De leukste betaalbare bloempotjes voor binnen

| 13 reacties

Je zou zeggen dat een Groene Kneusjes-box – ongeveer 10 planten voor (in april nog minder dan 20 euro, en nu) zo’n 25 euro – een goede deal is op financieel gebied. Nu is dat puur objectief gezien nog steeds waar, maar het punt is dat al die planten ook een eigen mooie bloempot nodig hadden. En uiteindelijk vond ik het verzorgen van mijn plantjes zó leuk dat ik nog meer planten in huis haalde en stekjes kweekte. Je raadt het al: ook voor die nieuwe aanwinsten had ik weer leuke bloempotjes nodig. Uiteindelijk heb ik dus alsnog een veelvoud uitgegeven van die 20 euro… Ik weet inmiddels wel precies waar je leuke, betaalbare bloempotjes voor binnen kunt scoren en deel mijn tips graag met je.
 leuke betaalbare bloempotjes voor binnen

Leuke betaalbare bloempotjes voor binnen

Een van de allerleukste bloempotten in mijn bezit is toch wel mijn okergele Elho-bloempot uit de B.for Rock-serie. Deze kleur vind ik het állertofst, maar ze hebben ze ook in grijs, zwart en rood, alles ook in verschillende maten! Zoals je in dit artikel zult zien, heb ik later nog meer van deze serie gekocht.

De lichtblauwe bloempot vind ik ook heel mooi. Ik heb ‘m in 20 cm doorsnee, maar ze gaan tot een diameter van 40 cm.
De leukste betaalbare bloempotjes voor binnen, leuke bloempotten voor binnen, kleine bloempotjes, grote bloempotten voor binnen, plantenpotten, kweekpotjes

Leuke kleine bloempotjes

Bij Dille & Kamille werd ik direct verliefd op alle porseleinen bloempotjes met mooie reliëfjes die ze hebben. De meeste potjes uit die lijn hebben een diameter van 13 of 14 cm, maar ze hebben nog een aantal kleinere bloempotjes voor al je schattige miniplantjes. Hun assortiment wisselt overigens vrij regelmatig, dus als je verliefd wordt op een bepaald potje, kun je het maar beter direct kopen, haha!

Mijn hypoestes (a.k.a. polkadot-plant) is echt een miniplantje. Wel heel schattig!

Middelgrote betaalbare bloempotten voor binnen

Naast alle mooie bloempotten van Elho, heeft Intratuin ook een leuk budgetmerk voor (middel)grote bloempotten in diverse kleuren: Easyday. De vrolijke bloempotten met een diameter van 19,5 cm die je hieronder ziet, kosten bijvoorbeeld maar 2,29 per stuk!

In de linkerpot zie je mijn sansevieria (ik kreeg een stekje). Het ietwat treurig uitziende plantje rechts is een mangoplantje, zelf opgekweekt uit een mangopit! Heel erg leuk om te doen, en hij ziet er inmiddels al weer wat vrolijker uit dan op de foto. Groeit enorm snel, dus ik ga er maar vanuit dat het nu tijdelijk een slungelige puber is en alles nog goed komt.

Bloempot of plantenzak?

Ook leuk: je planten niet in een potje zetten, maar in een plantenzak! Ik kocht dit exemplaar met varens erop bij de Gamma, maar vond ‘m in de woonkamer niet echt leuk staan. Op mijn badkamer bleek hij echter een perfecte match te zijn met mijn hypersnel groeiende epipremnum aureum.
epipremnum aurem, De leukste betaalbare bloempotjes voor binnen, leuke bloempotten voor binnen, kleine bloempotjes, grote bloempotten voor binnen, plantenpotten, kweekpotjes

Praktische tip: gebruik kweekpotten met drainagegaten!

Bijna al mijn plantjes staan niet direct in hun bloempot, maar zitten in een kweekpot met drainagegaten. Ik heb namelijk de neiging om ze iets te rijkelijk te bewateren, en dat zorgt ervoor dat het overtollige water ergens heen kan en je wortels niet wegrotten. Die kweekpotten kopen voor weinig geld is trouwens nog best een opgave. Ik heb er al een paar keer weten te scoren bij de Action in 15 en 17 cm doorsnee, en verder bewaar ik elke kweekpot die ik (om een plantje heen) krijg. Laatst was ik op zoek naar grotere kweekpotten en die kon ik online maar lastig vinden. Bleek dat ze ook wel eens ‘plantpot’ of ‘(plant)container’ worden genoemd…

Hoe moet je meten om te weten of een binnenpot past in de buitenpot?

Een van mijn andere grote struggles in het begin was, dat ik geen idee had hoe ik de diameter van een binnenpot/kweekpot nou precies moest meten. De binnenkant? De buitenkant? En hoe zat dat dan met buitenpotten? Volgens mij wordt de diameter meestal bepaald door de buitenkant te meten. Zeker bij porseleinen bloempotjes betekent dat dat je dus kleinere binnenpotjes nodig hebt. Zelf speel ik meestal op safe en koop ik buitenpotten die gewoon wat groter zijn. Zo zit er in mijn Elho bloempot van 18,6 cm doorsnee een kweekpotje van 17 cm.

Waar koop je de mooiste bloempotten?

Mijn favoriete winkels om mooie bloempotten te kopen zijn Dille & Kamille (vooral voor de kleinere potjes tot 13/14 cm doorsnee), de Intratuin (grooooot assortiment, mooie prijzen), de webshop Bakker.com en ook de Praxis heeft veel leuks. Daarnaast heeft ook de Welkoop een paar heel mooie series, zoals deze basalt-look potten voor een héél mooie prijs, en de wat duurdere Ecopots. Heb je een heel klein budget? Dan is de kringloopwinkel een goede optie. Mijn ervaring is echter dat je daar niet de allerleukste exemplaren zult vinden, maar goedkoop (en duurzaam!) is het wel.

13 reacties

 1. Superleuk, met al die kleurtjes. Ik vind plantenzakken ook leuk. Dat gedoe met de maten herken ik wel. Ik koop ook de buitenste pot altijd ‘op safe’ en best wel wat groter dan de ‘binnenpot’.

 2. Ik liep toevallig van de week tegen een heel leuk bloempotje bij de kringloopwinkel aan, in de perfecte kleur blauw. Zestig cent, haha! Hij was alleen wat laag, super zonde, maar ik dacht niet dat mijn plantje er echt blij in zou zijn.

 3. Wat een super leuke bloempotjes! Ik heb er inmiddels ook wel wat. Maar die lichtgroene van Dille & Kamille die zou ik eigenlijk ook wel graag willen hebben! 😀

 4. Ik heb voor mijn kneusjesbox een fortuin aan allerlei kleuren bloempotten uitgegeven en het staat zo leuk in huis. Het was de investering waard! Een van mijn andere planten heb ik recentelijk overgehuisd naar een pot van Elho, waar al onderin een waterafvoersysteem zit aan de onderkant. Dan heb je – volgens de medewerker van het tuincentrum – geen binnenpot nodig. Enne, die Epipremnum aureum heb ik ook als hangplant versie.. gaat hard he!

 5. Fijne tips. Tja die kneusjes….twee zijn zo hard gegroeid dat ik ze los in een grote binnenpot heb staan, omdat ik niet van die grote betaalbare sierpotten kan vinden. Maar dat is een luxe probleem. Kleine plantjes doe ik ook weleens in een kopje.

 6. Oeh! Die kleuren zijn prachtig! Die wil ik ook wel. Maar ja, dan moet ik eerst andere meubels kopen want anders staat het niet bij elkaar. Wordt het nóg duurder…

 7. Ik vind vooral die gekleurde bloempotjes bijzonder mooi! Die grijze ‘rock’ is mij denk ik iets te modern. Die zou ik niet op mijn vensterbank wensen. Maar de rest zeker wel.

 8. Wat een leuke bloempotjes! Ik heb er al een aantal aangeschaft voor als ik verhuis want ik ben van plan om mijn huis wat meer met plantjes vol te zetten. Zo van die kweekpotten heb ik ook een tijdje tegen gezeten. Ik had er een hoop maar heb ze eens allemaal weggedaan omdat dat daar toch maar ligt te liggen en ik had helemaal niet beseft dat dit best wel handig kan zijn als je verstekt of wat zaadjes hebt ofzo.

 9. Ik koop ze in de kringloop omdat ik zeker wil weten of het aardewerk is met een goede laag. Ik heb een potje waar de verf van loslaat en heb gezien dat het gewoon een plasticlaag om een pot is. Die rommel brokkelde zo mijn tuin in. Ik heb wat van die hangbakkies van Elho en ben best tevreden.

 10. Wat een leuke verzameling bloempotten heb je! Leuk dat ze allemaal zo anders zijn qua reliëf, kleur en vorm.

 11. Hihi, de gele en roze van Dille & Kamille heb ik ook, die vind ik ook altijd superleuk 🙂 Ik ga er straks nog eentje kopen, woeps!

 12. Oh wat een leuke! En thanks voor de Dille & kamille tip. Zou er zelf niet zo snel voor bloempotjes zijn heen gegaan. Even koekeloeren als ik er dan in de buurt ben.

 13. Die zijn erg leuk die bloempotten daar wordt je vrolijk van

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge