Dingen die ik niet ga doen als ik een relatie heb

| 14 reacties

Hoewel het me best leuk lijkt om een relatie te hebben, vind ik mijn bestaan als single eigenlijk ook wel prima. Bij andere stelletjes doe ik vooralsnog vooral inspiratie op over hoe het – wat mij betreft – wel en niet moet. Als ik my other half ooit tegen het lijf loop, ga ik de volgende dingen in elk geval niet doen. Jullie mogen me er tegen die tijd op afrekenen, beloofd!

Gezamenlijke Facebook-accounts: dislike

Audrey en Droomman vindt je status leuk. Noooo! Niet alleen de taalfout doet pijn aan mijn ogen, maar vooral ook het idee dat je ineens een Siamese tweeling bent. Alles leuk en aardig met zo’n relatie, maar je blijft twee individuen. Nog zoiets: gezamenlijke e-mailadressen. Hartstikke leuk, dat je in de jaren ’90 het mailadres van je internetprovider lekker knus samen ging gebruiken, maar met de opkomst van tig gratis en betrouwbare mailhosts, is er anno 2015 geen enkele reden meer op een mailbox te delen.

Wat trouwens nog erger is: als vrouwen mailen via het adres van hun man. Zie je als afzender Piet of Jan staan, krijg je onderaan het mailtje opeens de groeten van Marie. Niks mis met een beetje feminisme, zou ik zeggen.

Snoepiepoepie

Wat ik ook alvast beloof aan jullie als lezers én mijn toekomstige partner: ik ga ‘m op social media of mijn blog nóóit aanduiden met een of ander zoet koosnaampje. Gênante koosnaampjes zijn er voor in de privésfeer, niet om out in the open te gebruiken.

Don’t put a ring on it!

Nu heb ik sowieso al een hekel aan ringen als sieraad – ik vind ze gewoon niet lekker zitten – maar ook een trouwring laat ik niet om mijn vinger schuiven. Nee, ik ben niet van plan om een liefdestattoo te zetten: ik ga gewoon helemaal niet trouwen. Het droombeeld van een sprookjesachtige dag vol romantiek dat veel meisjes hebben, heb ik nooit gehad. Een dag moeten rondlopen in een trouwjurk zou voor mij een straf zijn. Begrijp me niet verkeerd: hartstikke leuk als anderen elkaar hun liefde willen bezegelen, maar het is niks voor mij. Ik vind een samenlevingscontract wel romantisch genoeg.

Buit binnen? Schaar erin!

Ik knip mijn haar NIET af uit praktische overwegingen. Ik herhaal: ik knip mijn haar NIET af uit praktische overwegingen. Mocht ik ooit zwanger willen worden, dan laat ik mijn kapster vooraf een contract tekenen waarin ze belooft dat ze mijn wensen voor een ‘praktisch kort kapsel’ niet honoreert zolang ik onder invloed ben van hormonen.

Want echt, dames, alleen omdat die man vrij definitief aan je vast zit nadat je zijn kind hebt gebaard, hoef je nog niet te denken dat je haar er dan wel af kan. Het is echt niet zo dat je mooie lokken hun doel hebben verloren als je eenmaal een relatie hebt.

Bij sommige vrouwen staat kort haar trouwens echt geweldig, dus als je droomt van een prachtig kort kapsel: go for it! Het is alleen het idee van ‘joh, ik knip het lekker af, zóóó praktisch’ dat me tegenstaat. Sowieso lijkt een kort kapsel me juist helemaal niet praktisch. Je moet continu naar de kapper om het model erin te houden, terwijl bij lang haar 5 centimeter meer of minder weinig uitmaakt. En als je zulk steil haar hebt als ik, kost het veel meer tijd om een kort koppie in model te brengen dan om een borstel door je lange lokken te halen. Ik laat mijn haar dus lekker lang, óók als ik een lover aan de haak heb geslagen.

Heb jij als single ook dit soort goede voornemens? Of heb je jezelf weten te verbazen met dingen waarvan je dacht dat je ze nooit zou doen in een relatie?

14 reacties

 1. Ohwwwww gruwel aan praktisch kort haar. + mijn vriend zou me vermoorden.
  Emmy postte onlangs…Het boekenfestijn was een succes johMy Profile

 2. Haha, Audrey! Ik ben het helemaal eens hoor, boterbloempje van me.
  Rosanne postte onlangs…Op winterreis zonder skiën of snowboardenMy Profile

 3. IK HAAT MENSEN MET EEN GEZAMENLIJK FACEBOOKACCOUNT. Alsjeblieft zeg.

 4. Hahaha ja, zo’n gezamenlijk e-mailadres.. De horror! Zo zijn er ook stellen met één twitter account: Why???!!
  Amy postte onlangs…Goede voornemens: de stand na 1 maandMy Profile

 5. Of lekker samen op zondagochtend een stukje gaan fietsen met je ANWB-windjacks (man/vrouw model) op je ATB-fietsen (man/vrouw model)…
  Sanne postte onlangs…Kun jij 8 weken je oordeel uitstellen?My Profile

 6. Haha! Ben het met alles eens behalve dan die ring. Ik heb ook al een ring gehad van mijn vriend die ik altijd draag (en dat terwijl ik geen sierraden meisje ben!)
  Maar die gezamenlijke facebook en koosnaampjes, no way! 😀
  Caroline postte onlangs…DIY – bureau onderleggerMy Profile

 7. Gezamenlijke facebookaccounts lijken me geen goede optie. Er mag nog iets individueel overblijven.

 8. Hahaha ik geef je helemaal gelijk! Of elkaar continue van die ik houd van je berichtjes sturen op FB bluh zo om de 2 dagen…why?
  Eline postte onlangs…Do’s and don’ts op ValentijnsdagMy Profile

 9. Hahaha, ik maak me schuldig aan nummer 1 deel 2 :O. Maar heb ook mijn eigen e-mailadressen hoor;). Wat wel handig is aan gezamenlijke mail is dat ik op deze manier ook dingen meekrijg die meneer normaalgesproken vergeet te vertellen, zoals visite die anders onverhoopt op de stoep staat terwijl ik eruitzie alsof ik jaren in een grot heb geleefd :O.

  • Haha, datzelfde excuus hoorde ik van iemand anders ook al! Vooruit, gezamenlijke e-mailadressen (met behoud van eigen!) voor afspraken vanwege chaotische mannen zijn geoorloofd 😉

 10. Hahaha heerlijk blog! Ik heb wel een relatie, maar ben blij dat ik niet aan kort haar of gezamenlijke accounts doe 😛 koosnaampjes ben ik in de privésferen ook al niet weg van, haha. Ik wil dan wel weer ooit trouwen.
  Anna Naomi postte onlangs…Get Inspired: Stokpoppetjes tekenen!My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge