De allerleukste travel journals!

| 5 reacties

Over iets meer dan een maand vertrek ik naar Groot-Brittannië om een rondreis te maken – helemaal in mijn eentje! Natuurlijk ga ik er achteraf over bloggen, maar een schrijffreak als ik moet natuurlijk ook tijdens haar vakantie lekker over haar belevenissen kunnen schrijven. Daarom wil ik heel graag een mooi reisdagboek. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar de allerleukste travel journals die te vinden zijn!

Bon Voyage Travel Journal

Toen ik dit reisdagboek zag, werd ik meteen vrolijk. Hoe schattig ziet de cover eruit? De binnenkant is al net zo leuk en bevat naast gelineerde pagina’s ook allerlei creatieve opdrachtjes. Denk aan lijstjes die je je kunt invullen en tekenopdrachten. Het heeft een vakje om dingen te bewaren en een mini-adresboekje. Ook handig: de buitenkant is van plastic en dus waterproof. Je koopt ‘m voor €15,99 op Bol.com.

Bon Voyage Travel Journal

Places to remember

Ook al zo vrolijk: dit travel journal van illustratrice Alyssa Nassner. Het hele boek is in kleur en bevat leuke tekeningen, gelineerde pagina’s, pagina’s met hokjes en bijvoorbeeld checklists en inpaklijsten. Ook fijn voor de boekneuroten: je kunt het openleggen zonder dat de rug breekt. Ook dit boek heeft een vakje voor kleine spulletjes, en nog een extra plus: een elastiek om het goed mee te sluiten. Het kost €9,99.

Reisdagboek en schetsboek in één

Hou je niet alleen van schrijven, maar ook van tekenen? Dan is dit boek ideaal voor jou! De helft van de pagina’s is gelineerd en de andere helft leeg. En hoe mooi is de cover? Voor €17,49 is-ie van jou.

I was here

De ondertitel ‘A Travel Journal for the Curious Minded’ belooft een Wreck this Journal-achtig reisdagboek. Dit inkijkje in het boek laat inderdaad zien dat er allerlei leuke opdrachten inzitten om meer uit je reis te halen. Voorbeelden: een local vragen een plattegrond te tekenen naar hun favoriete plek en onverwachte souvenirs zoeken. Het vakje voor kleine spulletjes is ook hier present. I was here koop je voor €15,49 op Bol.com.

Hier was ik

Liever een Nederlandstalig reisdagboek en/of weinig plek in je koffer? Dan is dit doedagboek voor op reis in dwarsliggerformaat misschien iets voor jou. Hier was ik wordt omschreven als “Moleskine meets Flow”.

Reisdagboeken voor één specifieke stad

Ga je op reis naar één specifieke stad of ga je er misschien zelfs een tijdje wonen? Dan zijn de Moleskine City Notebooks een aanrader. Niet heel opvallend, maar wel stijlvol en van de hoge kwaliteit die bij dit merk hoort. Ze zijn er voor heel veel Europese en Amerikaanse steden. Ook erg handig: de plattegronden die je erin vindt. Nooit meer verdwalen! Of ja, bijna nooit dan.

Je zou bijna een reis naar Parijs boeken alleen maar omdat je dan een goede reden hebt om dit prachtige reisdagboek te kopen. Sooo pretty!

Postcard travel journal

Dit idee heb ik al een paar keer voorbij zien komen en ik vind het nog steeds briljant. Wat het inhoudt? Elke dag van je reis schrijf je je herinneringen op een ansichtkaart die je vervolgens naar je thuisadres opstuurt. Heel sfeervol met al die buitenlandse postzegels- en stempels! Eenmaal thuis kun je ze mooi bundelen, en je postcard travel journal is klaar. Ideaal voor als je weinig plek hebt voor een echt reisdagboek (bijvoorbeeld in je backpack), wel iets lastiger als je graag véél wil opschrijven.

Dit bracht me er trouwens ook op om na te denken of ik eigenlijk ansichtkaarten ga versturen op mijn reis en zo ja: naar wie? Op zich kan ik het thuisfront vanaf mijn smartphone natuurlijk prima op de hoogte houden van mijn reis, maar zo’n old school kaart is natuurlijk wel leuk om in je brievenbus te vinden.

Stuur jij nog kaartjes vanaf je vakantieadres? En welk reisdagboek is jouw favoriet?

5 reacties

 1. Zo gaaf dat je reis bijna gaat beginnen! Ik vind eigenlijk alle journals wel leuk haha. Die laatste is ook zo leuk, maar helaas ga ik niet naar Parijs binnenkort haha;p Jij natuurlijk nogmaals alvast onwijs veel plezier in Groot-Brittannië, maar dat kom vast wel goed!
  Celeste postte onlangs…Sta je daar op de hoofdpagina van NOS op 3My Profile

 2. Ze zien er allemaal zo leuk uit. Moeilijk kiezen :). Ik heb vorig jaar een poging onder nomen om er zelf eentje te maken. En daar ben ik nu nog steeds mee bezig, dus voor dit jaar heb ik maar weer gewoon een normaal reisboekje gekocht. Ik heb hem van de Hema. Ook met handige zakjes en dingetjes om wat in te doen.
  Dat ansichtkaarten idee vind ik ook erg leuk. Ik koop er altijd een heleboel en stuur er uiteindelijk maar 1 op.
  Kim postte onlangs…Verenigde Staten | New OrleansMy Profile

 3. Zelf koop ik er altijd eentje van Henzo, maar dat is niet echt een reisdagboek. Het heeft alleen lijntjes. Maar meestal was ik niet langer dan een maand weg, dus vond ik dat genoeg. Misschien dat ik voor langere reizen toch eentje van hier boven zal kiezen.
  Katja postte onlangs…Reading Challenge Update April 2015My Profile

 4. Ook ik koop meestal mijn notitieboeken van Henzo. Die vind ik heel fijn en betaalbaar (Action). Als ik op reis ga dan maak ik daar ook mijn aantekeningen in 🙂 En ik heb er eentje gekocht die een “travel” thema heeft, telt dat ook? haha

 5. Leuke post Audrey! Ik heb zelf indertijd een vakantiedagboek van de Flow meegenomen, maar uiteindelijk vond ik het toch fijner om in blanco boekjes te schrijven. Ik heb inmiddels best veel in m’n eentje gereisd en ik vind het HEERLIJK. Met anderen is het ook geweldig, maar de dynamiek verschilt. Als je alleen bent, kom je zo gemakkelijk anderen tegen. Ik zat de eerste avond in Zweden in een Tsjechische bar met een Koreaans meisje en een Franse jongen. De tweede dag ben ik op stap geweest met een Duits meisje. Waar slaap je precies? In hostels ontmoet je heel gauw andere mensen. Ik boekte nooit van tevoren iets, dat was het enige wat ik af en toe stressvol vond, maar echt: goede keuze! Veel plezier met de voorpret!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge