deze blogpost deel ik de dingen die ik graag wil gaan doen. Nu maar hopen dat Covid niet al te veel roet in het eten gooit!

Zwemmen met de kindjes

Hier heb ik echt veel zin in! Ik wilde het eerste tripje naar het zwembad eigenlijk heel graag tijdens mijn zwangerschapsverlof plannen. Dat bleek helaas iets te ambitieus, dus ik vind dat het echt deze zomer moet gaan lukken. Al spartelen ze alleen maar twee minuten met hun beentjes in het water: that’ll do. Ik heb die zwemluiers t/m 8 kg niet voor niets al maanden in huis, haha.

Naar de ijssalon

Wat is een zomer zonder ijsjes? Precies: een treurige bedoening. Ik wil dus zeker eens de auto pakken naar de ijssalon een dorp verderop om flink wat bolletjes ijs te verorberen. En de kindjes, die mogen lekker toekijken vanuit de buggy, haha. Papa en mama mogen ook wel eens plezier hebben.

Op het terras belanden

Een paar maanden geleden wandelden Vriend O. en ik langs het terras van het lokale eetcafé. Het was een mooie lentedag, de kinderen sliepen in de wagen, en we dachten opeens: kunnen we niet gewoon de bloemkool thuis laten voor wat het is en hier genieten van een vroeg diner? Klinkt top, zou je zeggen. Alleen hadden we geen geld of pinpas bij ons, zag Vriend O. het niet zitten dat een van ons naar huis ging om even een portemonne te halen en durfden we ook niet het risico te lopen dat een van de baby’s (of erger: allebei) wakker zou worden en zou gaan krijsen terwijl we geen flesjes bij ons hadden.

Je begrijpt: ik vind het tijd voor een herkansing deze zomer. Al eten we maar alleen wat borrelhapjes – dichter bij een gevoel van ultieme vrijheid gaan we als new parents niet komen.

Afspreken met vrienden

Sinds ik weer aan het werk ben, merk ik dat ik weinig toe kom aan sociale dingen doen. Al duurt mijn weekend tegenwoordig drie dagen: met twee baby’s zijn die dagen al snel grotendeels gevuld met praktische taken. Ondertussen vliegen de maanden voorbij en realiseer ik me dat ik veel fijne mensen veel te weinig zie. Ik wil dus in de zomer zeker meer tijd maken om met vriend(inn)en af te spreken.

Praktische dingen afvinken

Iets minder leuk dan de bovenstaande dingen, maar wel nodig: praktische dingen doen. Zo heb ik eindelijk een afspraak gemaakt bij de tandarts (duimen jullie mee dat het meevalt?), zijn de honden aan de beurt voor hun jaarlijkse bezoekje aan de dierenarts en moet ik echt mijn overvolle telefoons weer eens opruimen (en natuurlijk back-uppen). Je zou zeggen dat ik hier wel tijd voor moet kunnen vinden, toch?

Je ziet het: geen overambitieus lijstje, maar gewoon wat leuke dingen doen met ons gezinnetje – en oké, ook een paar nuttige moetjes afwerken. Ik kijk echt met grote verwondering naar mensen die met jonge baby’s op reis gaan, want daar moet ik persoonlijk echt niet aan dénken…

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

13 reacties

 1. Dat klinkt als de ideale zomer. Heerlijk dat je door die nieuwe regeling met ouderschapsverlof nog veel vrij bent de komende tijd. Dan zouden al die dingen toch zeker moeten lukken, maar ja, je weet natuurlijk nooit wat de baby’s voor plannen hebben voor deze zomer;).
  Naomi postte onlangs…Polderplaatjes ~ 2022 ~ week 26My Profile

 2. Een mooi lijstje en het lijkt haalbaat. Ik gun het jullie dat het haalbaar is en dat het wellicht nog iets langer wordt.
  Koffie Digitalix postte onlangs…Niet verwachtMy Profile

 3. Dat wordt wel een leuke zomer zo! Borrelhapjes op een terrasje als avondeten voldoet vind ik 😀 Ben zo benieuwd hoe het zwemmen bevalt! Ik vond dat altijd heel leuk. ‘k Ga deze zomer ook nog een keer met D denk ik want dat hoort er ook wel bij hé eigenlijk?
  Irene postte onlangs…2022 • Week 26My Profile

 4. Ik kijk ook al uit naar de zomer, maar ik heb nog niet zoveel plannen.
  Wel zin om even weg te gaan, weer fijn op vakantie. Hopelijk lekker tot rust komen. 🙂

  Fijne zomer!

 5. Dat zijn leuke én hele haalbare plannen!

  Mijn plan is vooral: mijn goede gedrag van de afgelopen maanden doorzetten, zodat ik het gevoel van overzicht hou en daardoor flexibel kan zijn. Ik functioneer heel goed als het huis netjes is, ik me aan mijn planning hou en het dus last-minute mogelijk is om in de ochtend te gaan zwemmen of spontaan naar de kinderboerderij te gaan.

  Geen grote vakanties verder, want ben blij dat ik eindelijk afgelopen maanden weer lekker door kon bouwen aan m’n bedrijf, dus daar ga ik nog even lekker mee door. (En de spaarrekening is ook gewoon geplunderd tijdens corona dus het zat er sowieso niet in 😅)

  Fijne zomer Audrey!
  Anne postte onlangs…Over het hebben, ontbreken en het nut van zangtalentMy Profile

 6. Ik werd juist heel erg blij van een spontaan ontbijt buiten op het balkon 🙂 Mét croissant! Deze zomer doen we het lekker rustig aan. Geen dingen die moeten, geen grote plannen. Geen zin in, ook. Na de zomer met de trein naar Londen, dan hoop ik wel te kunnen doen.

 7. Ik vind het mooie plannen. Vooral dat plan om lekker buiten de deur te gaan eten! Zalig! Ik heb nog geen vakantieplannen. En dat wilde ik vooral zo houden. Ik zie het wel.
  Nicky postte onlangs…Een half jaar.My Profile

 8. Ohhh zo leuk, je hebt twins.
  Onze tweeling is ondertussen bijna 17, 2 dames.
  Verder nog 2 zonen.
  Geniet van de zomer 🙂

 9. Mijn plannen deze zomer zijn om heerlijk thuis te blijven, veel te lezen, en tot rust te komen.

 10. Een (vlieg)reis met een jonge baby lijkt me ook altijd zo ambitieus haha. Of ja, misschien nog wel te doen, maar met al het gedoe zou ik er denk ik zelf niet meer zo van genieten. En ja met twee baby’s moet ik er niet aan denken haha. IJsjes en zwemmen is dan al gek genoeg 😉 Geniet ervan!
  Lesley postte onlangs…EUH JA #72My Profile

 11. Ben nu, eind augustus, eigenlijk wel benieuwd of het allemaal gelukt is!

 12. Het is nu bijna 3 maanden geleden en ik ben ook erg benieuwd of het allemaal gelukt is en of jullie genoten hebben van de zomer en elkaar.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge