De ‘Ben ik nou gek?’-tag

| 7 reacties

Gekke gewoontes: iedereen heeft ze. Ik ben er best wel voor om je rare trekjes gewoon te omarmen, maar om even te testen of het nou écht zo erg met me gesteld is, besloot ik een tag in het leven te roepen. Ik presenteer jullie: de grote ‘Ben ik nou gek?’-tag.

1. Hoe eet jij je M&M’s?

Ik neem een handje M&M’s en dan begint mijn proces. Eerst eet ik alle bruine op. Voor de rest van de kleuren werk ik toe naar gelijke aantallen. Als ik er van elke kleur nog één heb, bewaar ik de blauwe en gele tot het laatst. Die zijn namelijk gewoon het lekkerst, haha.

2. Hoe vaak check je of de deur van je huis of auto wel écht dicht is?

Bij de huisdeur weet ik me meestal te beperken tot één keer voelen na het sluiten. Bij mijn auto voel ik na het klikken (ik heb centrale vergrendeling) meestal aan twee deuren, én klik ik ‘m vervolgens nóg eens dicht.

3. En hoe vaak check je of je wel alles bij je hebt?

Ligt eraan hoe lang ik wegga en hoe belangrijk bepaalde spullen zijn. Als ik langer dan één dag wegga, check ik wel een aantal keer of ik mijn telefoon, portemonnee, sleutels en opladers heb. Toen ik op kamers zat, checkte ik op maandagochtend dat rijtje (plus ov) meestal een keer of vijf. Oeps.

4. Hoe vaak heb je ‘aargh, NEEEEE’ geroepen bij het bekijken van deze foto’s?

15 keer. Mijn handen begonnen aardig te jeuken! Alleen 4, 11 en 20 kon ik aan, en 17 vind ik juist wel grappig. Ik denk dat ik nummer 18 wel de allerergste vind…

5. Praat je hardop tegen jezelf als er geen andere mensen bij zijn?

Ja, maar dan heb ik wel nog het excuus dat ik dan meestal tegen onze honden praat. En echt: de gemiddelde hond schijnt zo’n 165 woorden te kunnen herkennen, dus het is niet compleet zinloos dat ik hele verhalen tegen ze afsteek. (Dat ik ze ook tegen beter weten in vragen stel, ach…)

6. Wat is je vreemdste eetgewoonte?

Ik hou erg van droog voedsel. Harde broodjes zonder beleg, of rijst zonder saus: heerlijk! Ik kook echt regelmatig wat rijst voor mezelf die ik dan zo weghap. Nog eentje: ik eet mijn ijsjes altijd zo symmetrisch mogelijk. Bij een Magnum zal ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat er steeds in verhouding (ongeveer) evenveel chocola als roomijs op mijn stokje overblijft. Datzelfde doe ik bij Italiaans ijs, wat ertoe leidt dat ik als een konijn rondom stukjes van het hoorntje afknabbel. Tja.

7. Noem een van je rare gewoontes waarvan je denkt/vreest dat niemand anders hem heeft.

Je kent ze wel: de stapels met folders die in plastic verpakt in de brievenbus vallen (tenzij je een sticker op je brievenbus hebt). Ik ga die folders dan niet doornemen in de volgorde waarop ze al toevallig liggen. Nee, ik sorteer ze. De leukste gaan onderop en de minder boeiende bovenop, zodat ik ze in een voor mij ideale volgorde kan lezen. Zo komt het wel eens voor dat mijn moeder tijdens het lezen opmerkt dat ik de stapel vást al voor haar in handen heb gehad… Guilty!

8. Vind je het ook zo frustrerend dat de vorige vraag geen vraag was?

Valt wel mee. Ik heb niet beweerd dat het een tag met alleen vragen zou zijn, dus dat scheelt!

9. Wat vind je van genummerde lijstjes met negen punten?

Eigenlijk vind ik dat altijd wel een beetje jammer. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar een vijf- of tiental (Dare to Wreck had niet voor niets 10 edities…), of desnoods acht of twaalf. Ik vind negen wel weer een mooi getal, maar niet zo’n mooi aantal voor lijstjes 😉

Neem deze tag vooral over als je ‘m leuk vindt! Zelf tag ik in elk geval alvast Madelon, Celeste, Lisette en Maaike (en nee: jullie hoeven dit niet op te vatten als een belediging ;))

7 reacties

 1. Hahaha leuke tag!! Misschien neem ik hem wel over vind hem echt leuk 🙂
  Eline postte onlangs…De beste reis appsMy Profile

 2. Whaha super vet Audrey! Leren we nog eens wat andere dingen van jou. Mogelijk neem ik hem over, maar ik doe zo nu en dan al zoiets in de vorm van “bekentenissen”.

  Je ideeën blijven in elk geval goed 🙂
  Falco Renierkens postte onlangs…De overwegingen van een bloggerMy Profile

 3. Leuke tag heb je gemaakt! Loop momenteel een beetje achter (tentamenweek), met lezen en schrijven haha, maar hij staat genoteerd op mijn to do lijstje haha! Ik heb overigens een soort gelijk ritueel met m&ms haha. Dacht altijd dat ik gek was;p
  Celeste postte onlangs…Mijn moeder is er klaar meeMy Profile

 4. Jaaa, zeven doe ik ook altijd! M&M’s gooi ik daarentegen gewoon allemaal tegelijk naar binnen (ik las laatst ergens de term ‘bodemdrang’, dat heb ik dus heel erg met lekkere dingen als koek en chocola, alles moet op:’)). De voordeur check ik niet, maar de autodeur wel altijd. En de wc-deur minstens twee keer, sinds iemand een keer de deur opendeed toen ik hem per ongeluk niet op slot had gedaan (de horror). Leuke tag zeg:), maar pleassse mag er een vraag tien bij:P

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge