De grote paaseitjes-test 2019 (karamel-zeezout, tompouce, discodip & melk-crispy)

| 7 reacties

Het duurt nog even voor het Pasen is. Vijf weken, om precies te zijn. Maar laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal al de nodige paaaseitjes achter de kiezen, toch?

Het aanbod van paaseitjes lijkt elk jaar wel groter te worden. Hoewel de normale (gevulde, mmm!) paaseitjes nooit echt gaan vervelen, heb ik dit jaar een aantal meer bijzondere smaken uitgetest. Hoe smaken tompouce-paaseitjes en discodip-paaseitjes van de HEMA? En waar koop je de lekkerste karamel-zeezoutpaaseitjes? Dat en meer lees je in de uitslag van de grote Een of andere Blog-paaseitjes-test 2019!
Grote paaseitjes test, HEMA paaseitjes test, karamel-zeezout paaseitjes, discodip-paaseitjes, tompoucepaaseitjes, melk crispy-paaseitjes

Het testpanel

Voor een paaseitjes-test heb je natuurlijk een goed testpanel nodig. Want hé, paaseitjes proeven is een serieuze taak! Het testteam van Een of andere Blog bestond uit twee leden: een zeer ervaren chocola-eter dat (type vreetzak for life) en een kritische fijnproever die in staat is om na één paaseitje te stoppen. Oftewel: mijn vriend O. en ikzelf. Jullie mogen zelf raden wie wie is (win een plek in het testpanel van 2020 als je het goed hebt!)

Hema tompouce-paaseitjes (€2,00 per 200 gram)

hoe smaken tompouce-paaseitjes, zijn tompouce-paaseitjes lekker, HEMA-tompouce-paaseitjes
Naar deze eitjes was ik toch wel het meest benieuwd. Ik ben zelf dol op tompouces, maar hoe smaken tompouce-paaseitjes? Ik vond ze helaas een beetje tegenvallen. Je proeft vooral veel chocola, waardoor de smaak van de vulling een beetje wegvalt. Zeker de gele, roomachtige vulling is eigenlijk amper te bekennen in je mond.

Vriend O. houdt niet zo van tompouces, maar vond de paaseitjes toch niet echt vies. Desondanks kregen ze van hem een onvoldoende. Ik citeer: “van zalm maak je toch ook geen smoothies?”.

Kortom: grappig om een keer te proeven, maar deze eitjes ga ik niet opnieuw kopen.

Cijfer Audrey: 6,3
Cijfer Vriend O.: 5

Hema paaseitjes met discodip-crèmevulling (€2,00 per 200 gram)

discodip-paaseitjes HEMA, Hema paaseitjes met discodip-crèmevulling
Discodip-paaseitjes vond ik ook al zo geniaal klinken. Want ja, discodip maakt gewoon alles beter. Ik eet mijn softijsjes dan ook nog altijd met discodip – ik ken immers geen schaamte.

Met chocolade(-eitjes) vormt discodip ook al zo’n goede combinatie. In de romige, vanille-achtige vulling zitten stukjes discodip verstopt. Niet te veel, niet te weinig. Prima eitje, maar niet heel spectaculair.

Cijfer Audrey: 7,5
Cijfer Vriend O.: 7,2

Hema melk-crispy-paaseitjes (€2,00 per 200 gram)

melk crispy paaseitjes HEMA, milk crispy paaseitjes HEMA, crispy melk eitjes hema
Gotta love crispy dingen. En zeker als het extra grote paaseitjes zijn met een stevige, smaakvolle vulling. Over deze crispy melk-eitjes zijn O. en ik dan ook bijzonder enthousiast. De fijnproever in ons midden is blij dat je lang van dit eitje kunt genieten, doordat elk klein hapje zo’n rijke, romige smaak heeft.

Een ander pluspunt is dat deze eitjes waarschijnlijk wel bij de meeste mensen in de smaak vallen. Je kunt ze dus met een gerust hart inslaan als jij wél van plan bent om je paaseitjes met anderen te delen, haha.

Cijfer Audrey: 8
Cijfer Vriend O.: 8

Karamel-zeezout-paaseitjes getest: Lidl versus Hema

karamel zeezout-paaseitjes Lidl, karamel-zeezout-paaseitjes HEMA, welke karamel-zeezout-paaseitjes zijn het lekkerst, karamel-zeezout-paaseitjes vergelijken,
We bewaarden het lekkerste tot het laatste: karamel-zeezout-paaseitjes! In deze test vergelijken we die van de Lidl en de Hema met elkaar. In allebei de varianten zitten – net als bij Tony’s – knapperige stukjes karamel en zeezout. Dat is iets om goed op te letten, want ik ben persoonlijk geen fan van paaseitjes met een vloeibare karamel-zeezout-vulling. Dat is gewoon niet – ik herhaal: NIET – de bedoeling van karamel-zeezout-chocola.

Zo, nu we dat uit de weg hebben geruimd, kunnen we door met de testresultaten.

Lidl karamel-zeezout-paaseitjes (€1,99 per 250 gram)

De karamel-zeezout-paaseitjes van de Lidl hebben een duidelijke cacaogeur – volgens O. lijkt het wel pure chocola. Ze zijn vrij hard om doorheen te komen, wat toch wel een klein minpuntje is. Als ze wat langer in je mond zitten, is de chocola overigens wel lekker smeuïg. Je proeft in eerste instantie veel chocola, tot je het eerste zout tegenkomt. De zoutstructuur is duidelijk aanwezig, de karamel iets minder. Ook plakt de karamel een beetje aan je tanden. De totaalervaring is desondanks meer dan prima te noemen!

Cijfer Audrey: 7,8
Cijfer Vriend O.: 8,5

Hema karamel-zeezout-paaseitjes (€1,89 per 200 gam)

Deze paaseitjes hebben een prettige chocoladegeur en zijn gemaakt van wat zachtere chocola die je makkelijk doorbijt. De smaak is een beetje romig. De karamelstukje zijn wat klein en daardoor niet heel duidelijk aanwezig. Een voordeel is dat ze minder tussen je tanden blijven zitten. Hoewel het even duurt voor je het zeezout proeft, proef je het daarna heel duidelijk. De smaak blijft eigenlijk net iets te lang hangen, terwijl de karamel-smaak al verdwenen is. Dat geeft deze eitjes volgens O. toch weer wat minpunten.

Cijfer Audrey: 8,3
Cijfer Vriend O.: begin: 8, midden: 9 en einde: 6. Oftewel een 7,7 gemiddeld.

De karamel-zeezout-paaseitjes van de Lidl en Hema verschillen niet veel in smaak. De eitjes van de Lidl zijn in verhouding iets goedkoper, maar ze zijn allebei een stuk goedkoper dan Tony’s. En eerlijk gezegd zijn ze door de kleinere stukjes karamel en zeezout en het feit dat je ze al in hapklare brokken krijgt aangeleverd misschien nog wel lekkerder ook. Oftewel: inslaan dus, die paaseitjes!

Wat zijn jouw favoriete paaseitjes?

7 reacties

  1. Héél vervelend, zo’n smaaktestje! Ik probeer altijd zo min mogelijk chocolade eitjes in huis te halen, want die hebben geen lang leven hier in huis. Ik houd wel van die crispy dingen, kom maar door met die zakken 😀

  2. Haha leuk dat je vriend ook mee heeft gedaan aan deze test! Interessante eitjes zijn het ook allemaal. Ik eet niet zo vaak chocolade, maar vind karamel zeezout wel heel lekker.

  3. Oef, ik wou dat ik onderdeel uitmaakte van het testpanel, haha! Om heel eerlijk te zijn heb ik nog geen één paaseitje achter m’n kiezen. Heel slecht – tijd om binnenkort eens wat verschillende soorten in te slaan. Naar de Tompouche eitjes was ik ook heel benieuwd, maar deze sla ik dan toch maar over denk ik.

  4. Hier in de frigo staan ook al paaseitjes (sinds gisteren pas *oeps*) maar ik kan er wel makkelijk afblijven. Ik krijg met tijd wel eens zin in chocolade maar moet er mee oppassen. Mijn maag is er niet echt tegen bestemd..

  5. Wat een leuk idee, zo’n grote paaseitjestest. En zeker geen straf om daarvoor proefpersoon te zijn, lijkt me 😉 Ik moest wel lachen om de tompouce-paaseitjes. Wat een bijzondere smaken bedenken ze soms ook! 😉 Ik kan me voorstellen dat deze smaak geen succes was. De karamel-zeezout lijkt me echt wel wat.

  6. Mijn all time favoriet is die met witte chocolade, omdat ik gewoon enorm van witte chocolade hou haha. Maar dat verhaal over de softijs met discodip is heel herkenbaar! Een softijsje is gewoon niet af zonder disco dip haha.

  7. Ik heb vorig jaar best veel van die tompouce eitjes gekocht want ik vond ze wel héél lekker! 😀 Discodip vind ik echt verschrikkelijk! Ik vind die dingen altijd heel hard. Ben heel benieuwd naar die caramel zeezout eitjes!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge